עבור לתוכן

יום הזכרון לשואה

Featured Replies

פורסם

הרי כתבתי שלא קשור העניין של דת, אלא התכוונתי שמי שהתבולל (ומתבולל היום) זה החילונים..

בפולין היה עניין פרטי.

את פולין חילקו בשנת 1939 גרמניה וברית המועצות ובזה הסתיימה עצמאותה עד גמר המלחמה. בחלוקה השתתפו עוד כמה מדינות, אך רק פולין היתה מדינה שנחלקה לשניים.

בחלק של ברה"מ חלק מיהודים נשלחו לסיביר ובכך ניצלו הרבה, ובחלק שהיה תחת גרמניה הם הושמדו אמנם ע"י נאצים, אך בהתנדבות וברצון רב של פולנים. אני כבר בישראל הכרתי בעל מכולת פולני שלמד רוסית במשך התקופה שהיה בברה"מ וסיפר שהיה בסיביר ועוד הוכיח לי ע"י ציון מקומות..

בכלל, באירופה מזרחית ובמדינות הבלטיות המקומיים סייעו ברצון רב בהשמדת היהודים.

בלטביה (או בליטא, לא זוכר) היה תחביב לטפס על גגות ולירות על יהודים שהוליכו אותם בשיירה ממקום למקום, תוך סירוב פקודה של נאצים(!) לעשות זאת.

באסטוניה היו שלטים שהודיעו כי זאת המדינה הראשונה באירופה הפנויה מיהודים (judenfrei).

אוקראינים כמעט התקרבו לפולנים ברמת השנאה ליהודים.

הם היו מחביאים את היהודים תמורת כסף ואח"כ הסגירו אותם. הם גם ברחו בהמוניהם לנאצים עקב גם השנאה לשלטון הסובייטי,היו קאפואים ובזונדרקומנדו.

אז נכון שגרמנים הם היו אלא שמניעים את העסק, אך זה התבצע לרוב ע"י המקומיים.

• תגובות 78
  • צפיות 7.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נמחק

פורסם

מה שלדעתי יותר בלתי נתפס הוא, שעל הנייר מציינים את יום הזיכרון כדיי שנזכור מה קרה

בשביל מה שנזכור ?

בשביל שנדע לזהות את הסימנים כשיש התקדמות לקראת מצב כזה שוב !! (ולא רק לעם היהודי)

מה יש עד עכשו ?

- ההכרה בגנוסייד של עמים אחרים נתונה להכחשה לטובת אינטרסים פוליטיים, ע"ע טורקיה

- ריכוז של יותר ויותר כוח אצל השלטון (תחת תירוצים של ביטחון פנים, זיוף מס הכנסה, "עיר ללא אלימות".... אלה תירוצים ולא יותר), עד לנקודת הסינגולריות - כשהשלטון יוכל לאמר לעם בפרצוף - אנחנו לא דמוקרטיה ולעם כבר לא יהיו אמצעים להתנגד. העם מרוצה מהדברים הקטנים שמוכרים לו עכשו וממשיך לבחור, לא מסתכל 10 שנים קדימה. רק בגלל עם של כבשים הנאצים עלו לשלטון בגרמניה, רק בגלל עם של כבשים אנחנו תקועים בארץ אם כל הרע שיש ויש לא מעט, רק בגלל עם של כבשים המוסלמים משתלטים על אירופה, ורק בגלל עם של כבשים (בצד הפלסטיני) קורה מה שקורה בינם ובינינו

פורסם

מה אתה מציע?

פורסם

אנשים חושבים שמה שקרה לעם היהודי בזמן מלחמת העולם השניה זה שואה, כל דבר אחר הוא לא, נקודה

קצת יותר התעמקות במה זה השואה. אנשים חושבים שמדובר במחנות ריכוז ותאי גזים

אז זהו שלא, היו הרבה דברים שקרו לפניי. נא לא לשכוח גם מה היה התהליך הכללי שתחתיו קרו השואה ומלחמת העולם השניה : היטלר רצה להקים רייך חדש בגרמניה, שיהיה "מושלם", "מוחלט" ו "אבסולוטי", אם הרבה תשומת לב לשלמות הזאת

האם יש היום תהליכים פוליטיים שבהם רוצים "לנקות את הרייך" ?

האם היום יש רייך דומה אחר שמנסה להתפשט ולכבוש את העולם, בפרט את אירופה, שמתנהל לפי אקסיומות שלו שלא מסתדרות אם הנורמות של קיום וחברה מעורבת ?

האם היום אין בכל העולם וגם בארץ, מחנות ריכוז, התעללות והשמדה ? (לא בהכרח של בני אדם - תחשוב רגע מאיפה מגיע האוכל שלך)

לגמרי נמאס לי מזה שמסתכלים על השוטאה בראייה כזאת צרה ועושים ממנה טאבו, משהוא שאסור להשוות אליו תהליכים אחריפם, בו בזמן שתהליכים מסוימים בעולם היום דומים לחלוטין לתהליכים שקרו בזמן עליית הנאצים לשלטון או מצב הרקע שבו זה קרה, אבל אנשים עיוורים לחלוטין לדברים האלה

אני לא זוכר את השואה כדיילבכות על 6 מליון אנשים שמתו. מי שמת מת. אני זוכר אתצ השואה כדיי להשוות אליה הליכים שקורים היום ולתכנן מה יכול לקרות על המפה הפוליטית, ומה יכולות להיות ההשלכות של זה, ובלי ה wishfull thinking ש "זה לעולם לא יקרה שוב"

פורסם

אני חושב שזה קצת מוגזם להשוות בני אדם לחיות מבחינת הרג , ואני ממש מתנגד לכל התעללות בחיות , אבל גם אני מבין שאלה חוקי הטבע.

פורסם

בטבע החיות לא נמצאות כל החיים שלהן במחנה ריכוז והשמדה. הן מסתובבות בכיף שלהן בשדה עד לרגע שבו הזאב טורף אותן. הזאב לא מגדל חיות בברירה מלאכותית שיהיו שמנות יותר (אבל לא יעמדו על הרגליים שלהן), לא מחזיק אותן כל החיים בלוב מזוהם קטן וצפוף, וכן הלאה. כל ההשוואה לטבע היא דמגוגית לחלוטין

פורסם

הוא לא עושה את זה כי הוא לא יכול.

פורסם

ותודה לגיל שסיכם במשפט אחד את כל מה שהצמחונים\טבעוניים למיניהם (וגם חלק משמאלנים, בהקשר אחר) טפשים מכדי להבין... אבל בעוד שהוא דיבר על עולם החי, אני חושב שהוא צודק באותה מידה לגבי החברה האנושית. הגרמנים עשו את מה שהם עשו כי הם יכלו - ויותר מכך, הסיבה היחידה שבגללה ההסטוריה הוקיעה את מעשיהם באותם ימים היא הפסדם במלחמה.

פורסם

בדיוק, זה החשיבה הצרה על השואה שעליה אני מדבר. נניח שלא היו תאי גזים כי לא המציאות אותם, אלא היו פשוט כולאים את היהודים בגיטאות עד שימותו לבד, האם אז זה לא היה שואה ? לטענתכם כן

הטענה שלך היא שאם האדם יכול, הוא יעשה את מה שהוא יכול, בלי התחשבות בעולם החי

קודם כל בוא נשליך גם את זה על חברה האנושית : במערכת פוליטית ריכוז של כוח אצל השלטון גורם לו ליכולת להפעיל כוח. ברגע שמאזן הכוחות של השלטון גבו יותר מהסכום של חלק מסויים מהאזרחים, המדינה ינה דמוקרטית (גם אם מתקיימות בחירות). מה שרוב האנשים טפשים מכדיי להבין זה, שהממשלות של כל העולם ולות בצעדים קטנים לנקודה הזאת, כי הם הבינו שלאזרחים לא אכפת וניתן למכור להם את הצעדים הקטנים כ "זה לטובתכם"

שנית בוא נשליך את זה על הטכנולוגיה : אנחנו יודעים כב עשרות שינם איך לייצר פריאון, אם זאת ברגע שהבינו מה הוא עושה הוא נאסר לשימוש ולייצור מיידית (הגז שמשמש היום במזגנים אינו פריאון). כלומר, האנשים כן מבינים שצריך להגביל את הטכנולוגיה כשצריך לשמור על משהוא. אם זאת, כל מה שמעבר לטווח הראייה שלהם - לא מעניין אותם, יותר מזה, הסתלות על מה שמחוץ לטווח הראייה שלהם נראה להם כמעשה לא נורמלי (למשל, צפייה בסרטונים של הארגונים להגנת חיות כדיי להבין על מה מדובר). האם הוא המין היחיד שיש לו טכנולוגיה, וזה מה שעושה אותו שונה מהזאב ומכל המינים אחרים. האדם שונה. לכן אם הזאב היה יכול ולא היה חושב על כלום, זה לא בהכרח נכון לאדם

פורסם

חשיבה עליתיסתית/ אוטוריטרית קיצונית יש לך.

הרייך הוקם לא על מנת לנקות את גרמניה, הרייך הוקם על ידי נתינת מענה לעם הגרמני-אוסטרי בעקבות ההתאכזבות ומהאונס של בעלות הברית את המדינה, לאחר מלחמת העולם ה-1.

בנוגע לאירופה, לא קם שם רייך חדש אלא מתחזק שם סרטן חדש אשר ימוטט את אריופה (שוב, אם אני מבין אותך נכון).

בנוגע לישראל (אם דיברת על ישראל) יש אכן נסיון של ריכוזיות אבל מעצם זה שבישראל יש אין סוף אוכלוסיות בעלות ריכוזי כח שונים, אין מספיק בשביל שיעלה כח שהוא אוטוריטרי-דיקטטורי בצורה דמוקרטית. כל הפיכה צבאית או תפיסה של מוקדי כח תחוסל במהירות על ידי אלפי החיילים האמרקאים שנמצאים בכל רגע נתון בישראל או בסביבתה. ישראל א ומנם מדינה עצמאית אך היא בראש וראשונה קולוניה של ארה"ב.

למעשה, עם כל שנה, השלטון הישראלי נחלש עד לרמת הלא רלוונטיות

פורסם

לעמים יש בעיות כל הזמן, נכון שאז המצב של הגרמנים היה על הפנים, אבל אנשים היום גם רגילים לסטנדרט גבוה יותר ברמת החיים, לכן מספי הרבה פחות כדיי שהם יהיו ממורמרים - ראה את המחאות על הדיור והקוטג' שהיו

עכשו, ניתן להציע לעם פתרונות שונים. פתון אחד, אז בגרמניה, הוצע על ידי היטלר. והוא אפילו התחיל להצליח לא מעט במימוש התוכנית שלו, הוא שינה לטוב את המצב של הגרמנים במדינה, לפחות בטווח הקצר. בטווח הארוך זה לא בא בטוב בכלל, כי הוא גרר את המדינה למלחמת עולם שניה והמדינה היתה שוב הרוסה, מחולקת ל 2 על ידיי קיר, וחייבת פיצויים לכל העולם

לכן צריך לבדוק האם בשלבי התוכנית יש צעדים שיכולים לחזור כמו בומראנג בטווח הארוך - כלומר, שאנחנו לא מרויחים משוהא בטווח הקצר על חשבון זה שאנחנו יוצרים בעיה גדולה יותר מתחת למים לטווח הארוך

ארצות הברית גם הי מדינה שהולכת לכיוון החוסר דמוקרטיה, וינתן לראות את זה לפי המלחמה שמתנהלת שם על המשך ההיתר להחזיק נשק בצורה חיופשית (שמעוגנת בחוקה). הסיבה שההיתר הזה היה בחוקה מהתחלה הוא, כדיי לשמור על המדינה דמוקרטית, ולא מאף סיבה אחרת. ארצות הברית מאז שלטון בוש עוברת הפיכה שקטה ממדינה שייצגה את הדמוקרטיה, למדינת אח גדול. רוב האזרחים מקבלים את מה שמוכרים להם (ביטחון, פיגועי 9-11) ומרוצים מזה, אבל מי שנמצא בגבולות החברה - ממש לא

עכשו בוא נחשוב רגע - מה זה מי שנמצא בגבולות חברה ? הקביעה היא שונה ממקום למקום. בגרמניה הנאצית זה נקבע לפי תורת הגזע של היטלר (לא של דרווין, דרווין חקראת תורת הגזע בצורה אוביקטיבית ולא הוציא ממנה מסקנות של עליונות/נחיתות של גזעים של בני אדם, היטלר כן). במקומות אחים בעולם זה יכול להיקבע לפי כל מי שלא עומד בהגדרה של נורמה חברתית. תבין עד כמה דפוק זה יכול להיות, כשאנשים הגיעו לכלא גואטנמו על זה שהיה להם שעון של CASIO

פורסם

כמה אתה מקשקש. הגיעו אל גואנטנמו בגלל שעון קסיו... אולי גם בגלל שהם היו טרוריסטים ?

ואם אתה מתכוון לכוויתי שנחת בארה"ב עם 15 אלף דולר במזומן ועם שעון קסיו ועוקב לחקירה ... אז הוא עוקב לחקירה קצרה ושוחרר. ומעולם לא הגיע לגואנטנמו.

זו לא פעם ראשונה שאתה מחליט על הדעות המוזרות שלך לגבי כל מיני נושאים, ואז מתאים את המציאות אליהם.

פורסם

כן ולא. שים לב לדיווח הזה למשל :

http://web.archive.org/web/20070311101122/http://www.kgw.com/sharedcontent/APStories/stories/D8G8ASF85.html

שעון הקסיו משמש _ראייה_ להפללת אנשים בעיסוק בטרוריזם. המאמר מדווח על זה שאנשים שוחררו ממעצר רק לאחר תביעה על רקע ה FOIA, ככל הנראה כי התביעה הכריחה לשחרר מידע על זה שבעצם אין להם ראיות סבירות להחזיק אותם במעצר

שים לב מה בדיוק קורה כאן : סימנים מינוריים הם סיבה למעקב, עיכוב וכדומה. במקרההזה שעון קסיו, במקרה אחר יכול להיות כל דבר החל ממראה היפי (בטח משתמש בסמים) ועד לזה שזיהו אותו מתמונה של הפגנ לפניי 2שנים כשהוא נושא את המגאפון

ברגע שאתה רוצה לעצור אנשים על רקע סימנים כאלה (זה היפי, זה רוצים להוריד אותו כי הוא מדבר יותר מידי נגד השלטון וכדומה), אין הבדל בין לעכב לכמה דקות ללעצור. ניתן לדפוק לאנשים את החיים על ידיי זה שרק מעכבים ומעכבים אותם כל הזמן. ניתן להנפיץ שהוא עבר באדום במעבר חציה ולעשות לו בלאגן על זה. האפשרויות לא מוגבלות

בגלל זה שאני רואה כאן מגמה ולא רק את המצב הרגעי, הדעות שלי מוזרות בהשוואה לאלה שרואים רק מצב רגעי. אני מקבל את זה

פורסם

אתה לא מאמין ב-11 בספטמבר גם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים