עבור לתוכן

מחשב dual core מיושן מתקשה להריץ תכנים באיכות גבוהה 720P/1080P

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב מיושן שמחובר לטלוויזיה בסלון, מפרט המחשב:

AMD Athlon 64 X2 4200 @ 2200ghz

ASUS M2A-VM HDMI

2x1GB Ram DDR2

ATI Radeon Xpress 1250

המחשב מתקשה להריץ תוכן, 1080P נתקע בכל נגן ו720P לרוב עובד (ב-Splash pro לא עובד גם 720P)

האם המחשב אמור לתמוך מבחינת החומרה בהרצה של תכני HD?, במידה וכן מה צריך לעשות כדי שיעבוד כמו שצריך?, המערכת הפעלה היא WINDOWS 7 וחשבתי להחליף ל WINDOWS XP כדי שהמחשב יעבוד טוב יותר.

במידה ולא האם יש דרך לשדרג את המחשב כדי שיעבוד כמו שצריך ע"י הוספה של כרטיס מסך לדוגמה? או שהמעבד חלש מדי ואין למחשב תקווה.

בנוסף המחשב מחובר לסלון בכבל S-VIDEO ולא HDMI, עד כמה זה משפיע על האיכות והאם כדאי להחליף את הכבל?.

תודה מראש...

פורסם

כבל SVIDEO לא מעביר לך אפילו 720P. הוא מעביר 576 אם אני לא טועה, א במילים אחרות :STANDARD DEFINITION.

מכיוון שכרטיס המסך שלך לא תומך בהאצת HD, החלפה לכרטיס מודרני יכולה לשפר את המצב.

אמממ... איך חיברת כבל SVIDEO???

פורסם

ללוח האם הזה יש כרטיס הרחבה חיצוני שמוסיף HDMI ו TV out.

המעבד המדובר אמור להתמודד יפה לפחות עם רוב תכני 1080p (מנסיון, יש לי כזה) ולכן לא סביר שהמגבלה באה ממנו. כן יכול להיות שכרטיס המסך יוצר בעיות - או אפילו כרטיס ההרחבה המדובר. הייתי מנסה קודם כל לחבר מסך ישירות לחיבורים של לוח האם כדי לבדוק אם זה עובד יותר טוב.

לחלופין, בהחלט יכול להיות שזו בעיית תוכנה, אבל קשה לדעת בלי עוד מידע על התוכנות/מקודדים שבשימוש.

פורסם
  • מחבר

מחובר מסך למחשב (לא הטלוויזיה דרך הS-VIDEO) ועדיין גם בו יש תקיעות, רזולוציה של 720P לרוב עובדת אם כי ב SPLASH PRO לא חלק. 1080P נוטה להיתקע הרבה..

האם כרטיס המסך

Sapphire ATI Radeon HD5450 1024MB PCIe DDR3

יתאים ללוח האם? ויפתור את הבעיה?. פשוט כרטיס מסך ב -150 שקל שיתמודד בקלות עם התכנים נשמע כמו הפתרון הכי נכון.

האם כדאי לשנמך את מערכת ההפעלה ל - XP כדי להוריד מהעומס על המערכת?.

תודה רבה

פורסם

splash pro ושאר הנגנים שמשתמשים בהאצה גראפית לא יעבדו חלק עם הכרטיס מסך הזה ובמידה ואתה רוצה להנות מאיכות מקסימלית אז כן- תשדרג לכרטיס מסך מינימלי שיפעיל לך האצת חומרה.

במידה ואתה רוצה להישאר עם החומרה הנוכחית אתה יכול לנסות להשתמש ולבטל האצת חומרה לדוגמא Media Player Classic, במיקרים שגם זה לא עוזר אפשר להשתמש במקודד CoreAVC שמיועד למחשבים חלשים ומריץ תכני HD (בלי פילטרים, ואין מה להשוות לעומת האצת חומרה וניצול משאבים חזק madVR לדוגמא) אבל הכל תלוי בדרישות שלך

פורסם

אם כרטיס מסך לא תומך בהאצת חומרה לפיענוח וידאו, זה לא משנה אם היא מופעלת או לא. אם הוא תומך, כל הכרטיסים אמורים להיות אותו דבר - באף כרטיס שתומך בהאצת חומרה לא אמורות להיות תקיעות.

הסיבה שsplash pro נוטה להיתקע יותר היא כנראה העובדה שהוא עושה עיבוד תמונה נוסף "כדי שהתמונה תיראה יותר טוב", מה שכמובן צורך זמן מעבד.

לא כתבת במה (חוץ מספלאש פרו) אתה משתמש לניגון וידאו. כדאי לבדוק גם שהדרייברים לכ.מסך מעודכנים.

מעבר לXP לא אמור לעזור לך, אבל אם aero מופעל תנסה לבטל אותו ולראות אם זה עוזר. אם אתה משתמש בmpc-hc, תנסה להעביר את הvideo renderer לoverlay mixer (כשaero מבוטל, הם לא מסתדרים ביחד), או אפילו סתם להחליף renderers לבדוק אם אחד מהם עובד יותר טוב.

קניית כ. מסך חדש (אפילו הכי פשוט) תוכל לעזור, אבל אם אתה בונה על האצת חומרה קח בחשבון שזה לא יעבוד עם כל הקבצים (למשל קידוד ב 10bit, שנפוץ באנימה, לא יקבל האצת חומרה).

פורסם

במידה ויש לך חיבור HDMI תשתמש בו ללא כל ספק, במיוחד עם אתה מחבר לTV.

לגבי WINDOWS 7 או XP, אין ספק שמבחינתי תעבור לXP אלה עם אתה כרגע נמצא על WINDOWS 7 STARTER, זאת דעתי האישית ומתוך הנסיון שלי בסופו של דבר תמיד החזרתי מחשבים בעלי מפרט דומה להשתמש בXP.

שאלה: האם כאשר הוידאו מקרטע יש לך גם סאונד (שמע) מקרטע???????

במידה וכן, ממליץ לבדוק תוכנות רצות ברקע ולהחליף לMPC-H,

2GB של זיכרון לאורך זמן זה מעט ל WINDOWS 7, אומנם לא קשור באופן ישיר להרצת הוידאו אך המערכת הפעלה רצה ברקע ומשפיעה על הכל.

שוב פעם!! במידה יש גם סאונד מקורטע זה בעיה של משאביי מערכת (זיכרון, חוזק מעבד וכו...) וזה לא אמור להיות לך במערכת כמו שלך. :nono:

פורסם

עם אילו תוכנות ניסית?

פורסם
  • מחבר

במידה ויש לך חיבור HDMI תשתמש בו ללא כל ספק, במיוחד עם אתה מחבר לTV.

לגבי WINDOWS 7 או XP, אין ספק שמבחינתי תעבור לXP אלה עם אתה כרגע נמצא על WINDOWS 7 STARTER, זאת דעתי האישית ומתוך הנסיון שלי בסופו של דבר תמיד החזרתי מחשבים בעלי מפרט דומה להשתמש בXP.

שאלה: האם כאשר הוידאו מקרטע יש לך גם סאונד (שמע) מקרטע? ??? ???

במידה וכן, ממליץ לבדוק תוכנות רצות ברקע ולהחליף לMPC-H,

2GB של זיכרון לאורך זמן זה מעט ל WINDOWS 7, אומנם לא קשור באופן ישיר להרצת הוידאו אך המערכת הפעלה רצה ברקע ומשפיעה על הכל.

שוב פעם!! במידה יש גם סאונד מקורטע זה בעיה של משאביי מערכת (זיכרון, חוזק מעבד וכו...) וזה לא אמור להיות לך במערכת כמו שלך. :nono:

הסאונד גם מקרטע..

ניסיתי עם BSPLAYER,SPLASH PRO, MPC, WMP..

פורסם

תנסה עם vlc

פורסם
הסאונד גם מקרטע.. ניסיתי עם BSPLAYER,SPLASH PRO, MPC, WMP..

.

מה שאני ממליץ זה להסיר כל קודק קיים ממש כל מה שהתקנת כולל התוכנות להשמעה השונות (רק לא את המובנה של מערכת ההפעלה)

ולהתקין K-lite האחרון (9.8.4)

תתקין ותפעיל את hardware acceleration

תפעיל מחדש את המחשב

ותפעיל פעם בMPC ופעם בWMP

ותראה עם יש שינוי.

פורסם

1. ראשית - תפרמט ותעשה התקנה נקיה של WIN7 או XP בגרסת 32BIT. לדעתי עדיף XP כי היא מעט קלה יותר מ-WIN7 STARTER.

2. אל תתקין כל מיני תוכנות כבדות ומיותרות כדוגמת FIREWALL או אנטיוירוס כי ב-HTPC הן מיותרות ומכבידות.

3. תקרא טוב ותבחר סט מקודדים יעיל וזריז ולא SPLASH PRO שמיועד למערכות חזקות.

היה כאן מדריך לזה פעם - אולי באמת COREAVC שגם תאפשר האצת חומרה.

4. תבחר בנגן קליל ועצמאי כמו MPC-HC. ה-WMP המובנה כבד ו-VLC משתמש במקודדים משלו ומעט כבד יותר.

5. רק אם זה לא יעזור נסה להוסיף כרטיס מסך לחבילה - יד2 משתלם יותר כי ב-100-200 ש"ח אתה מקבל חומרה חזקה מאוד.

רק כדי לסבר את האוזן, אני מצליח להריץ את מרבית ה-720P שלי על סלרון 900MHZ חד-ליבתי לניידים ::) אם כי אני מודה שזה בעיקר בסרטים מצויירים עם BITRATE נמוך יחסית לסרטי 720P "אמיתיים".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים