עבור לתוכן

מארז חם מאוד לאחר חזרה מתיקון, תהיה על שינוי בסירקולציה

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

במשך תקופה של מספר חודשים המחשב שלי היה "שבוי" אצל אחת מחברות המחשבים הפופולריות (לא, לא KSP או Ivory) במסגרת מימוש "אחריות" ללוח אם תקול. כאשר הכל היה טוב ויפה, המארז (Fractal Design Define R4) היה קריר וחרישי, הייתי צריך להתאמץ ולהתקרב מאוד מאוד כדי לשמוע אותו.

לכל מקרה, לאחר חזרת המחשב מתיקון שמתי לב שהמעבד ולוח האם חמים מאוד (כמו גם המארז) וניתן לשמוע את פעולת המאווררים בצורה הרבה יותר ניכרת. למען הסר ספק, ניקיתי את המארז והמאווררים מאבק (כמו גם את הספק ומאווררו) אולם אין שיפור של ממש. אני חושד שיתכן ובוצע שינוי בהרכבת המאווררים ויתכן ולא קיימת סירקולצית אוויר תקינה בתוך המארז (אולי שונה כיוון של מאווררים ממכניס למוציא אוויר ולהפך) ובהיותו בור בנושא אודה להכוונה מצידכם כיצד המאווררים צריכים להיות ממוקמים לקירור אופטימלי של המערכת שלי.

קודם כל, זה המפרט:

מעבד: Intel Sandy Bridge i5 2500k 3.3GHz

קירור למעבד: Noctua NH-12P

לוח אם: ASRock Z68 Pro-3 (ה-BIOS מעודכן)

זכרונות: Kingston HyperX Blu 16GB 1600MHz (4x4GB(

כרטיס מסך: Sapphire 7870XT 2GB with Boost

כוננים קשיחים:

Intel SSD 330 128GB; שלושה כוננים של WD/Samsung בנפחים של 1-2TB

מארז: Fractal Design Define R4 (עם המאווררים המצורפים)

ספק כח: Antec 520W High Current Gamer

מערכת הפעלה:

Windows 7 x64

מסך: Acheiva Shimian 27 inch, עבודה ברזולוצית 2560x1440

מארז ה-Define R4 מגיע עם מאוורר מקדימה ומאחורה כפי שניתן לראות בתמונה להמחשה הזו:

img_1695.jpg

ממה שאני רואה, האחורי מכניס אוויר והקדמי מוציא אוויר, האם כך זה צריך להיות? בנוסף, לקירור של המעבד (ה-Noctua, ראה תמונה) יש שני מאווררים, כיצד הם צריכים להיות מופנים לעבר צלעות הקירור? ליתר ביטחון אמרח פעם נוספת משחה טרמית (במקום הקיימת), האם יש כזו מומלצת פרט ל-Arctic Silver (זכורה לי מהפעם האחרונה שעשיתי את זה, לפני 8 שנים...)?

תודה רבה על כל עזרה שהיא :)

פורסם

בד"כ זה קידמי מכניס אוויר למארז ואחורי מוציא אוויר מהמארז , את המאווררים שעל הקירור תוודא שאחד נושף לתוך הצלעות קירור והשני "מושך" את הנשיפה של הראשון ומעיף החוצה.

פורסם
  • מחבר

המאווררים של המארז כמו בתמונה - עפ"י התמונה, האחורי מוציא או מכניס אוויר? (במחשבה שניה, נראה שהקדמי אכן מכניס אוויר והאחורי מוציא אוויר) ובנוגע למאווררים של קירור המעבד, הקדמי צריך לקרר את צלעות הקירור בעוד שהאחורי מביניהם צריך "להוציא" את האוויר החם לכיוון המאוורר האחורי (שניתן לראות בתמונה)?

פורסם

בדיוק :xyxthumbs:

הדגם המדויק של הקירור שלך הוא : noctua nh-u12p ?

פורסם

הצד שעליו נמצאת המדבקה או הצד אליו נדחף האוויר (למעט מאווררים מובנים בקירורים של מעבדים כרטיסים מסך (צ'יפים למיניהם)).

הקדמי מכניס - האחורי מוציא.

מה שכדאי לבדוק - משחה תרמית על המעבד..

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המענה.

ביצעתי את השינוי - ירידה של כ-8 מעלות ב-Idle, תכף אבדוק מאמץ ואעדכן.

להלן כיוונון המאווררים הנוכחי, מקווה שלא טעיתי (סליחה על האיכות, האבק שבתמונות הוא זניח יחסית למה שהיה וינוקה בהמשך):

מאוורר קדמי (צולם מכיוון הדלת הקדמית), מאוורר אחורי (צולם מתוך המארז), מאוורר קדמי לקירור המעבד, מאוורר אחורי לקירור המעבד. (צולם מכיוון המאוורר האחורי, הזווית היא הפוכה בפועל).

שלב הבא כאמור יהיה לרכוש משחה טרמית, יש המלצה כלשהי?

פורסם

מבחינת הסרקולציה אתה בסדר.

פורסם

לא היה מה לשנות, לפי התמונה ההיא זה היה בסדר נראה לי.

בכל מקרה חייב משחה תרמית. ח-י-י-ב.

קנה mx4 או משהו אחר שיש בחנות ומוכר וטוב.

שהמאוורר של המעבד יהיה בצד ימין וידחוף אוויר לכיוון המאוורר האחורי.

(שוב, דוחף אוויר לכיוון המדבקה)

קדמי מכניס

אחורי מוציא

למעלה מוציא

למטה מכניס

(לפי העקרון שאוויר חם עולה למעלה..)

פורסם
  • מחבר

עדכון: בהשוואה של OCCT "לפני-אחרי" יש שיפור של כ-15-20 מעלות - תודה! :)

קיימת משחה טרמית, אבל ממה שראיתי הכמות היא קטנה על סף הלא קיימת ולכן אמרח אחרת כמו שצריך.

והשוני נעשה במאווררים שעל קירור המעבד.

פורסם

קצת בלבלת עם התמונה "להמחשה" והפירוט :) בכל מקרה לא הבנתי מה הפכת בדיוק.

הקירור צריך להיות בתצורה כזו

מאוורר >> קירור >> מאוורר >>מאוורר מארז אחורי >>

פורסם

לא הבנתי מה הקשר בין התמונה הראשונה לשאר התמונות (הקירור שונה)

גם המאווררים בתמונות האחרונות לא תואמים לדגם המאווררים בקירור שציינת...

פורסם
  • מחבר

התמונה היתה להמחשה של פנים המארז, המאווררים שבאים איתו, מיקומם וכיוונם. הייתי בטוח שזה ברור שלא מדובר במחשב שלי נוכח העובדה שפנימו נראה כל כך חדש נקי, כמו גם החומרה שבפנים שונה בכל חלק וחלק מהמפרט שרשמתי. לא נורא,

הטעות שלי היתה בהבנת כיווני האוויר של המאווררים וכך גם כתבתי (ראה תגובה #3), לכל מקרה כאמור ביצעתי שינוי בקירור המעבד וכעת הטמפ' טובות יותר.

שוב תודה לכולם, ניתן לנעול מבחינתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים