עבור לתוכן

יום הזכרון לשואה

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולם,

אמנם מדובר באתר טכני, אבל בסוף אנחנו חיים במדינת ישראל.

חושב שראוי לציין את יום השואה ב-BANNER של האתר היום.

מקווה שמשהו "מקורב" יראה את זה...

דני

• תגובות 78
  • צפיות 7.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מסכים ומחזק

אם תשים לב הבאנר שונה

אגב היום ניסיתי להסביר לילד שלי (בן 4) את כל העניין - היה קשה לי מאוד להסביר לו את מה שאני בקושי מצליח לתפוס

פורסם

אכן.

בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותנו.

פעם היה טקס הזכרה בבאבי יאר.

אחד הסופרים נשא נאום קצר לזכר היהודים, ואחד מהנוכחים העיר כי שם נרצחו לא רק יהודים.

הסופר השיב כי רק היהודים נרצחו בגלל היותם יהודים.

פורסם

הצוענים נרצחו בגלל היותם צוענים וכך גם המוגבלים שכלית ונכים.

פורסם

לפני שהתחילו עם היהודים שרפו באושוויץ את הצוענים.

פורסם
  • מחבר

Gabriel6 - תודה.

בגיל 4 קצת קשה לתפוס את זה במיוחד בחברה מערבית, שבה המושג רעב זה לא לאכול חמץ בפסח.

אבל חשוב שהמסר והזכרון יעבור הלאה, כי בסוף ה-CORE שלנו כעם מושתת חזק (לצערי) גם על האירוע הזה ואנשים פה צריכים כל הזמן תזכורת למה הם פה ביחד.

פורסם

למזלנו, כאן במדינת ישראל הדת עוד לא תחת רדיפה, אז תמיד יש אפשרות להתקרב אל השורשים.

לגבי הנושא הספציפי-רק אודות יהודים הומצא מושג judenfrei

ורק את היהודים רדפו וחיפשו טיפה של דם יהודי עד דור שלישי ורביעי.

ואגב, ליל הבדולח היה עוד לפני מחנות.

פורסם

יש פה לא מעט "רדיפה", גזענות ולאומנות. גם בין יהודים וגם כלפי לא-יהודים. זה לא נכון.

למה אני צריך בדיוק "תזכורת" ללמה אני פה? אני פה וזהו. כל הקטע הזה של התזכורת/מטרה זו המצאה של אנשים של אנשים שלא יכולים לספק עצמם מבחינה רוחנית ומחפשים "מטרה" בחיים.

גם בגיל 28 אני לא באמת תופס מזה רעב "אמיתי" ואני גם לא צריך לתפוס את זה. אני לא צריך לתפוס כל סבל שעבר על כל יהודי שאי פעם התקיים. הם היו רעבים. אני לא יודע מה זה ומקווה שלעולם לא אדע גם. אין עם זה שום בעיה.

אני לא מבין למה ילד בן 4 אמור להבין מה היתה השואה וגם לא חושב שיש לו יכולת קוגנטיבית מספיקה לכך. יהיה לו מספיק זמן בחיים ללמוד על זה. מה הלחץ? זה כמובן הילד שלך, וזכותך ללמד אותו מה שבא לך. אבל אתה מציג את זה כאילו אתה איזה "גיבור" כי אתה מתעקש ללמד אותו את זה. אז לא.

בעברו (וגם בהווה) של העולם התקיימה רדיפה גם של עמים אחרים פרט ליהודים. אנחנו לא צריכים לבטל את זה בשביל להיות "יותר מסכנים". הרעיון הזה, של לנסות לעשות את עצמו הכי מסכנים אי פעם בהסטוריה, בכוח, הוא דבילי. יש עוד אנשים שסבלו, פרט ליהודים. זה לא מפחית בשום דבר את מידת הזוועה של השואה (שלנו) ולא מפחית בשום דבר את מידת הזכאות שלנו לחיות במדינת היהודים, בשלום.

דיי עם זריקת הסיסמות המפגרות האלו.

פורסם

מי אמר הכי מסכנים?

בסה"כ עמים נלחמים ומתפייסים ורק יהודים נמצאים תחת סכנה איום עין פקוחה של העולם הסובב (לא בהכרח ידידותי).

פורסם

יש פה לא מעט "רדיפה", גזענות ולאומנות. גם בין יהודים וגם כלפי לא-יהודים. זה לא נכון.

למה אני צריך בדיוק "תזכורת" ללמה אני פה? אני פה וזהו. כל הקטע הזה של התזכורת/מטרה זו המצאה של אנשים של אנשים שלא יכולים לספק עצמם מבחינה רוחנית ומחפשים "מטרה" בחיים.

גם בגיל 28 אני לא באמת תופס מזה רעב "אמיתי" ואני גם לא צריך לתפוס את זה. אני לא צריך לתפוס כל סבל שעבר על כל יהודי שאי פעם התקיים. הם היו רעבים. אני לא יודע מה זה ומקווה שלעולם לא אדע גם. אין עם זה שום בעיה.

אני לא מבין למה ילד בן 4 אמור להבין מה היתה השואה וגם לא חושב שיש לו יכולת קוגנטיבית מספיקה לכך. יהיה לו מספיק זמן בחיים ללמוד על זה. מה הלחץ? זה כמובן הילד שלך, וזכותך ללמד אותו מה שבא לך. אבל אתה מציג את זה כאילו אתה איזה "גיבור" כי אתה מתעקש ללמד אותו את זה. אז לא.

בעברו (וגם בהווה) של העולם התקיימה רדיפה גם של עמים אחרים פרט ליהודים. אנחנו לא צריכים לבטל את זה בשביל להיות "יותר מסכנים". הרעיון הזה, של לנסות לעשות את עצמו הכי מסכנים אי פעם בהסטוריה, בכוח, הוא דבילי. יש עוד אנשים שסבלו, פרט ליהודים. זה לא מפחית בשום דבר את מידת הזוועה של השואה (שלנו) ולא מפחית בשום דבר את מידת הזכאות שלנו לחיות במדינת היהודים, בשלום.

דיי עם זריקת הסיסמות המפגרות האלו.

אז מה אתה עושה פה בארץ? לך לגור בגרמניה, איסלנד או עיראק- מבחינתך הכל אותו דבר.

פורסם

"מה אני עושה פה?"

חיי.

קודם כל, אין לי אזרחות אחרת. דבר שני, פה נולדתי. זו המדינה שלי. מותר גם לאנשים שלא כל קיומם קשור לזה שהם יהודים לגור פה, למיטב ידיעתי. מעבר לכך, אני לא ממש שואל אותך איפה לגור. זה לא ממש עניינך איפה אני גר.

מותר לי לגור פה ולחשוב שאנחנו מציינים את יום השואה באופן מעוות לחלוטין. זה נהיה יום פופוליסטי ומגעיל. מפספס לחלוטין את המטרה, איך שאני תופס אותה.

וחוץ מזה, "מה אתה עושה פה?".

פורסם

אני מסכים איתך שיכול להיות שהוא לא קולט מה אני מסביר לו - אותו דבר לגבי כל נושא מורכב אחר (מוות\סכנות\פדופילים וכיוב')

אין שום לחץ - אני מדבר עם הילד שלי על הכל - גם דברים שקשה לי להסביר אותם

לגבי גיבור או לא - לא מבין מה הקשר. אני באמת חושב שחלק מזהותו של עם זה מה עבר עליו - והדבר הזה עוד טרי בראיה היסטורית

לפי דעתי ללא התרחשותה של השואה לא היה קם הבית היהודי בארץ ישראל.

פורסם

אל תבין אותי לא נכון, בהחלט יש צורך ללמוד על האירוע הזה. אני פשוט חושב שיש הבדל בין ללמוד לגבי זה ובין להנציח את הזכרון של האירוע לבין האירוע הבכיינות הלאומית/לאומנית העלובה שזה נהיה. כל אחד חושב שהוא איזה גיבור גדול בגלל שהוא הצטלם עם ניצול שואה בפולין או בגלל שהוא שם איזה נר זכרון בתמונת הפרופיל שלו. אז לא, זה סתם פופוליסטי וזה לא אומר שום דבר.

אולי הזגמתי לגבי הצורה שבה חשבתי שאתה מציג את עצם העובדה שלימדת את הבן שלך את זה. אני מתנצל.

דרך אגב, גם עניין ה"עם" פה הוא חלק מהבעיה שלי. יש פה אנשים שתופסים עצמם כישראלים ולא כיהודים. זכותו של אדם לא לתפוס את מהות קיומו כ"אני יהודי". מפריעה לי מאוד הגישה שמבטלת את הזכות הזו. ביום הזה, הרבה מאוד אנשים כאלה צצים.

פורסם

לא מבטל זכותו של אף ישראלי - ההיפך הוא הנכון הגישה שלי היא מתן זכויות לכלל תושבי המדינה ולא להתנות אותן בחובות (כמו שמדי פעם אני שומע וצורם לי באוזן).

יחד עם זאת המדינה מוגדרת כמדינה יהודית (ועל זה אין עוררין) - ע"ע במסמך יסוד המדינה (מגילת העצמאות...) ובשאר מסמכים.

אתה יכול לא לאהוב את זה, לא להסכים עם זה - זה עדיין לא משנה את העובדה.

אגב ליהדות הרבה צורות. ואני חושב שהצורה של חילוני לא מבטלת את היהדות.

פורסם

אני חושב שהגדרה של "מדינת היהודים" היתה מתאימה יותר, אבל להגיד שאני "לא אוהב" את ההגדרה של "מדינה יהודית" זה לא נכון.

כן, זו עובדה שאנחנו מדינה יהודית. אז זה אומר שאין חופש לאדם להגדיר את עצמו? אז גם הערבים שחיים פה הם יהודים? אנחנו מדינת ישראל. נשמע לי סביר שתהיה לאדם זכות להגדיר עצמו כ"ישראלי".

אסור לי לאוהב את המדינה ועדיין לחשוב שלא חסרים פה אנשים טיפשים ושיש פה מועדים חשובים שמצויינים באופן פופוליסטי?

אסור לי לאהוב את המדינה ועדיין לחשוב שיש פה רדיפה של יהודים חילוניים ושל אתאיסטים?

אסור לי לאהוב את המדינה ועדיין לחשוב שאנחנו עם גזעני ולאומני?

אז הנה, בבקשה, רק לפני מספר תגובות הגיב מישהו שחושב כך. (מלך החורף)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים