עבור לתוכן

google drive vs dropbox

Featured Replies

פורסם

בשעה טובה התקדמתי ל-chrome וגיליתי שיש שירות של גוגל בשם googledrive אשר למיטב הבנתי דומה לdp.

הפסקתי להשתמש ב-dp לאחר קובץ שכביכול סונכרן במחשב אחד נעלם ולא שבו עקבותיו. זה קרה פעמיים ובפעם השנייה איבדתי קובץ חשוב.

(למען הסר ספק, גם שירות האחזור של DP לא הראה שהקובץ סונכרן.

האם גוגל דרייב יותר בטוח לשימוש? אנא שתפו מנסיונכם, תודה!

פורסם
  • מחבר

טוב לאחר הרצת חיפוש (עשיתי זאת לפני אך חיפשתי מילים אחרות) גיליתי שיש אין סוף נושאים ברשת של אנשים אשר איבדו את כל קבציהם.

לאור זאת, אינני מתכוון להסתכן ולהשתמש בשירות

תודה.

פורסם

מתי קרה לך שאיבדת קבצים ב DP?

אני בדרך כלל נע בין 15 ל 25 ג'יגה של קבצים בדרופבוקס, ועוד לא נתקלתי בקובץ שנעלם סתם.

דווקא אני אוהב את ה idiot-proof mechanism בתיקיות המשותפות, שאפשר לשחזר קבצים שאנשים מעבירים בטעות.

לצורך העניין משתמש בערך חצי שנה ב DP.

פורסם
  • מחבר

התקנתי DP על שלושה מחשבים, שניים ברשת ביתית, השלישי היה הנייד באוניברסיטה.

בסוף כל הרצאה מעביר את הקובץ לתיקיה ואז מחכה שיסתנכרן ורק לאחר מכן סוגר את המחשב.

בפעם הראושנה שנעלם לי קובץ, חשבתי שפשוט לא שמרתי אותו (אם כי, זה היה לי מאוד מוזר)

בפעם השנייה מחקתי קובץ בשם "עבודה" מה-DP ולאחר מכן העברתי קובץ חדש בשם "עבודה" חיכיתי עד שהקובץ יסתנכרן והמשכתי בלימודים.

כאשר חזרתי הביתה גילתי שאין לי כלל קובץ כזה\ באף אחד משלושת המחשבים, כמו כן הבדיקה באתר, שחזרה לי את הקובץ המוקדם שאני בצעמי מחקתי ואף קובץ אחר.

בשני הפעמים הסנכרון היה דרך הרשת של האוניברסיטה,

בשני הפעמים המחשב נסגר בפתאומיות *לאחר* הסנכרון.

בפעם הראשונה, זה לא היה נעים אבל שחזרתי קובץ כמעט מלא מידידה.

בפעם השניה, איבדתי עבודה שלמה אשר למזלי הדפסתי מבעוד מועד.

לא סומך יותר על DP וכלל לא אוהב את כמות התלונות בGD.

פורסם

אני עובד עם DP שנים, ללא שום בעיות. באמת שאין תלונות.

התלהבתי מהרעיון עוד כשהוא יצא וכל הלימודים שלי השתמשתי בשירות הזה.

ניסיתי את GD בגלל הנפח, אבל חזרתי מהר מאוד לDP.

בלי שום קשר, לא מזיק לעשות גיבוי פעם בחודש לDP, גם ככה מדובר במספר זניח של GB.

פורסם

הסנכרון של GD פשוט מזעזע.. אצלי במשרד משתמשים בgoogle apps ואין ספור תלונות על GD.

פורסם

שרשור הזוי.

דרופבוקס משמשת יותר מ-50 מיליון אנשים בעולם אם הייתה להם תקלה קבועה בשמירת קבצים כבר היית שומע עליה ממזמן. זה שאתה קורא על מקרים שפה ושם נעלם קובץ נשמע לי בעיות נקודתיות שלא קשורות בהכרח לשירות. כנ"ל גוגל דרייב.

בכל מקרה, מדובר בשני שירותים שונים לחלוטין. דרופבוקס מיועד רק לאחסון קבצים בעוד שגוגל דרייב הוא חלק מכל השירותי תוכן שגוגל מציעה. הרעיון בגוגל דרייב הוא גם לעבוד על מסמכים ביחד, לשתף אותם ולקבל הערות וכו'. שים לב שגם מסמכים בפורמט של גוגל לא תופסים נפח בגוגל דרייב בשביל לעודד אותך לשמור מסמכים רק בפורמט הזה. זה לא שירות רק לאחסון קבצים סתם.

פורסם

אישית לא נתקלתי עדיין בבעיות כאלו ואחרות גם ב-DP בו אני משתמש מהשניה שיצא וכנ"ל על GD.

לא מבין איך למישהו כאן יש 15-25 ג'יגה בהנחה ולא בתשלום חודשי/ ביצעת פתיחת חשבונות פיקטיבים שיזכו אותך בעוד מקום. :nixweiss:

יש לציין שהשירות גיבוי תמונות של DP לבעליי אנדרואיד (לא יודע אם קיים גם לאייפון) פשוט גאוני ונהדר!

פורסם

היה לפני מספר חודשים תחרות אוניברסיטאות עולמית ב DP, כאשר בעבור רף של נרשמים תחת הדומיין של האוניברסיטה מקבלים כמות אחסון.

תל אביב ובן גוריון (ואולי גם העברית והטכניון) הגיעו לרף של ה 25 ג'יגה.

תוסיף עוד את הבונוסים ואפשר להגיע ליותר מ 30 ג'יגה בחינם.

פורסם

אני לגיבוי משתמש ב sugarsync לא צריך להתחיל להזיז תיקיות לתוך דרופבוקס והכל נעשה אוטומטית. 5GB חינם ואפשר לצבור עוד בקלות:

http://bit.ly/159U6jX

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים