עבור לתוכן

2 כרטיסי מסך שרופים תוך חצי שנה

Featured Replies

פורסם

שלום!

לפני כחצי שנה נשרף לי כרטיס המסך הראשון. זה היה Geforce 8800GTS 512 (הגרסה שמבוססת על המעבד G92).

הכרטיס נקנה יחד עם המחשב כולו והיה בן 4.5 שנים. זה קרה במהלך גלישה רגילה באינטרנט - המחשב נתקע לחלוטין ולאחר הפעלה מחדש, הופיעו ארטיפקטים ושיבושים קשים על המסך שהובילו למסך כחול והפעלה מחדש של המחשב. מיותר לציין שמאותו שלב, כל הפעלה של המחשב הובילה לאותו סדר פעולות ואת המחשב יכולתי להדליק רק במצב Safe Mode.

לאחר שביצעתי בדיקה עם כרטיס מסך אחר, הבנתי שהבעיה היא בכרטיס המסך והוא כאמור שרוף וזרקתי אותו לפח.

כאן באתר, במדור היד שנייה מצאתי עוד כרטיס Geforce 8800GTS (רק בגרסא מעט מוקדמת יותר - 320, שמבוססת על מעבד G80). לא חשבתי פעמיים וקניתי אותו במחיר זול. חצי שנה הכל עבד בסדר, ולא נראו בעיות מסויימות עד שלפני מספר ימים - הופיעו שוב הארטיפקטים והשיבושים.

הפעם הם לא הופיעו בדרמטיות כמו עם כרטיס המסך הקודם - עם הופעת הארטיפקט הראשון, המסך החל להבהב ומיידית הדרייבר של Nvidia עצר את פעילותו כשהוא מעביר אותי לרזולוציה נמוכה ומבטל את תמיכת כרטיס המסך. מיד פעלתי - פתחתי את המארז וניקיתי אותו היטב מאבק מחשיבה מניעתית - שהמצב לא ידרדר. ואכן, הארטיפקטים הפסיקו ליומיים. היום הם חזרו ובגדול.

כרגע, אין לי אפשרות להדליק את המחשב ולהעלות את ה-Windows שלא ב-Safe Mode. ברגע שהמסך עולה במצב רגיל, מופיעים השיבושים, אחריהם המסך הכחול ומשם ל-Reset.

אין לי בעיה לקנות כרטיס מסך חדש (ולא ביד שניה), אולי זה באמת הזמן.

החשש שלי הוא שהבעיות של כרטיסי המסך לא נבעו מהם אלא משאר חלקי המחשב.

ממחקר קצר שבדקתי בפורומים באינטרנט לא מצאתי משהו גורף - כן, לקוחות התלוננו על התחממות וקריסת כרטיסי המסך המסויימים האלה, אבל לא בצורה מוגזמת יותר מכרטיסי מסך אחרים.

האם זו אכן בעיה של כרטיסי המסך או שאולי זה משהו עמוק יותר בחלקי המחשב? ספק כוח אולי?

אודה לעזרתכם,

Gosha

פורסם

האם אתה יכול לפתוח את כרטיס המסך ולחדש את המשחה התרמית על המעבד?

היה לי בעבר כרטיס מסך שהתחילו בו ארטיפקטים והתרבו לאט לאט.

לאחר חידוש המשחה התרמית הכל הסתדר.

זה קרה בטווח של 3-3.5 שנים מהקניה.

פורסם
  • מחבר

Gil28,

FSP ATX-450PNR - בן 5, כגיל המחשב

tzilber,

אני יכול לנסות אבל לא כרגע (אני צריך לקנות משחה תרמית).

פורסם

אני מוכן להתערב שזה הספק...

אגב זה רק מחזק את העמדה שלי לגבי גיל של מחשב

פורסם

דבר ראשון, לא הכ.מסך הזה ולא הקודם שרופים.

תנסה לברר את הטמפ' של הכרטיס מסך בsafe mood.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לבדוק בעזרת 2 תוכנות (CPUID ו-GPU Temp) את הטמפרטורה של הכרטיס מסך ב-Safe Mode והן לא מציגות את המידע.

פורסם

יש על כרטיס המסך קבלים נפוחים?

כרגע יכול להיות שהספק כבר עשה את שלו. יכול מאוד להיות גם ששני הכרטיסים עשו את שלהם.

פורסם
  • מחבר

לא, אף אחד מהם לא מנופח.

יש דרך לבדוק את תפקוד הספק כוח? תוכנה לבדיקת מתחים וכו'?

פורסם

אפשר אבל זה לא הכי אמין ולא מעיד על כלום.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז רגע - ספק כוח חדש יציל את כרטיס המסך שלי או שהוא כבר אבוד?

ואם הוא נהרס - אז לקנות יחד עם כרטיס מסך חדש גם ספק כוח חדש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים