עבור לתוכן

מעבד קופץ בין מכפלה של x6 ל- x9 במהירות, האם זה יקלקל אותו?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חשבתי שאולי זה באג ולכן בדקתי גם באמצעות CPU-Z, גם שם רואים את המכפלה קופצת ללא הרף.

ישנן תוכנות אחרות, אולי מדוייקות יותר, שיעזרו לבדוק?

פורסם

סתם לצורך העניין, נניח שזוהי באמת בעיה...

מה כבר יהיה לך לעשות בנדון?

סתם לצורך העניין, אצלי ב E5200 המכפלה באמת יציבה יחסית על x6 ומדי פעם קופצת ל 12.5.

פורסם
  • מחבר

מה ז"א מה יהיה לי לעשות? לפתור אותה... בשביל זה שאלתי מה יכול לגרום לזה...

הרי זו ככל הנראה סה"כ איזו הגדרה ב- Windows, מאחר ובעבר זה היה תקין ורק לאחרונה שמתי לב לזה שזה לא תקין, כאשר לפני חודשיים ביצעתי התקנה מחדש למערכת ההפעלה כדי לעבור ל- x64.

כמו שאני משחק ב- Windows בהגדרות צריכת חשמל ומשנה שם ל- 100% וזה משפיע ו"מחזיק" את המכפלה על x9, כך כאשר אני מוריד את זה ל- 5% המכפלה מתחילה לקפוץ באופן לא יציב ללא כל קשר לעומס על המעבד, אז אני מניח שיש מקום נוסף שיש לבדוק בו ולסדר בו את הנושא, כך שהמכפלה תתייצב על x6 במנוחה ועל x9 במאמץ.

רק שאני לא יודע היכן לעשות זאת.

פורסם

כמו שאתה רואה העומס על המעבד שלך משתנה וכך גם התדר שלו, תנסה להגדיר 20 אחוז ותראה מה קורה..

פורסם
  • מחבר

הגדרתי, אותו דבר.

התקנתי תוכנה נוספת (AIDA) שיש לה CPUID משלה, פתחתי את 3 התוכנות במקביל (CPU-Z, CPUID AIDA, HWinfo) ונראה שהנתונים לא זהים בכולן: HWinfo ו- CPU-Z קופצות בין x9 ל- x6 ו- CPUID AIDA יציבה יותר.

המסקנה שלי היא שככל הנראה בגרסאות החדשות של CPU-Z ו- HWinfo הנתון מתרפרש מהר יותר מאשר בגרסאות הקודמות שאיתן בדקתי בעבר ולכן זכרתי שהמעבד יותר יציב על x6 או x9.

ב- CPUID AIDA ככל הנראה קצב הריפרוש איטי יותר ולכן היא מציג ממוצעים יותר יציבים של x6 ו- x9 ולפיכך מוצג כאילו המעבד עובד יותר יציב על x9 ו- x6 למרות שבפועל יש המון פיקים, כמו שאמר QttP.

זו המסקנה שלי בכל אופן וייתכן כי אני טועה.

פורסם

לא קראתי את העמוד הראשון, ולא חושב שזה ישנה שום דבר.

הבעיה כמו שהבנתי אינה בעיה.

המעבד משתנה דינאמית בהתאם לעומסים.

אם אתה לא רוצה שיחסוך חשמל, תבטל את האפשרות בביוס.

אם אתה חושב שיש דרך יותר יעילה שתחסוך לך משמעותית יותר חשמל, אתה מוזמן לשלוח לאינטל את ההצעה שלך.

אולי תלמד את המהנדסים שלהם משהו חדש. ::)

פורסם

אתה מנסה להשוות בין דרישות מערכת ההפעלה הישנה שלך-XP. לבין המערכת ההפעלה החדשה WIN7-64BIT.זה לא עובד ככה.לכל מערכת יש דרישות שונות ושימוש במשאבים שונה.

אתה מזכיר לי את הבן הגדול שלי.מכיר את השאלות במתמטיקה.רכבת אחת יוצאת מתל אביב במהירות 90 קמש.רכבת שניה יוצאת בנהריה במהירות 85 קמש.מתי יפגשו ?

אתה יודע מה הילד ישאל אותי-"איך קוראים לנהג קטר".

אתה מתעסק בטפל ולא בעיקר.

צא מי זה.אין פה שום ענין בשאלה שלך.

פורסם
  • מחבר

מערכת ההפעלה הישנה הייתה Winows 7 x86 ולא XP אך זה כבר לא רלוונטי.

ככל הנראה מדובר באמת בנושא של התוכנות הספציפיות הללו, אני לא רואה משהו אחר... עובדה שכל אחת מציגה מידע אחר בריפרשים אחרים.

בנוגע לחיסכון בחשמל, אני מאוד מעוניין שיחסוך בחשמל ולכן הפעלתי את האפשרות ב- BIOS, האמת שמאז שכתבתי את ההודעה כבר עשיתי O/C וקיבעתי את המעבד על מתח נמוך יותר ממה שהיה מגיע אליו כאשר היה ללא קיבוע וללא O/C, לדעתי גם סוג של חיסכון בחשמל :-)

פורסם

בעבר הרחוק (כאשר היתה מותקנת במחשב מערכת הפעלה מסוג Windows XP), כאשר ניצולת המעבד היתה מינימלית, המכפלה היתה יציבה על x6, כאשר היה שימוש מאסיבי במעבד, המכפלה קפצה ל- x9 והתיצבה על x9 עד שניצולת המעבד חזרה להיות מינימלית.

פורסם
  • מחבר

אופס :-X זה באמת עבר רחוק, אך אחרי כן גם הייתה Windows 7 x86 שהציגה את התוצאות בצורה יציבה ולאחרונה x64, מצטער על הבלבול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים