עבור לתוכן

באס של הזכרונות על 600, איך הם לא נשרפים?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מעבד E8400 Stepping A Revision E0, עשיתי לו O/C קטן: העלתי את הבאס מ- 333 ל- 400 והשארתי את המכפלה על x9.

את המתח של המעבד קיבעתי ל- 1.16250v.

כשנכנסתי לקבע את הזכרונות הומלץ לי להגדיר 2.00B , שלפי מה שכתוב שם (ב- BIOS) בטבלה בצד ימין, זה אומר שהבאס יהיה 333. מבחינת הגדרת הבאס השארתי על Auto.

לאחר שמירת ההגדרות ויציאה מה- BIOS, המחשב ניסה 3 פעמים לעלות (מה שאומר שהוא עושה שינויים ב- BIOS, כל פעם שינוי אחר, זה מה שאני מכיר בנוגע לנושא הזה לפחות...) ואז התחיל לעלות, מיד נכנסתי ל- BIOS וקיבלתי מסך שאומר שהיתה שגיאה והנתונים שבחרתי לא נכנסו לתוקף.

אז קיבעתי את הבאס של הזכרונות ל- 333 (במקום Auto שהיה קודם) ובחרתי שוב 2.00B, גם הפעם קרה אותו דבר.

בניסיון השלישי קיבעתי את הבאס ל- 400 והפעם באפשרויות לא היה 2.00B אלא 2.00D או 2.66D, אז בחרתי 2.00D ולאחר שמירת ההגדרות המחשב עלה כמו קסם, בהפעלה הראשונה בלי בעיות!

הבעיה ממנה אני חושש היא שאני רואה בתוכנה HWinfo שהזכרונות על 600MHz ולא על 400MHz, כתוב שם 400x1.5 וליד זה 600MHz.

לפני ה- O/C היה כתוב שם 333x1.2 וליד זה 400MHz.

מדובר בזכרונות GeIL יחסית פשוטים, לא הבנתי איך הם מחזיקים ב- 600MHz בלי להישרף אז נכנסתי לאתר היצרן וראיתי שכתוב שם שהם עד 400MHz, מה שבלבל אותי יותר - כיצד הם מצליחים לעבוד על 600MHz כך?!

אז פתחתי תוכנה נוספת, CPU-Z, בה גיליתי להפתעתי שכתוב שהזכרונות עובדים ב- 400MHz. מה שהרגיע אותי קצת.

אם כך, מה הכוונה ב- HWinfo של ה- 600MHz הזה?

פורסם

תרד שיסדר לך את הדברים קצת :xyxthumbs:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=557627.0

לגבי הנתונים, לא ברור לי מאיפה אתה קורה את הנתונים בכל מקרה תמיד תבדוק עם CPUZ

כאשר שים לב שCPU-Z מציגה את הערך הבסיסי, זאת אומרת שהזיכרונות שלך הם DDR2 800MHZ אם הם עובדים על 800MHZ.

CPU-Z תציג 400MHZ וכו.

תכנס ללשונית הSPD ותראה מה מופיע לך שמה, SPD אלו ההגדרות שבהם אמורים לעבוד הזיכרונות לפי היצרן, תבדוק שאכן הזיכרונות הם 800MHZ.

פורסם
  • מחבר

בדיוק בהמשך לת'רד הזה כתבתי את ההודעה הזו.

אם CPU-Z מדויקת אז אני רגוע.

מה שמעניין אותי זה מה הכוונה של HWiNFO כשכותבת 600MHz:

130406_CPU_Z.png

130406_HWi_NFO64.png

לפני ה- O/C היה כתוב שם 333x1.2 ולצד זה 400MHz וכעת כתוב שם 400x1.5 ולצד זה 600MHz.

פורסם

אתה יכול להיות רגוע CPU-Z מדויק ונכון במקרה הזה, עוד משהו שיכול לאשש את הנתונים זה התיזמונים, אתה יכול לראות שלמרות שHWINFO מציין שהזיכרון הוא 600 התיזמונים הם של 800, בכל מקרה סתם חישוב או אי תאימות של התוכנה במקרה הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים