עבור לתוכן

איך אתם מחפשים עבודה?

Featured Replies

פורסם

באיזה לוחות דרושים אתם משתמשים?

אתם פונים לחברות כוח אדם?

אני אישית משתמש ב- Alljobs ו- Jobmaster ואני רחוק מלהיות מרוצה מהאתרים האלה.

פורסם

אני לא יודע באיזה גיל ונסיון אתה אבל עבודה לא מחפשים באמצעות לוחות מודעות בטח לא האתרים הדפוקים האלה. 90% מהמודעות שם מועתקות ממקומות אחרים ולא מעודכנות.

1. דבר עם כל החברים שלך. כל חבר וחבר בספר טלפונים. תגיד לו שאתה מחפש. אתה לא מבין כמה הזדמנויות אנשים נתקלים בהן ופשוט לא חושבים עליך כי הם לא יודעים שאתה מחפש. בכל מקום בא עכשיו מישהו למישהו ואחר ואומר לו אנחנו מחפשים בנאדם פה למחלקה X אתה מכיר אולי מישהו? זה המקום שצריך לחשוב עליך.

2. תתחיל לפנות לחברות באופן אקטיבי וישיר מעבר למה שמתפרסם באתר. ברוב חברות ההייטק התהליך מסודר, אבל אם אתה מחפש בתחומים אחרים שווה להרים טלפון ולדבר עם האחראי/ת על כוח אדם. אי אפשר לדעת מה יקרה. תירשם באתרים שמאפשרים להירשם ולקבל התראות על משרות שמתאימות לך, שוב בחברות גדולות זה דבר שקיים כמו אינטל למשל.

3. תתחיל ללכת לכנסים מקצועיים של התחום שלך. זה מקום מצויין לפגוש אנשים ולהגיד להם שאתה מחפש.

4. אם יש לך זמן וחשק תרשם גם בחברות השמה, אבל אל תצפה להרבה בדיוק אם אתה בתחום טכני. אין להם הבנה בכלום והם סתם ישלחו אותך לכל מיני מקומות בלי קשר לכלום. אבל אי אפשר לדעת מה יקרה.

5. אל תשלח קורות חיים למודעות. גם אם זה מודעה אמיתית הם מקבלים 500 קורות חיים על כל מודעה. אני גייסתי אנשים בחיים לא פעם ולא פעמיים זה פשוט לא עובד.

התקשרת כבר לחברים שלך?

פורסם

momi2010לגבי סעיף 3, איפה יש מידע על כנסים כאלה?

פורסם

לגבי כנסים - די יעזור אם תגיד באיזה תחום אתה.. ;D

לדוגמא בתחום של פיתוח תוכנה יש מלא meetups ופוגשים שם כל הזמן מפתחים בחברות שיודעים שהחברה שלהם מחפשת. בתחום ה IT יש הרבה פעמים מפגשים מקצועיים כמו של מיקרוסופט למשל, שבהם אפשר לפגוש מנהלי מערכות ועובדים בחברות שגם יודעים אם מחפשים.

הכלל לכל הסעיפים הוא : להפעיל קשר כל הזמן עם האנשים שימצאו לך עבודה. האנשים שימצאו לך עבודה זה חברים שלך, זה אנשי מקצוע בתחום שלך. האנשים שלא ימצאו לך עבודה זה רכזות כח אדם, אתרי כח אדם, מגייסות כח אדם וכל מה שנגמר בכח אדם. במיוחד בתחומים הטכניים שבהן נדיר למצוא הבנה בגיוס בתחומים האלה.

פורסם
  • מחבר

מה שמצחיק הוא שהרבה פעמים דווקא מי שמראיין אותך (תמיכה טכנית למשל ואני משוכנע שבתחומים נוספים) אלו אנשים בכח אדם שאין להם מושג...

פורסם

אני יודע שבחברות רציניות במיוחד לתפקידי פיתוח ו IT אז מי שמראיין אותך זה המנהל הטכני והוא בוודאי שואל שאלות ולפעמים שאלות לא פשוטות בכלל.

אבל אין ספק שבתפקידים של תמיכה וכו' לא צריך לדעת יותר מדי.

פורסם

אם התחום הוא תמיכה טכנית הייתי מתחיל בלגשת לכל חברה שנותנת איכשהו שירות טכנולוגי (כולל סלולר/הוט/יס/חברות אינטרנט/ויש עוד הרבה) ולרוב באתר שלהם תהיה לשונית קטנה למטה "דרושים" או "צור קשר"

פורסם

אם זה באמת תמיכה טכנית בסיסית אז תמיד מחפשים כאלה. לא מאמין שלא תקבל תשובה או שיזמינו אותך לראיון לפחות.

פורסם

momi2010 שלחתי לך הודעה בפרטי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים