עבור לתוכן

ברז מחשמל, הארקה ומה שבינהם

Featured Replies

פורסם

מתח 5V בין הרצפה לברז לא יגרום להרגשה של זרם כמה שלא תהיה רטוב.....אני מצפה לראות לפחות 30-50V איפה שמרגישים חישמול (טוב, יכול להיות שאתה תרגיש גם 20 אם אתה רטוב אבל בטח לא תרגיש 5V...)

אתה מדבר על כבל שחיברת - תנתק אותו ואז תחזור על הניסוי... (ובזהירות, אתה יכול לקבל את אותו זרם בדיוק אם אתה נוגע בו זמנית בכבל ובצינורות מים אחריי שניתקת אותו)

הרטבת את הרצפה כמו שצריך ?

אתה מודד דרך ריבוע של נייר אלומיניום ? סתם לגעת אם החוט של המולטמטר ברצפה זה לא ואתו דבר

המפסק שאחראי על החישמול בלוח החשמל מופעל ?

אותם מכשירי חשמל בית מופעלים כמו באותה פעם שבה הרגשת התחשמלות ?

הצנרת בתוך הדירה יכולה להיות פלסטיק אבל בהרבה מקרים אלה צינורות שיש להם שכבת מתכת פנימית, כך שהם עדיין מוליכים. תמדוד ohm בין 2 ברזים בבית כדיי להיות בטוח

הכבל שחיברת - איפה נמצא הקצה השני שלו ?

פורסם
  • מחבר

מתח 5V בין הרצפה לברז לא יגרום להרגשה של זרם כמה שלא תהיה רטוב.....אני מצפה לראות לפחות 30-50V איפה שמרגישים חישמול (טוב, יכול להיות שאתה תרגיש גם 20 אם אתה רטוב אבל בטח לא תרגיש 5V...)

המתחים שמדדתי קודם ירדו פי 2 לאחר שהתחברתי להארקה של השכנים בלוח חשמל (עכשיו הברז לא מחשמל), הנחה סבירה היא שגם המתחים הללו היו כפולים.

אתה מדבר על כבל שחיברת - תנתק אותו ואז תחזור על הניסוי... (ובזהירות, אתה יכול לקבל את אותו זרם בדיוק אם אתה נוגע בו זמנית בכבל ובצינורות מים אחריי שניתקת אותו)

הרטבת את הרצפה כמו שצריך ?

אתה מודד דרך ריבוע של נייר אלומיניום ? סתם לגעת אם החוט של המולטמטר ברצפה זה לא ואתו דבר

המפסק שאחראי על החישמול בלוח החשמל מופעל ? כן, הייתי מציין אם הייתי עושה את הניסוי אחרת.

אותם מכשירי חשמל בית מופעלים כמו באותה פעם שבה הרגשת התחשמלות ? עד כדי מזגן שאין לו שקע, הבעיה מופיעה כשכל מכשירי החשמל מנותקים.

בדיקת מגר בין פאזה להארקה, ובין אפס להארקה נותנת 50 מגה אוהם.

הצנרת בתוך הדירה יכולה להיות פלסטיק אבל בהרבה מקרים אלה צינורות שיש להם שכבת מתכת פנימית, כך שהם עדיין מוליכים. תמדוד ohm בין 2 ברזים בבית כדיי להיות בטוח

כ-50 קילו אוהם.

הכבל שחיברת - איפה נמצא הקצה השני שלו ?

עוד לא חיברתי, רק בדקתי מולו, קצה אחד אצל השכנים למעלה, הצד השני שהיה באוויר מחובר כעת לצינור אספקת מים (מתכת) שנכנס לאדמה.

פורסם
  • מחבר

חיברתי היום את ההארקות של השקעים לכבל שיורד לשעון מים ונראה שהבעיה הסתדרה - הברז לא מחשמל יותר, 0.1V בין הברז להארקה ו-0.3V בין הארקה לאפס. (לעומת 7V ו-14V לפני כן).

פורסם

מצאת את המקום שהיה אם ההתנגדות הגבוהה (צינורות המים שלך), אז החיבור אדמה שעשית מסדר את זה

אבל נשארה אצלך בעיה אחרת שכרגע לא מורגשת, אבל היא שם והיא מחכה להזדמנות לחשמל אותך שוב : משהוא בתוך הבית מוריד זרם לאדמה - וכנראה יותר מסתם פילטר סינון הפרעות. של מה המפסק הזה בלוח ? תחפש את הבעיה שם

אני מקווה שעשית את בדיקת המגר כשהמעגל בבית מנותק על ידי המפסק פחת. לדחוף מגר בין פאזה והארקהכשיש עליהם 240V יכול לשרוף את המגר, אבל לא יתן לך תוצאות מדידה בעלות משמעות. שים לב שאם הקצר לאדמה הוא במזגן למשל, יתכן שצריך שיהיה ממסר כלשוהא סגור כדיי לאפשר את הזרם והוא לא ייה סגור אם הפחת מנותק, ולכן מגר א תמיד יכול למצוא את הבעיה. תצתרך לחזור למדידת מתחים, ואז מדידה אם המגר בין קווים פנימיים (של המגן למשל) לאדמה

התנגדות 50K בין ברזים - לא מעט, אבל אז.... פאק, אם אחריי 50K בין הברזים (כלומר, סר גודל של 50K בין חיבור האדמה בבית לבין הברז שחישמל אותך) ועדיין היה זרם שגרם לך להרגיש חישמול, איפה שהוא המתח על האדמה היה ענקי....

האדמה של השכנים - מסדרת אותך כנראה כי יש קשר בין הצינורות איפה שהוא, אבל לא הייתי סומך על זה יותר מידי - תווד שיש חיבור טוב משם גם לצינורות שבתוך הדירה שלך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים