עבור לתוכן

ספק כוח מתקלקל פעם שנייה בתוך שנה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי לפני 10 חודשים מחשב מאיבורי,. קופסא של קולר מאסטר עם קירור נוסף של זלמן, וספק כוח

seasonic 520 bronze

אחרי 4 חודשים הספק התחיל לקצר לסירוגין וכשכן עבד עשה ציקצוקים כאלה מעצבנים כאילו רעש של קצרים חשמליים. נתתי את המחשב בחנות לתיקון והתעקשתי על ספק זהה חדש והם באמת שמו לי חדש וגם הוכיחו לי.

עכשיו, 6 חודשים אחרי ההחלפה שוב פעם יש לי את אותה בעיה, רעש מעצבן של ציקצוקים מהספק.

נראה לי לא הגיוני ש2 ספקים חדשים של חברה שנחשבת טובה נהרסים אחרי מס' חודשים בודדים והמחשב לא נמצא בשימוש כבד הוא דולק בלחץ שעתיים ביום.

האם נפלתי על מזל רע של 2 ספקים או שיש בעיה של חיווט במארז וזה גורם לקצרים ולספק לההרס.

בכל מקרה האם כדאי להתעקש על החלפה לדגם של חברה אחרת?

תודה רבה, צביקה

פורסם

כדאי שתבדוק:

א. שכל החיבורים בתוך המחשב מחוברים כמו שצריך

ב. את מערכת החשמל בבית שלך.

פורסם

מה המיפרט שלך ?

האם יש נפילות מתח או הפסקות חשמל בבית שלך ?

האם המחשב מחובר לקו (פקק חשמל) משותף עם מקרר תנור או מזגן ?

פורסם
  • מחבר

Intel Core i3 2120 3.3Ghz 3MB L3 Cache s115

Asus P8H61-M LX B3 (LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA

G.Skill 4GB DDR3 1333Mhz PC3-10666 F3-10600CL9S-4GBN

LG GH22NS DVD±RW x22 Black Sata Oem

Western Digital Caviar Blue 500GB 16MB 7200RPM Sata III WD5000AAK

Zalman SZ CC92HS Cpu Fan for 1156, 1155, 775, AM

CoolerMaster Elite RC-343 Black ATX Case No PSU RC-343-KKN

SeaSonic 520W Bronze Series Active PFC 12cm Fan PSU S12II-52

Gigabyte GTX560 Ti OC 1GB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E GV-N560OC-1G

המחשב מחובר למפצל של 4 שקעים שמחובר ישיר לקיר, בבית יש חשמל תלת פאזי ואין לנו שום בעיות עם אף מוצר חשמל. המחשב נמצא בממ"ד לבד אין פה עוד שום מוצר חשמל חוץ מטלוויזיה וממיר של הוט שמחוברים לשקע בקיר אחר.

פורסם

כדאי שתבדוק:

א. שכל החיבורים בתוך המחשב מחוברים כמו שצריך

ב. את מערכת החשמל בבית שלך.

לספק הזה יש מספיק הגנות להתמודדות עם נפילות מתח ovp ,scp,

אני חושד בהספקה פגומה של המוצר.

פורסם

יש לך נמלים בבית ?

פורסם
  • מחבר

אין נמלים

פורסם

תפרק את הספק (אל תיגע ברכיבים של המעגל - יכול להיות מתח) ותצלם את המעגל מכל הצדדים

פורסם

יתכן שהבעיה באחד מרכיבי המחשב .... כניראה שנוצרת זליגה או קיבוליות בן מתחים שונים ברמה שלא מספיקה להפעיל את ההגנות אבל הופכת לרוצחת ספקים סדרתית ...

תנסה לעבור לספק אחר מבוסס טופלוגיה אחרת מ SEASONIC

כמו CWT או SIFRA- SIRTEC HIGH POWERׁׂ

אולי תפתר לך הבעיה בלי מהפכות

זה לא פתרון אידאלי אבל ככה יגמר לך הכאב ראש וההתעסקות עם הבעיה החוזרת

פורסם

מבחינת הספק יש בעיה כשזרם זורם לתוך אחת מיציאות שלו. הספק מיועד לזה שהזרם יזרום ממנו והחוצה

נניח שיש זליגה של זרם מ 12V ל 5V, והזרם של הזליגה הוא X. אם המחשב עצמו לוקח יותר מ X במסילה של ה 5V, זה אומר שבסך הכול המחשב לוקח ממסילה יותר מהזליגה שנכנסת למסילה, אז מבחינת הספק הזרם יוצא מהמסליה (כמ שהמחשב לוקח פחות X) אז זה תקין

המחשב לוקח מספיק זרם ב 5V כדיי שלא יהיו תופעות כאלה של זליגות שמשפיעות. היי, כשמחברים מאוורר ל 7V (על ידיי חיבור שלו ל 5 ו 12) הא מעביר משהוא כמו 100mA וזה עדיין לא מספיק כדיי להפיל את הספק, ולא נראה לי שסתם זליגה מקרית תצליח להעביר יותר מזה

קיבוליות - לא אמורה להשפיע בכלל כי המתח הוא DC וקיבול הואנתק ב DC. ה ripple שיש במתחים קטן וגם אם יש קיבול בין המסילת הוא לא יצליח להעביר שם זר משמעותי. חוצמזה, הקבלים הגדולים של הספק (שמחוברים בין המסילות ואדמה) הם קצר הרבה יותר טוב מקיבול קטן בין המסילות אז הזרם של ה ripple הולך לשם בכל מקרה.....

אם יש באמת משהוא כזה אז או שמשהוא ממש לא תקין בחומרה (אבל מה ? מעגלים נורמליים במחשב מחוברים בין 5-אדמה 12-אדמה ולא בין 5-12....) או בספק עצמו. לא יודע מה יכול להיות שיגרום לזליגה ענקית כזאת ועוד בלי לתת סימנים חיצוניים

אוליי 1 מאלה :

משהוא שנכנס לספק (אבק, נמלים...) ומידי פעם יוצר קצר בצד מתח גבוה של המעגל. ברגע שהקצר קורה המשהוא הזה נשרף ונעלם והמעגל ממשיך לעבוד תקין

המחשב לוקח מכות של עומס (אבל לא, כי אז הלפת ספק לא היתה פותרת את הבעיה כשהספק הראשון נשרף לו)

משהוא לא תקין בספק עצמו, אוליי באמת כתוצאה משהוא אם החשמל בבית ואוליי לא (אוליי הוא סתם נפל על ספקים דפוקים)

פורסם

תבדוק עם מכשיר את צריכת הזרם של הספק מהקיר יכול להיות שיש תקלה ברכיבי המחשב והם עובדים אולם צורכים הספקים מטורפים עקב קצר של מייצבים...דבר שהיה שורף ספק פשוט במקום ולספק שלך לוקח זמן להשרף

פורסם

את זה הוא היה מריח טוב מאוד אם זה היה קורה.....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים