עבור לתוכן

מחשב לא חוזר ממצב "שינה" ונתקע

Featured Replies

פורסם

אפשר להגיד שמדובר בבעיה שהלכה והחריפה.

בכמה שבועות האחרונים היה קורה לי (מדי פעם) שהמחשב פשוט לא היה יוצא ממצב Sleep. הייתי לוחץ על מקש או מזיז את העכבר אבל המסך היה נשאר בסטנד-ביי. (המסך הוא מדגם LG IPS236)

בימים האחרונים זה החריף, ועכשיו אם זה קורה אפילו אם אני מכבה את המחשב לפעמים הוא לא עולה כמו שצריך בהדלקה מחדש (שוב, אין תצוגה).

כמו כן הוא נתקע לי פעמיים בהרצה של BF3 בערך דקה לתוך המשחק, ברמה ששום דבר לא מגיע ואפשר רק לכבות אותו עם לחיצה ארוכה על הדלקה.

בדקתי עם AVG לוירוסים והוא לא מצא כלום.

יש לי הרגשה שזאת בעיה בזיכרון, ואז זה מסביר גם את זה שהמחשב לא "חוזר" וגם את זה שבמשחק הוא נתקע, כי רק אז הוא צריך להשתמש בכל הזיכרון. חשבתי בהתחלה שזה אולי הכרטיס מסך, אבל גם בחיבור לכרטיס המובנה המחשב לא "חוזר".

זה המפרט:

CPU: i5-2500K

Graphics Card: ASUS Radeon 6850

Hard Drive: Hitachi Deskstar 1TB

Memory: G-Skill 8GB (2X4)

יש לי אחריות על כל הרכיבים, אבל המחשב בירושלים והמעבדה בכפר-סבא, ככה שלהיסחב עם כל המחשב (זה מארז ממש כבד של Fractal Design) זאת לא אופציה מועדפת.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

נסה לנתק את אחד הסתיקים של הזיכרון ולהשתמש רק באחד. במידה והבעיה חוזרת חבר אותו לסלוט אחר, ואחרי זה עשה זאת גם עם הסטיק השני.

על הדרך כאשר אתה מפרק את הזכרונות, נקה בעדינות את הסלוטים של לוח אם ואת החיבורים של הזכרונות.

פורסם
  • מחבר

טוב, עשיתי כעצתך (חלקית).

הסרתי את אחד הסטיקים, הפעלתי את המחשב ואז את BF3 והוא לא נתקע (שיחקתי איזה חצי שעה+ :silly: ).

אחרי זה החזרתי את הסטיק השני, הדלקתי את המחשב ואז את BF3 וגם המחשב לא נתקע יותר (איזה 10 דקות).

חשבתי שכדאי באמת לבחון שהכל סבבה אז הורדתי 3DMark לשים את המחשב בסטרס ולראות שהוא לא נתקע, והוא לא נתקע.

זה ממש מוזר. :x

האמת שמאז שקניתי את המחשב הלוח אם עשה לי קצת בעיות. הקצבי העברה מהכניסות USB הקדמיות היו איטיים בטירוף (בערך 5MB/Sec).

אולי זה באמת הלוח אם שקצת מתחרפן.

כדאי לי אולי לעדכן את הביוס?

הנה תמונה מה-3DMark עם הפירוט המלא של המחשב (אגב, הזכרונות לא אמורים לעבוד ב-1333Mhz??? יש מצב שהרגשתי שהמחשב יותר מהיר עם סטיק אחד מאשר עם שניים?):

benchmarked.jpg

פורסם
  • מחבר

גם תהיתי למה זה לא מראה את היצרן של הכרטיס, אבל צילמתי וזה גם ASUS.

imag0129fm.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים