עבור לתוכן

מעבד קופץ בין מכפלה של x6 ל- x9 במהירות, האם זה יקלקל אותו?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין שכאשר המעבד בשימוש מועט, המכפלה שלו תרד ל- x6 והוא יעבוד על 2GHz (מעבד מסוג Intel E8400 בעל 2 ליבות).

וכאשר המעבד בשימוש מלא, המכפלה תעלה ל- x9 והוא יעבוד ב- 3GHz.

בדקתי באמצעות תוכנת HWinfo וראיתי שכאשר אני נכנס ל- Advanced Power Settings ומשנה תחת Processor power management -> Minimum processor state ל- 100% אז המכפלה נעולה על x9 והוא תמיד על 3GHz.

כאשר אני משנה ל- 5% אני רואה ב- HWinfo שהמכפלה קופצת במהירות בין x6 ל- x9 בלי קשר לשימוש במעבד באותם רגעים, כלומר הוא יציב על 40% שימוש ועדיין המכפלה קופצת.

אני חשבתי שכאשר יהיה בשימוש מועט, של מתחת ל- 70%, המכפלה תישאר יציבה על x6.

יש דרך לעשות זאת?

פורסם

אין לך סיבה להתעסק באלגוריתמים פנימיים של מעבד שעברו וולידציה ואופטימיזציה של חודשים ושנים.

תן למעבד לעבוד כמו שהוא רוצה, הוא לא יתקלקל מזה.

פורסם
  • מחבר

תראה, אני מבין את מה שאתה אומר, שזה דבר כללי.

אך לא ענית על השאלה, שהיא ספציפית.

בעבר הרחוק (כאשר היתה מותקנת במחשב מערכת הפעלה מסוג Windows XP), כאשר ניצולת המעבד היתה מינימלית, המכפלה היתה יציבה על x6, כאשר היה שימוש מאסיבי במעבד, המכפלה קפצה ל- x9 והתיצבה על x9 עד שניצולת המעבד חזרה להיות מינימלית.

בלילה האחרון בדקתי במקרה בתוכנת HWinfo וראיתי שהמכפלה תמיד על x9, לאחר חפירות גיליתי את האפשרות שציינתי מעלה (5% / 100%), אך כפי שציינתי: כאשר אני שם את ההגדרה על 5% והמעבד לא בשימוש מאסיבי, עדיין המכפלה קופצת בין x6 ל- x9, שזה לא הגיוני. הגיוני יותר שתהיה יציבה על x6 עד שיהיה שימוש במעבד.

אני לא מעוניין להגדיר 100% במקום 5% כי אז המעבד יהיה תמיד על x9, אני מעדיף שיהיה על 5% מאחר ואני מעוניין שהמעבד יתחמם פחות ושצריכת החשמל תהיה נמוכה יותר.

במצב הנוכחי, כשהמכפלה קופצת, זה אומר שהמעבדת מקבל כל רגע מתח אחר, לרגע הוא מקבל 1.1V, רגע אחד אחרי הוא מקבל 1.25V, וכך זה קופץ.

אני לא יודע כמה זה "בריא" למעבד, אני בטוח שהרבה יותר "בריא" לו זה לקבל מתח אחד יציב לאורך זמן. עובדה שכאשר מבצעים O/C מבקשים לבטל את כל מה שקשור לשינוי מתחים ומבקשים לתת מתח יציב אחיד למעבד.

אשמח מאוד לגלות מה יכול להיות הגורם המשפיע כאן על התנודתיות הרבה.

פורסם

תראה, אתה לא הראשון שחושב שהוא יודע יותר טוב מיצרני המעבדים ולוחות האם איך "נכון" להגדיר מתחים ומכפלות למעבדים כדי למקסם ביצועים, לשפר יציבות, להוריד טמפרטורות ולהשיג שלום עולמי.

רק שרוב אלה שחושבים שהם יודעים יותר טוב בעצם טועים.

אני לא יודע לתת תשובה לשאלה הספציפית שלך משתי סיבות:

1) אין לי באמת מושג מה התוכנה הזו עושה, איך הגדרת אותה בעבר, איך עכשיו, מה בBIOS שלך, מה התהליכים הפועלים, מה באמת העומס על המעבד בכל רגע, וכו'.

2) זה לא מעניין אותי ולא עניין אותי לעולם לחקור את זה לעומק. מספיק לי לדעת שהspeedstep מופעל ושהמעבד יידע להתאים את המכפלה והמתח הרצויים בהתאם לעומס, כראות עיניו.

הפרמטרים של המתח האידיאלי כתלות במכפלה עברו אופטימיזציה ע"י המהנדסים שמפתחים את המעבדים. איכשהו אני סומך עליהם יותר מאשר עליך או על מישהו אחר.

כשאתה עושה OC, אתה בעצם מריץ את המעבד מחוץ לתחום התדרים והמתחים שאליהם הוא מיועד. אז עושים ניסוי וטעייה עם הפרמטרים השונים עד שמשיגים יציבות. הסיבה שממליצים לבטל את הspeedstep היא לא כי קפיצות המתח "לא בריאות", אלא כי זה עוד פרמטר שיש להתחשב בו ושעשוי להשפיע על התוצאות.

כל עוד אתה לא עושה OC ולא משנה את ערכי ברירת המחדל של המעבד שלך, אין לך בכלל שום סיבה להתעסק עם זה.

למעשה גם בOC קטן, לא קיצוני, אין לרוב שום צורך ממשי לבטל speedstep. הQX9650 שלי רץ מיומו הראשון בOC של 20%, בלי לשנות מתחים ובלי לכבות speedstep. והוא קופץ מ2.4 ל3.6 כשבא לו ונראה מאוד מרוצה מהעניין. :)

פורסם
  • מחבר

אותי זה מאוד מעניין למה זה קורה.

ההיגיון שלך לא אומר שכאשר המעבד ב- IDLE אז הוא צריך להיות יציב על x6 וכשהוא בעומס צריך להיות יציב על x9?

תוכל לכל הפחות לעשות לי טובה קטנה ולהסתכל אצלך בצריכת חשמל על הנתון שציינתי (ה- Minimum), האם הוא על 5%, על 100% או אולי על 0%?

תודה רבה.

פורסם

אבל מה זה IDLE ומה זה עומס?

כל כמה זמן מתעדכן בתוכנה שלך (או בכל תוכנה אחרת) המסך שמראה את מצב המעבד? פעם בשנייה?

אתה מבין שיש לך 2-3 מיליארד מחזורי שעון בשנייה? ושבזמן הזה מאות תהליכים מבצעים מאות אלפי פעולות חישוב? אתה מבין שהעומס יכול לקפוץ מ0% ל50% ל100% וחזרה אלפי פעמים בשנייה? ושהמעבד יתאים את עצמו מיידית למצב?

פורסם
  • מחבר

מה שאתה כותב ברור לי.

מה שאני רואה מול העיניים זה גרף של ה- Task Manager בו המעבד בניצולת יציבה של 13%.

מצד שני זה התוכנה (CPU-Z או HWinfo) שבה כל שניה בערך (בממוצע) משתנה הערך מ- x6 ל- x9 או מ- 2GHz ל- 3GHz.

זה לא מסתדר לי מבחינת ההיגיון שבמקום אחד רואים ניצולת של 13% ובמקום אחר רואים שהמעבד קופץ כל הזמן ל- x9 בלי ששום דבר מאלץ אותו לעשות כן.

מה שכתבת בנוגע ל- 2-3 מיליארד מחזורי שעון בשניה, ושהמעבד מתאים עצמו מיידית למצב - אם כך, או שהייתי רואה פיק ב- Task Manager, או שה- CPU-Z או HWinfo היו מציגות x6 מאחר ולא היה פיק ב- Task Manager. וממילא אין שום דבר רץ ברקע ש -"טוחן" את המעבד.

לך זה הגיוני?

פורסם

יפה שאתה רוצה לחקור פנימה. אבל אתה מתעסק בקטנות.

אתה לא יכול לראות את הפיק כי תחשוב שבכל שניה יש בערך 3,000,000,000 מחזורי שעון (בכוונה רשמתי כך) מנהל התהליכים לעולם לא יכול להציג לך פיק כי הוא דוגם את הנצילות של המעבד כל פרק זמן מסויים, למשל כל חצי שניה. תחשב לבד כמה מחזורי שעון וכמה פעולות יכולות להיכנס שם.

פורסם
  • מחבר

ובכל זאת, אחרי ה- 3,000,000,000 מחזורי שעון הללו, הוא מציג ניצולת מעבד יציבה של 13%, מה שאומר שהממוצע בכל שניה הוא ניצולת של 13%.

זה אומר שבכל שניה, רק 13% מתוך מתוך ה- 3,000,000,000 מחזורי שעון מנצלים 100% מעבד והשאר 0% (ברור לי שזה לא בדיוק כך ושיש גם אמצע, אבל אני מדבר בכללי), מה שאומר - 390,000,000 מחזורים ב- 100% מעבד, 2,610,000,000 מחזורים ב- 0% מעבד.

זה אומר שתוכנות הניטור של מכפלת המעבד, אמורות להראות בממוצע 13% מהזמן x6 ו- 87% מהזמן x9.

זה לא מה שקורה, קורה ש- 50% מהזמן אני רואה x6 ו- 50% מהזמן אני רואה x9.

יש פה בעיה, אני לא סתם מתעקש.

כמו שכבר אמרתי, בעבר זה היה יציב, כאשר המעבד "נח", היה על x6, כאשר המעבד "עבד", היה על x9.

ממה שקראתי בפורומים שונים, נראה שמעל 40% המכפלה קופצת ל- x9, אצלי כמו שכבר ציינתי, יציב על 13%, המכפלה לא אמורה לקפוץ ל- x9. יש פה בעיה.

פורסם

ובכל זאת, אחרי ה- 3,000,000,000 מחזורי שעון הללו, הוא מציג ניצולת מעבד יציבה של 13%

זה הדבר הכי לא הגיוני בכל הסיפור שלך.

13% פיקס למשך זמן?

תעלה צילום מסך מפורט שמראה בדיוק מה צורך את אותם 13% לדבריך.

עדיף שתשתמש בכלי מדויק ומלא יותר מהtask manager כמו הprocess explorer.

פורסם
  • מחבר

סגרתי 2 תוכנות נוספות שעבדו ברקע (דפדפן וטורנט) והנה, ישירות מ- Process Explorer:

CPU.png

free photo hosting

נראה שהממוצע מתחת ל- 10% ועדיין, המכפלה קפצה בין x6 ל- x9.

קודם לכן זה היה סביב ה- 13%, בגלל הדפדפן והטורנט.

מה שמנצל את המעבד זה CTAudSvc.exe השייך לכרטיס קול.

בכל מקרה אני לא חושב שזה אמור להקפיץ אותו ל- x9, בטח לא כאשר הוא מתחת ל- 10% רוב הזמן.

פורסם

אז עכשיו הבנת שהמעבד לא קבוע על עומס מסוים, אלא שזה משתנה (והגרף מראה לך את זה). התקדמנו.

אתה חושב שזה לא סיבה טובה למכפלה קופצת, המעבד חושב שכן. אתה מוזמן להתווכח עם המעבד על זה. :nixweiss:

סביר להניח שאין קשר ישיר בין מדד העומס לבין המכפלה שהמעבד בוחר. יכול להיות שמדד העומס מדווח בצורה מסוימת, ואילו קביעת המכפלה מתבצעת לפי אלגוריתם אחר (שמביא בחשבון לא רק עומס אבסולוטי אלא גם את התבנית שלו - פיקים, רציפות וכו').

פורסם
  • מחבר

אני מרגיש שאתה לא קורא את מה שאני כותב, במיוחד את זה שבעבר כאשר המעבד היה ב- IDLE, או בשימוש של פחות מ- 50%, המכפלה הייתה על x6 באופן יציב וכאשר היה ב- LOAD, או בשימוש של 90% ומעלה, המכפלה הייתה על x9 באופן יציב.

כרגע המצב הוא לא כזה, אלא המכפלה קופצת בלי שום קשר לשימוש במעבד. יש כאן בעיה שצריך לפתור.

אתה פשוט בוחר להתעלם מזה וממשיך לומר את אותם דברים באופנים שונים.

אז עכשיו הבנת שהמעבד לא קבוע על עומס מסוים, אלא שזה משתנה (והגרף מראה לך את זה). התקדמנו.

המשפט המאוד מיותר הזה לא גורם לך להישמע חכם :facepalm:

פורסם

אני לא יודע מה היה לך בעבר, ואיך בדקת, ומה השתנה.

הנקודה שלי היא אני לא מסכים איתך שיש כאן בעיה שצריך לפתור. וגם אם תחזור על זה 10 פעמים באותיות מודגשות וגדולות יותר, אני לא אסכים איתך.

דעתי היא רק דעה. אתה יותר ממוזמן להמשיך לחקור ולשתף את באי הפורום אם תגיע לשורש העניין. :)

פורסם

אתה רואה את זה רק בHWINFO? אתה מודע לזה שזה יכול להיות בסה"כ באג..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים