עבור לתוכן

מחשב חדש מתכבה באמצע משחקים

Featured Replies

פורסם

אחרי שאני משחק שעה שעתיים (בכל משחק שהוא) מתרחשת תופעה מוזרה. התמונה על המסך נעלמת, הסאונד הרגיל נעלם ומופיע צליל שהדרך הכי טובה לתאר אותו זה משהו כמו תחנת רדיו לא מכוונת. המחשב לא לגמרי כבה, אני שומע את המאווררים מסתובבים, העכבר והמקלדת ממשיכים לקבל חשמל, אבל הנורה של המארז (פראקטל R3) מתכבת בדומה למה שקורה במצב של SLEEP. לחיצה על ריסטרט לא משנה כלום ורק כיבוי והדלקה מחדש פותרים את הבעיה. מבדיקת הטמפרטורה של הכרטיס מסך (7850) והמעבד(i5 3470) לא עולה שמשהו חריג בזמן המשחקים.

הביעה לא מופיעה בעת שימוש רגיל.

פורסם

תנסה לבדוק את הדריבר כרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

מעודכן לגרסה הכי חדשה (13.1)

פורסם

אולי זו בעיה בספק.

פורסם
  • מחבר

אפשר לבדוק את זה בלי להחליף ספק?

פורסם

איזה ספק יש לך?

אתה יכול לנסות לנתק את החשמל של כונן ה-DVD בשביל להוריד קצת עומס מהספק.

אם זה מסדר את הבעיה אז סימן שהספק ממש על גבול היכולת שלו.

פורסם
  • מחבר

seasonic 400W. המחשב בעומס של 100% מנצל 230W.

פורסם

זה נישמע אכן בעיית טמפ'- אני מכיר בידיוק על מה אתה מדבר ועל הרעש.

לא מספיק ליראות טמפ' אחרי הקריסה או יציאה כי הטמפ' צונחת מיד בצורה חדה.

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

תוריד את התוכנה הזו ותריץ אותה, לאחר כרבע שעה במישחק ושיא המאמץ זה לשולחן העבודה ותיבדוק מה הטמפ' המקיסמלית שכל חלק הגיעה(מעבד/צ'יפסט/כרטיס מסך)

תצלם את המסך ותעלה לכאן.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצה. צילמתי את הנתונים לאחר רבע שעה בבאטלפילד 3. צירפתי את הקובץ.

יש לי תוכנה בשם playclaw שמראה לי את הנתונים של המעבד והכרטיס מסך בזמן המשחק. גם אחרי שימוש ארוך יותר מרבע שעה מתקבלים נתונים דומים למה שמופיע בצילום.

פורסם

יש לך קירור סטוק למעבד?

בנוסף- הספק שלך יש לו 2 מסילות של 12V? נא ציין דגם.

אולי פשוט חיברו את כל החלקים על מסילה אחת של 12V והספק פשוט ניכנס למצב הגנה אחרי שעות של עומס?

זו הסיבה שריסט לא משפיעה- רק כיבוי והדלקה מפעילים מחדש.

AMD advertises the board power at 130W (7850)

לאחר בדיקה ראיתי שהספק שלך מסוגל לספק מקסימום 17A לכל מסילת 12V, כלומר מקסימום 200W, אם אכן הרכיבו את כל המחשב על מסילה אחת אתה קורע את הספק ונימצא מעבר לגבול היכולת שלו.-

AMD בכללי דורשים ספק של מעל 500W באופן רשמי לכרטיס.

מיקרה דומה היה לגיסי עם ספק מודולרי של אנרמקס- שינוי המסילה של הכרטיס מסך למסילת 12V פנויה פתרה הבעיה.

בכדי שנוכל לבודד סופית את מקור הבעיה (היתחממות המעבד בעומס או בעיית ספק ) תעשה ככה:

תוריד תוכנת מאמץ למעבד ותריץ אותו לאותו משך זמן כמו שבמישחק ותיראה אם המחשב יתקע כמו שתיראת.

אם הכל יעבוד כרגיל- רוב הסיכויים שזה ביגלל ספק שלא עומד בעומס בעת מישחק(עומס מהמעבד+כרטיס סמך שעוברים בקלות את ה200W).

אם זה יתקע רוב הסיכויים שזה ביגלל הקירור (אולי גם לא מותקן הכי טוב)- יש קירור סביר בכ50 ש"ח שעדיף על הסטוק.

פורסם

מיקרה דומה היה לגיסי עם ספק מודולרי של אנרמקס- שינוי המסילה של הכרטיס מסך למסילת 12V פנויה פתרה הבעיה.

מה זאת אומרת שינוי מסילה?

פורסם
  • מחבר

אין לי קירור סטוק. יש לי thermlright והוא מחזיק את הטמפרטורה על מתחת ל- 60 מעלות בשימוש של 100% (עם פריים 95).

זה הספק שיש לי:

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1031

איך אני בודק את העניין עם המסילות?

פורסם
  • מחבר

מקפיץ

אם מישהו יכול להסביר לי איך אני משנה מסילה אני אשמח

פורסם

אני לא מאמין שהטמפ' עושות לך את הבעיה הזאת

כנראה אתה צריך באמת לחלק את הצריכה של הזרם בין המסילות

זה דיי פשוט הספק שלך מודולרי??

תמונה יכולה לעזור כדי שנוכל להגיד לך איך לחבר נכון ואם זה מחובר טוב

פורסם

אם בספק יש שני כבלים לחיבור כרטיס מסך, פשוט נסה להחליף בינהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים