עבור לתוכן

שדרוג לטובת Sony Vegas OpenCL מ- HD 4850 (בצער רב)

Featured Replies

פורסם

ציטוט מכאן:

שדרוג לכרטיס חזק יותר שיוכל לעזור ל- Vegas בפעולת הדחיסה (בטכנולוגית OpenCL), לפי האתר שלהם:

AMD/ATIRequires an OpenCL-enabled GPU and Catalyst driver 11.7 or later with a Radeon HD 57xx or higher GPU. If using a FirePro GPU, FirePro unified driver 8.85 or later is required.

כך שאני צריך לפחות HD 57xx.

די הלכתי לאיבוד ב- ZAP ובהשוות כרטיסים , לכן רציתי לשאול מהו הכרטיס המומלץ ביותר היום מבחינת עלות / תועלת שתומך ב- OpenCL?

תודה רבה.

מבחינת תקציב אני לא מוגבל, אבל מעדיף לחסוך כמה שיותר, מבחינתי לקחת את המינימום הנדרש ל- OpenCL של Vegas 12 כמו שכתוב באתר שלהם.

אך אם אפשר באותו תקציב לקחת משהו חזק יותר, אני מעדיף.

תודה רבה.

פורסם

עדיין לא רשמת מה התקציב?

פורסם

בדיוק...

כבר הערתי לך על זה בת'רד אחר, בלי תקצב לא ניתן לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

כתבתי:

מבחינת תקציב אני לא מוגבל, אבל מעדיף לחסוך כמה שיותר, מבחינתי לקחת את המינימום הנדרש ל- OpenCL של Vegas 12 כמו שכתוב באתר שלהם.

אך אם אפשר באותו תקציב לקחת משהו חזק יותר, אני מעדיף.

אם יש לנקוב במספרים, אז אני מעדיף שזה יהיה סביב ה- 600 ש"ח, אבל אם ב- 900 ש"ח אקבל שדרוג משמעותי, אז אשקיע את ה- 900 ש"ח.

פורסם

שמע אצלי יש I5 3570, ו660 GTX שיש אצלו CUDA שאמורה להיות עדיפה על OPENCL עד כמה שאני יודע, ואם אני מפעיל CUDA אני מקבל זמני דחיסה ארוכים יותר עם הכ.מסך לאותם הסרטונים עם אותם ההגדרות בדיוק. ניסיתי את זה יום שלם, אני עם הדרייברים האחורים, ובאפן קבוע מתקבלים זמנים ארוכים יותר בערך ב30% עם הCUDA מופעל. ואני משתמש ב MAINCONCEPT שאכן תומך בCUDA.

איזה מעבד יש לך בכל אופן ?

פורסם
  • מחבר

מוזר מאוד מה שאתה מספר.

באתר שלהם רואים מפורשות שהשימוש ב CUAD או OpenCL מאיץ את הדחיסה עד פי 4! כך שזה חוסך זמן רב.

המעבד שלי בעל 2 ליבות בלבד, E8400.

בכל אופן, הופתעתי לגלות שבדחיסה, Sony Vegas משתמשת ב- 100% מליבה אחת בלבד, בעוד הליבה השניה נשארת פנויה.

התפלאתי וחיפשתי ברשת חומר על כך ומסתבר שה"שיטה" היא לפתוח עוד חלון של Sony Vegas ופשוט לבצע שם דחיסה נוספת של קובץ אחר, ואז גם הליבה השניה תהיה בניצולת מלאה.

אישית לא ניסיתי את זה, אך לפי הדיווחים זה עובד.

אחד אף כתב שזו שיטה קלוקלת (גם לדעתי) ושישנה אפשרות לבצע שינויים בקבצי lib של Vegas כך שתתאים למערכות x64 עם יותר מ- 4GB זיכרון. לדבריו זה גם פותר את הבעיה של השימוש ב- 2 ליבות ומעלה.

לא יודע איך זה קשור אבל לא מצאתי חומר על שינוי קבצי lib של Sony Vegas.

מכיר משהו? שמעת על הנושא הזה?

פורסם

יכול להיות שהם עשו למשל את הבדיקה של CUDA VS CPU עם CPU חלש וכ.מסך חזק... על המערכת שלי לפחות הCUDA לא עוזר בכלל בווגאס... אולי זה משהו עם הווגאס למרות שזה הכי חדש ואין שום בעיה של הגדרות.

שמע אומרים שהINTEL QUICK SYNC מהיר פי 5 מהCUDA וOPENCL אז אולי כדאי לך לשקול את זה. זה יאלץ אותך להשתמש במובנה או להתקין תוכנה דפוקה שבתכלס אל תבנה עליה שזה יעבוד - VirtuMVP אז אם אתה משחק זה לא אפשרות בשבילך.

ניסיתי עכשיו לעבוד עם הכ.מסך המובנה בשביל הQUICK SYNC , בMAINCONCEPT עדיין נשאר לי רק אפשרות לCUDA וOPENCL ולא צצה אפשרות לQUICKSYNC, בSONY AVC זה עבד אבל לקח אותו זמן שלקח לי כשרשמתי לו CPU ONLY, אומנם אני מדבר על האפשרות QUICKSYNC QUALITY ולא QUICKSYNC SPEED שמשום מה לא עבד לי.

ניסיתי גם עם MEDIACONVERTER 7.5 סתם בשביל הספורט, סרטון של 13 דקות ברזולוציה 1680X1050 ו30FPS על 8Mbps שלקח לי 24 דקות עם MAINCONCEPT ו13 דקות עם SONY AVC, לקח שם 5 דקות על אותן ההגדרות, אבל גם שם כשביטלתי את השימוש בQUICK SYNC זה שוב לקח אותו זמן.

קיצור תבדוק לעומק מה האפשרות הכי טובה ושבאמת אנשים משתמשים בזה וזה עובד , בין אם זה OPENCL לCUDA לQUICKSYNC.

פורסם

באיזו גרסה של sony vegas אתה משתמש? אתה משתמש ב-mainconcept? ביצעת OC למעבד (יועיל מאוד)?

פורסם
  • מחבר

11Tb0O, תודה על הבדיקות שביצעת. ממה שנראה לא כדאי להתקין את ה- Intel Quick Sync, מה גם שאין לי כרטיס מסך מובנה בלוח, אז זה בכל מקרה לא אפשרי במקרה שלי.

מה שמאוד עניין אותי במה שכתבת זו הדחיסה המהירה של MediaCoverter - חמישית מהזמן לעומת מה שלקח ב- Vegas. זה משהו שנפשי מאוד חפצה בו מאחר ולרוב אני משתמש ב- Vegas כדי לדחוס סרטוני וידאו כבדים ללא עריכה מיוחדת.

אז זה משהו שאני הולך לבדוק.

Gil28, אני משתמש ב- Sony Vegas 12, ב- MainConcept. ביצעתי בעבר O/C למעבד אך רק ל- 3.2GHz, מעבר לזה הוא התחמם ולא אהבתי את זה. 3.0GHz לא קריטי לי לעומת 3.2GHz.

פורסם

יתכן כי שדרוג המעבד\הוספת זיכרון (כמה יש לך? כמה מנוצל?) יועילו יותר.

פורסם
  • מחבר

המעבד שלי בעל 2 ליבות בלבד, E8400.

בנוגע לזיכרון - 4 סטיקים של 2GB כל אחד, משמע 8GB.

כרגע עובדים על 400MHz בתזמונים 5.0-5-5-15

פורסם

מה גירסת הדריבר של הכרטיס מסך? 13.1?

בתקציב שלך הייתי חושב על שידרוג המעבד והלוח- תקבל תמורה טובה יותר לכסף.

הינה ביקורת על ביצועי הOPENCL וQUICK SYNC במעבדים הזולים

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/trinity-vs-ivy-bridge_11.html#sect0

יש לי מהעבד G2020 (תומך OPENCL) עם לוח H61 פשוט- אם אתה רוצה תישלח לי לינק לקליפ HD ונריץ את הרנדר שלו באותם ההגדרות ונשווה בין התוצאות שלנו בכדי שתוכל ליראות אם יש שיפור- באופן רשמי המעבד שלי לא אמור ליתמוך בהאצת חומרה- אבל כמו תמיד יש פיתרון קסם :-) .

בסוף הביקורת תיראה שיש את התגובה שלי עם תצלום מסך של התוכנה מפעילה את הכרטי סמסך המובנה.

למשל הטריילר של Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer – 720p Trailer,

זה הזמן שלקח למעבד שלי לייצא את הטריילר הזה בפורמט AVCHD 1920x1080-60i - Encode mode: Automatic

כמובן בהגדרות מסומן האצת GPU- ושתי הליבות של המעבד עבדו ב95%.

כמה זמן לוקח לך?

פורסם
  • מחבר

גרסת הדריבר של ככרטיס המסך שלי: 13.1

שדרוג מעבד ולוח בשלב הזה לא באים בחשבון, אולי בעוד שנה.

כאשר אתה נכנס להגדרות הדוחס לפני הדחיסה ולוחץ בלשונית System על Check GPU, מה כתוב לך? אצלי כתוב No GPU Available.

למה התכוונת שאמרת שבהגדרות מסומן האצת GPU, היכן?

אצלי הדחיסה ארכה 9:02 דקות (אצלך ארכה 7:52 דקות).

פורסם

עריכה: לא זמין הGPU

לא הבנתי של מה זה?

עכשיו עשיתי שוב את הרינדור עם הדריבר החדש שמשום מה כן משתמש בכרטיס סמך המובנה והתוצאה הייתה 6:39 דקות.

פורסם
  • מחבר

איזה דרייבר חדש? אני רואה שעדיין 13.1 היא הגרסה האחרונה. :nixweiss:

ראיתי שבהגדרות של Vegas יש טאב Video ובו יש אפשרות לבחור את ה- GPU (שורה 3), אצלי זה על Off ואין שם את ה- GPU שלי, אז כנראה שהוא לא נתמך.

הלוואי והיית איזו "תוכנת ביניים" שמדמה כאילו יש לי כרטיס שכן נתמך ואז Vegas הייתה משתמשת בכרטיס מסך לעזרה ברינדור וכד'... סתם חבל שהוא שם ולא עוזר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים