עבור לתוכן

יום הזכרון לשואה

Featured Replies

פורסם

איני מאחל לאף אחד להיות במקום אלה שהלכו "כצאן לטבח".

מה שאני בא להגיד,זה משפט מפורסם:

לעם שלא זוכר את עברו-לא מגיע עתידו.

למשפט הזה יש מלא וריאציות שונות אך התכלס נשאר.

• תגובות 78
  • צפיות 7.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ומה התכלס?

פורסם

אתה צריך הסבר למשפט?

פורסם

דיברנו כאן על שנאה.. שלא חולפת.. השואה צריכה ללמד אותנו שצריך להילחם בזה ולא לשבת בשקט.

http://www.mako.co.il/mako-vod-mako/documentary/VOD-8d582e6806acd31006.htm

אתן את דעתי הקצרה:רוצים לפגוע בך (יותר נכון להשמיד) ... תנהג באותה דרך -להם כמובן. כשנשב בשקט הגלגל שוב יפגע בנו כמו תמיד במהלך ההיסטוריה. כל מדינה מזמן שמה אותם על טיל.. מי שרק יזרוק פעם אחת איזו פצצה על המדינה -יחוסל הוא וכל אירגונו ב100 אחוז. אבל אנחנו טיפשים אוהבים לסבול ושהגלגל שוב יחזור.. (חלילה) כי בפעם הבאה ..השואה תראה גן ילדים .

פורסם

הבא להרגך-השכם להרגו.

בפורמט של מלחמה זה נקרא מלחמת מצווה.

הבעיה היא שאנחנו עדיין מפוזרים בעולם וקמים והורגים אותנו במקומות שאין אנחנו יכולים לשלוט שם.

באתרי חדשות ברוסית וגם ביוטיוב במקומות שמוזכרת ישראל או מופיע שם יהודי אני קורא תגובות ואני נדהם (בעצם,כבר לא) כמה שנאה יש כלפי היהודים..

פורסם

תגיד לי אתה .מה היית עושה היום ארה"ב אם אוכלוסיה מתוכה היית זורקת פצצות אפילו פצצה אחת? מה היית עושה גרמינה? מה היית עושה צרפת?

אנחנו העם הכי רחמן אבל הכי מקבל מהצד :silly:

לילה טוב.

פורסם

אנחנו לא ארה"ב ולא גרמניה ואפילו לא צרפת.

אנחנו (השלטון שלנו יותר נכון) נמצאים על רצועה קצרה אצל מי שנותן כסף ומציג את עצמו כמגן ובן ברית שלנו.

חוץ מזה, תנסה לדמיין את הממשלה הנוכחית במקום הממשלה הראשונה של בן גוריון. האם הייתה קמה אז?

אני מנסה לדמיין את ביבי מציג תנ"ך..

לילה טוב ומבורך.

פורסם

מקורב יופי, השאלה איך היו מתנהגים אז.

אצל לפיד סבא היה רב, ואיפה הוא?

פורסם

איפה?

פורסם
flag-new.jpg
פורסם

הוא בהחלט איננו תומך במדינת כל אזרחיה. מעבר לכך, יכול להיות יהודי אדוק שתומך ברעיון. אין קשר בין הדברים.

בכל מקרה, אשמח להמשיך בדיון אם הוא יהיה רציני. אתה סתם זורק שטויות. שיהיה יום נעים.

פורסם

אם אתה רוצה דיון רציני, אני אחזור כמה עמודים אחורה, לטענות שלך לגבי לאומנות. אני לא בטוח שאתה מבין מה משמעות המושג.

לרצות לזרוק מארץ כלשהי "זרים" (בני דת שונה, בני לאום שונה, בני מוצא שונה) תוך האשמתם בכל בעיות המדינה, אליהן אין להם שום קשר, זו לאומנות, או "ימין קיצוני" במובן המדיני הכללי - השאיפה למדינת לאום חסרת זרים כלל, כלומר מדינה ללאום יחיד.

לרצות לזרוק מארץ כלשהי זרים ספציפיים תוך האשמתם בבעיות קשות ספציפיות בהן הם אכן "אשמים", כמו העלאת רמת הפשיעה, זו לא לאומנות, זה הגיון. קל להאשים את מי שחושב כך ב"לאומנות", וזו אכן תהיה לאומנות - אם הוא משקר, וטופל את הבעיות הללו לזרים ללא עוול בכפם. לעומת זאת, אם המאשים הוא המשקר או המתכחש למציאות, והבעיות אכן קיימות ואן בהשפעת אותם זרים, זה לא הופך את הדעה ללאומנות. זה הופך את המאשים לאדיוט או שקרן.

לרצות לזרוק מארץ כלשהי זרים (או כל אוכלוסיה שהיא, בעצם), שלא רק "עושה בעיות" אלא עויינת בגלוי את הרוב ומנסה להרגם, זה אפילו לא הגיון, זה יצר השרדות פשוט. לך, אווטר, אין כזה. גם לאותם נספים בשואה שלא ראו את ההולך לבוא למרות שנאת המקומיים אליהם ולמרות הרטוריקה של היטלר שנים לפני הקמת הגטאות ותחילת המלחמה, אלו שלא ניסו אפילו להגר למדינות אחרות (לא בהכרח ישראל הלא-קיימת עדיין) ופשוט חשבו ששום דבר לא יקרה, לא היה.

זה מה שכנראה אינך מבין, אווטר. מה שיום השואה בא להזכיר לעם ישראל, אפילו יותר מאשר ששת המליונים שנרצחו, הוא שלמי שלא עומד על המשמר, זה "יקרה".

פורסם

לא הספקתי להגיב, אך תומך ב-100% בדברים של הנואם שלפניי.

יותר מזה, מי שלא זוכר לומד לקחים מהשואה, הוא קרוב לודאי צפוי לחוותה על בשרו.

מבקש לא להעלב.

אסביר את דבריי.

בואו נעזוב את הטענה שגם יהודים דתיים נרצחו. זה לא מעניין כרגע.

השואה התחילה בזמן ההתבוללות הכי גבוהה, במדינה שהיהודים בה היו הכי קרובים להעלם כעם, אך לא מסיבת השמדה ע"י גורם חיצוני אלא פשוט היו בעצמם נספגים לתוך אוכלוסיה מקומית בעקבות נשואי תערובת.

אלא מה-לא נתנו להם.

זה פעל כמו שני מגנטים שמקרבים אותם עם אותו קוטב. ככל שמצמידים אותם יותר קרוב-כך יש דחיפה יותר חזקה לכיוון הנגדי.

כמה שיהודים היו יותר מנסים להתקרב-כך התגובה היתה יותר חריפה.

אמנם היו כמה יוצאי מן הכלל באירופה המזרחית שהיהודים לא היו מתבוללים והושמדו, אך בד"כ לא יל ידי גרמנים אלא ע"י תושבים מקומיים.

הסיבה היא אנטישמיות מצויה ששורשיה הולכים אלפי שנים לפני..

חוץ מזה, רציתי לדייק. המושג "עם ישראל" שונה מהמושג "עם בישראל". זה שני עמים קצת שונים..

פורסם

אני לא יכול להודות לך עת התמיכה בדברי עקב בליל השטויות שהוספת אח"כ. כמחצית מכלל הנרצחים היהודים בשואה היו יהודי פולין (דתיים ברובם), וזה עוד בלי למנות את שאר מזרח אירופה. בנוסף, רובם נרצחו ישירות ע"י הגרמנים, או במחנות תחת פיקוד גרמני.

האמת הפשוטה היא שלשואה אין קשר לדתיות, אבל אין לה גם קשר לחילוניות. היהודים לא נרצחו בגלל שהם "שונים", אבל גם לא בגלל שהם ניסו להיות דומים. הם נרצחו כי הם היו "שעיר לעזאזל במשך 2000 שנה של מגורים בתפוצות, תמיד בתור מיעוט בתוך רוב של בני עם אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים