עבור לתוכן

יום הזכרון לשואה

Featured Replies

פורסם

זה תמיד מפליא אותי - ומיהי יהודיה? (קצת ביצה ותרנגולת...)

שרה אמנו

• תגובות 78
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

באיחור -מה, יש לי כמה דברים קשים למדי להגיד לאווטר (ולכל אלו שחושבים כמוהו): את יום השואה יש לזכור במתכונת הנוכחית, השמה דגש על כך שיום אחד אנשים שהחשיבו את עצמם לנאורים החליטו ליישם את השנאה ארוכת השנים ללאום היהודי הלכה למעשה וטבחו בכ6 מליון מבני עמינו, לפחות כל עוד יש אנשים "נאורים" אחרים, שמגדירים את עצם קיומה של מדינת ישראל במתכונתה הנוכחית, קרי מדינת היהודים, בשם "לאומנות קיצונית", ואפילו לא מבינים מה הבעיה בדבריהם.

חשוב לא רק "לזכור", אווטר. חשוב גם להבין. אמנם רבים אינם מבינים, וזה אכן מחדל, אבל אתה אפילו לא מנסה.

פורסם

אני לא חושב שאתה צודק ואני לא חושב שהבנת את כוונתי. אני לא מגדיר את עצם הגדרתה של מדינת ישראל כ"מדינה יהודית" כלאומנות קיצונית ואני חושב שזכות השיבה של העם היהודי היא דבר שצריך להתקיים, טוב שקיים ויהיה אסון אם יתבטל. אני עדיין חושב שיש לאומנות קיצונית, פשוט לא זו הלאומנות הקיצונית שאני מדבר עליה.

אני מסכים עם מה שאתה אומר וזה לא סותר את מה שאני חושב.

מה בדיוק, לדעתך, אני לא מבין? (ולא מנסה? למה החלטת שאני לא מנסה?)

פורסם

כמו שאמרתי ...אתה יכול לשים מה שאתה רוצה וגם אני.אך רשות השידור רוצה ביום הזה להציג דברים באותו נושא. ברדיו אני מאמין שחלקם לא עובדים אז שמים שירים, מה ישימו שירי טרנס :facepalm: .

שישימו מה שבא להם. מה הקשר בכלל?

חובה שברשות השידור, גוף ממלכתי, תהיה התייחסות (נרחבת) לשואה. רק היה נחמד אם ההתייחסות לא היתה סופר ממוחזרת וקצת יותר רצינית.

עם זאת, אני לא רואה חובה שבערוצי סרטים לא ישדרו סרטים (רגילים). זה בדיוק מה שמפריע לי. כאילו שאם אני אראה סרט שמח ביום השואה אני איזה פושע. זה יהיה אסון אם אחייך ביום השואה. אז לא, ביום השואה אני יכול גם לנהל דיון רציני על השואה כדי לזכור, לשמר וללמוד וגם לראות סרט "רגיל".

(בעקרון אני לא רואה טלווזיה, אבל זה כבר לא קשור)

להגדרתך מי שמת -הוא מת. שאר האנשים מאמינים ואם יש משהו שמסמל לזכרם-ינהגו בו .

זכר אינו משנה אם נר אמיתי או תמונה. כל עוד זה מוסיף לך ליום -מה טוב.

בסדר. לדעתי זה דבילי. ברור שזו זכותם לעשות את זה. יש מלא דברים ש"זכותי" לעשות כי "הם מוסיפים לי ליום" והם עדיין יהיו מעשים דביליים.

להיות גאה שאתה יהודי, כן. ..שסביבך יש כל כך הרבה שונאים. אתה לא צריך להיות גיבור בשביל זה ... כמו ששונאים אותך בלי שום סיבה (כל פעם סיבה שמנוגדת לאחרת ::) ).

מה הקשר בין זה שיש אנשים בעולם ששונאים אותי (לצורך העניין, יש הרבה הרבה הרבה (X100) יותר אנשים שפשוט לא איכפת להם ממני) לבין "להיות גאה"? לא הצלחתי להבין.

אני גם צריך "להיות גאה" בזה שיש לי נקודת חן על השפה? בזה שיש לי שיער חום? בזה שגובהי 1.82 מטר? ככה נולדתי.

פורסם

שרה אמנו

היא לא היתה "עבריה"?

פורסם

שלח לרשות השידור מכתב עם בקשה לשינוי :P .

זה עקר, כיוון שאתה בתור אתיאסט .. לא מעניין אותך נר נשמה וכאלה.אז בכיף תקרא לזה איך שבא לך.

הקטע עם היהודי... זה שוב עקר במקרה כזה .. שאינך רואה חשיבות בהיותך יהודי.נולדת במקרה יהודי כמו שיכולת להיוולד מוסלמי..

מי שמכיר בחשיבותו - יהיה גאה. וגם דעתי שיש מספיק בסיבבתך שונאים ועשרות פעמיים נסיונות להשמדה.. יהודים רבים גאים בהיותם יהודים.

כמו שהרגע ראיתי אחת בברטניה שדיברה בעיברית באוטובוס וקראו לה כמה.. יהודיה מסריחה. היא אמרה שתמשיך לדבר עברית ,כיוון שגאה בהיותה כזאת .

בקשר לשרה אמנו. זה התחיל ממנה ומאברהם. ברור שהם לא היו יהודים/עבריים בתחילה, כיוון שעוד לא היו כאלה בעולם ::) ורק התחיל מהם.

ישראל/יהודים ..מורכבים מ12 השבטים (בנים) היצואים מיעקב.. שהוא בנו של יצחק בנם של אברהם ושרה .

פורסם

דיי עם זריקת הסיסמות המפגרות האלו.

אז התחלתי לכתוב תגובה ארוכה ומפורטת, למה כל מה שכתבת הן שטויות ואז נפל לי האסימון.

לא משנה מה אני ארשום, זה לא יהיה מכוון אליך, זה יהיה מכוון לאנשים כגון רוני, גיל, דוביק, גבריאל ושאר האנשים שניסו להסביר לך.

אני רוצה להאמין שכל מה שרשמת פה נכתב בצחוק או בלהט הרגע אחרת אין לי אפילו את המילים לתאר את בליל המילים הזה.

הבורות, השינאה העצמית הזאת..

ברצינות, אתה אפס מאופס ומי אתה שתדבר על אלה שרוצים לזכור ולא לשכוח. יש לך מדינה (לעת עתה) אשר קמה על דמם של שישה מליון יהודים. לא מדינה טובה אבל מדינה. אלה שלא נפלו שם, הגיעו לתופת פה. כמה אלפים מתו על האדמה הזאת, בשביל שאפס ואני מדגיש אפס כמוך יוכל לזלזל בהם?

אדם צריך לדעת את ההיסטוריה שלו. יש לך מדינה? תגיד תודה. אנשים מתו למען מדינה שבתור תודה הכניסה אותם לתאי הגזים.

אתה לא יודע מה זה רעב? תגיד תודה, כי היהודים במחנות לא היו פשוט רעבים, זו הייתה התעללות לשמה.

בגלל אנשים כמוך שלא יודעים היסטוריה צוות השוואות של הנכבה לשואה וקמים אנשים שצועקים לאפרטהייד ונאציזם.

ולסיום רק שתבין, הגרמנים לא היו האנטישמים היחידים. ההנהגה האמרקאית ידעה ולא עשתה דבר, האנגלים ידעו וסובבו חזרה אל מותם עשרות אלפי אנשים ועל כל זה מה אתה אומר? סבבה, בעיה שלהם.

תתבייש לך, פשוט תתבייש.

נ.ב.

אם התגובה שלי תזכה אותי בחסימה, זו תהיה החסימה הכי מתוקה בעולם.

פורסם

אין לי בעיה עם מה שאתה כותב ואני לא חושב שמגיעה לך חסימה (אם כי אני לא אדמין, אז זה לא באמת משנה). אנחנו פה בשביל להתדיין וזה נחמד לקרוא אחד לשני בשמות גנאי מדי פעם.

בורות? לא חושב שאני בור. מה כתבתי שנובע מתוך חוסר ידע? שנאה עצמית? לא יודע. אני לא שונא את עצמי. תודה שהחלטת כך בשבילי.

אין לי בעיה עם אנשים שרוצים לזכור. יש לי בעיה עם אנשים צבועים שטוענים שהם "זוכרים" וכל מה שהם עושים אלו פעולות עלובות שנועדו להגדיל את בטחונם העצמי ולהציג את עצמם באור חיובי, למרות שהם לא ביצעו שום פעולה חיובית.

אני לא מזלזל בשום ניצול שואה. מה הקשר בכלל? אין לי בעיה שתקרא לי אפס\בור אבל אל תוציא לי מילים מהפה. בוא נישאר עם עובדות ונתונים נכונים.

האנשים שמתו בתאי הגזים לא מתו למען מדינה. הם מתו סתם, בגלל אנשים רעים ומרושעים שחשבו שזה שהם יהודים זה דבר רע. זה חרא של דבר. אבל להגיד שהם "מתו למען מדינה" זה לא נכון.

אני בהחלט אומר תודה שאני לא יודע מה זה רעב. לצורך העניין, אני מעריך (ומקווה) שאף אחד פה לא יודע. אז לא הבנתי מה הטענה פה לגבי. אני גם לא יודע מה זה למות ואני עדיין יכול להתאבל על מישהו שמת.

אני לא יודע הסטוריה? איזו עובדה היסטורית שאיננה נכונה או איזו מסקנה שנובעת מחוסר ידע בהסטוריה אמרתי כאן?

לא אמרתי שהגרמנים היו האנטישמים היחידים.

אני לא מתבייש. אתה צריך להתבייש בכך שאתה לא מאפשר לדיון רציני שקשור לזה להתפתח ופותר כל אמירה שהיא לא במיינסטרים המסריח הזה שיש פה כ"בורות"\"אפיסות"\"שנאה עצמית" וכן הלאה.

פורסם

.כמו שהרגע ראיתי אחת בברטניה שדיברה בעיברית באוטובוס וקראו לה כמה.. יהודיה מסריחה. היא אמרה שתמשיך לדבר עברית ,כיוון שגאה בהיותה כזאת .

אז היא מטעה. היא ממשיכה לדבר עברית פשוט כי זו שפת האם שלה וזה נוח לה. כך או כך, למה היא בדיוק מהווה איזו דוגמה עליונה? סתם בחורה. סבבה, שתהיה גאה בזה שהיא יהודיה. לבריאות. מה זה בא להגיד?

בקשר לשרה אמנו. זה התחיל ממנה ומאברהם. ברור שהם לא היו יהודים/עבריים בתחילה, כיוון שעוד לא היו כאלה בעולם ::) ורק התחיל מהם.

ישראל/יהודים ..מורכבים מ12 השבטים (בנים) היצואים מיעקב.. שהוא בנו של יצחק בנם של אברהם ושרה .

בסדר, אבל הם התחילו להיות "יהודים" רק כמה מאות שנים לאחר מכן. מתישהו הרקורסיה של "יהודי הוא בנה של אם יהודיה" חייבת להעצר ותנאי העצירה הוא פשוט לא ברור.

פורסם

אני מתבייש ש"הפסנתרן" הוא אחד הסרטים המזוהים ביותר עם השואה ומוקרן בכל שנה ביום השואה.

יוצרו , רומן פולנסקי , הוא אנס ופדופיל שברח מעונשו ומקומו צריך להיות בכלא והוא צריך להיות מוחרם , ובטח שלא להיות מוערץ.

פורסם

אז התחלתי לכתוב תגובה ארוכה ומפורטת, למה כל מה שכתבת הן שטויות ואז נפל לי האסימון.

לא משנה מה אני ארשום, זה לא יהיה מכוון אליך, זה יהיה מכוון לאנשים כגון רוני, גיל, דוביק, גבריאל ושאר האנשים שניסו להסביר לך.

אני רוצה להאמין שכל מה שרשמת פה נכתב בצחוק או בלהט הרגע אחרת אין לי אפילו את המילים לתאר את בליל המילים הזה.

הבורות, השינאה העצמית הזאת..

ברצינות, אתה אפס מאופס ומי אתה שתדבר על אלה שרוצים לזכור ולא לשכוח. יש לך מדינה (לעת עתה) אשר קמה על דמם של שישה מליון יהודים. לא מדינה טובה אבל מדינה. אלה שלא נפלו שם, הגיעו לתופת פה. כמה אלפים מתו על האדמה הזאת, בשביל שאפס ואני מדגיש אפס כמוך יוכל לזלזל בהם?

אדם צריך לדעת את ההיסטוריה שלו. יש לך מדינה? תגיד תודה. אנשים מתו למען מדינה שבתור תודה הכניסה אותם לתאי הגזים.

אתה לא יודע מה זה רעב? תגיד תודה, כי היהודים במחנות לא היו פשוט רעבים, זו הייתה התעללות לשמה.

בגלל אנשים כמוך שלא יודעים היסטוריה צוות השוואות של הנכבה לשואה וקמים אנשים שצועקים לאפרטהייד ונאציזם.

ולסיום רק שתבין, הגרמנים לא היו האנטישמים היחידים. ההנהגה האמרקאית ידעה ולא עשתה דבר, האנגלים ידעו וסובבו חזרה אל מותם עשרות אלפי אנשים ועל כל זה מה אתה אומר? סבבה, בעיה שלהם.

תתבייש לך, פשוט תתבייש.

נ.ב.

אם התגובה שלי תזכה אותי בחסימה, זו תהיה החסימה הכי מתוקה בעולם.

מדינת ישראל לא קמה על דמם של שישה מיליון

היהודים האירופיים לא הלכו למחנות כדי להקים את ארץ ישראל . אתה בכלל יודע מתי הייתה הראשונה?1881

הציונות (והשאיפה למדינה) קיימת הרבה לפני השואה. הניצולים לא הגיעו לישראל לשממה חסרת כל אלא לארץ מאוכלסת

אחד הסיפורים שלמדתי עוד מהילדות זה היחס של הקיבוצניקים בארץ לניצולים האלה שהלכו "כצאן לטבח" כהפך מוחלט ליהודי הצבר הקיבוצניק הכל יכול

פורסם

The Avatar

לא,היא ממשיכה לדבר עברית כי לא מפחדת בהיותה יהודיה בסביבה שאינה יהודים.יכולים להמשיך לקרוא לה מסריחה אך היא גאה שיהודיה. בכל אופן לקחת והגבת על הדבר הכי לא מרכזי שהצגתי.

לא,רק השם יהודי התקבל מאוחר יותר..ממלכת יהודה. מה שהם היו (עבריים) זה בתכלס אותו דבר כמוני וכמוך היום. . וישראל כבר נזכרנו מדאז (יעקב ) .

לא הבנתי איך זה חייב להעצר.ההמשכיות כיהודי נקבע דרך האם..(בלמידה מפסוקי התורה) כמובן שיש גם את האפשרות של גיור.

פורסם

האנשים שמתו בתאי הגזים ובבאבי יאר ובמקומות רבים אחרים לא מתו למען המדינה, אך העובדה עצמה גרמה להקמת מדינת ישראל.

יהדות קמה כמה אלפי שנים לפני הציונות (במובן העכשווי).

אחד הסיפורים שלמדתי עוד מהילדות זה היחס של הקיבוצניקים בארץ לניצולים האלה שהלכו "כצאן לטבח" כהפך מוחלט ליהודי הצבר הקיבוצניק הכל יכול

נו זה שככה מלמדים בבתי ספר זאת הבעיה.

מלמדים את הילדים להיות חוצפנים, אגואיסטים וכמעט הצליחו להחליף מושג "יהודי" ל"ישראלי".

ברגע שתקרוס הציונות (וזה קרוב להתרחש, לדעתי), פרוייקט בשם "מדינת ישראל" יהיה אפשר לסגור.

פורסם

האנשים שמתו בתאי הגזים ובבאבי יאר ובמקומות רבים אחרים לא מתו למען המדינה, אך העובדה עצמה גרמה להקמת מדינת ישראל.

יהדות קמה כמה אלפי שנים לפני הציונות (במובן העכשווי).

נו זה שככה מלמדים בבתי ספר זאת הבעיה.

מלמדים את הילדים להיות חוצפנים, אגואיסטים וכמעט הצליחו להחליף מושג "יהודי" ל"ישראלי".

ברגע שתקרוס הציונות (וזה קרוב להתרחש, לדעתי), פרוייקט בשם "מדינת ישראל" יהיה אפשר לסגור.

אין שום קשר לבתי הספר זה מהסיפורים שלמדתי בבית (חלק מה"יתרונות" בלהיות דור שלישי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים