עבור לתוכן

בדיקת ספק כח תחת עומס גבוה

Featured Replies

פורסם

שלום

בהמשך לשרשור הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=555133.0, אני מתחיל לחשוד שספק הכוח שלי כבר לא עומד בעומס הגבוה בזמן הרצת משחקים, וגורם לריסט של המחשב.

הספק כבר זקן (אוטוטו בן 5) ועובד 24/7.

שאלתי היא האם יש דרך לבדוק אם ספק הכוח הוא האשם (מלבד בדיקה של המערכת עם ספק חדש)?

אגב, משום מה, המחשב לא קורס תחת עומס של מבחני מאמץ דוגמת OCCT, אלא רק בזמן הרצת משחקים.

תודה מראש.

פורסם

ישנו OC לכרטיס מסך/מעבד?

פורסם

אם הספק איכותי זה לא אמור לקרות

לי קרה משהוא דומה אם ספק של אנרמקס, הוא התחיל להתכבות סתם (אפילו בדסקטופ) בזמנים אקראיים - וזה נגרם גלל אבק שנפל בפנים על משהוא וקיצר אותו. פתיחה של הספק וניקוי אבק סידר את זה והספק ממשיך לעבוד מאז ללא בעיות כבר כמה שנים (הוא עומד במחשב שממנו אני כותב עכשו)

חוצמזה תציץ על הקבלים בספק אם הם מנופחם או לא, ואם המאורר של הספק תקין

אם מהבחינות האלה הספק נראה בסדר אז יש סיכוי גבוה שהבעיה לא איתו

פורסם
  • מחבר

ישנו OC לכרטיס מסך/מעבד?

OC קל למעבד ו- OC מהמפעל לכרטיס.

התקלה חוזרת גם כשביטלתי את ה- OC.

פורסם
  • מחבר

אם הספק איכותי זה לא אמור לקרות

לי קרה משהוא דומה אם ספק של אנרמקס, הוא התחיל להתכבות סתם (אפילו בדסקטופ) בזמנים אקראיים - וזה נגרם גלל אבק שנפל בפנים על משהוא וקיצר אותו. פתיחה של הספק וניקוי אבק סידר את זה והספק ממשיך לעבוד מאז ללא בעיות כבר כמה שנים (הוא עומד במחשב שממנו אני כותב עכשו)

חוצמזה תציץ על הקבלים בספק אם הם מנופחם או לא, ואם המאורר של הספק תקין

אם מהבחינות האלה הספק נראה בסדר אז יש סיכוי גבוה שהבעיה לא איתו

הספק איכותי (Thermaltake ToughPower 650w), המאוורר שלו תקין והוא נוקה לאחרונה יחד עם כל המחשב.

אני אפתח אותו בהזדמנות הראשונה ואסתכל על הקבלים.

העניין אצלי זה שהוא לא נכבה רנדומלית, אלא רק בזמן עומס, וגם אז רק במשחקים ולא בזמן הרצת מבחני מאמץ..

פורסם

ניסית להצליב אם ספק ממחשב אחר ? (של חבר למשל ?)

פורסם
  • מחבר

ניסית להצליב אם ספק ממחשב אחר ? (של חבר למשל ?)

ינוסה בימים הקרובים..

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עדיין לא השגתי ספק אחר לבדיקה.

בינתיים, פתחתי את הספק שלי לראות מה המצב בפנים.

http://i48.tinypic.com/20u780w.jpg

http://i47.tinypic.com/xgl8af.jpg

לא ראיתי קבלים נפוחים או משהו חשוד..

אולי רק הנקודה החומה על השנאי במרכז התמונה השנייה..

מישהו יכול לאמת?

פורסם

קבלים טובים - כנראה שהבעיה לא איתם. תציץ אם אתה רואה משהוא לא תקין או לכלוך שנוגעברכיבים - תבדוק גם מתחת למעגל

הנקודה החומה היא לק שהתייבש על השנאי בייצור שלו זה תקין

פורסם
  • מחבר

תבדוק גם מתחת למעגל

אתה מתכוון מתחת למעגל הקטן ליד הקונקטור של המאוורר?

ניקיתי שם ובאמת היה שם גוש אבק לא קטן.

חיברתי הכל חזרה ובדקתי. הפעם המחשב החזיק קצת יותר זמן עד שקרס, חצי שעה בערך..

בדיוק כשהתחלתי לחשוב שנפתרה הבעיה...

פורסם

גם מתחת למעגל הגדול

רק תיזהר מהצד מתח גבוה של המעגל (איפה שיש את הקבל הממש גדול) - זמן קצר אחריי שאתה מוציא את הספק מהשקע סביר שהוא עדיין יהיה טעון

פורסם

פעם קיבלתי זץ מקבל(אתה לא מוכן לזה), משום מה זה היה ממכשיר שלא עבד תקופה :nixweiss:

פורסם

אפשרי. בספקים בדרך כלל המעגל stand by של הספק מצליח להמשיך לעבוד מהקבל ולהוריד אותו לכמה עשרות V, ואחריי זה יש את הנגד טעינה ב vcc של הציפ שאחריי כמה זמן מוריד אותו עד 12V או פחות. אבל לא רצוי לבנות על זה וכן להימנע מלגעת בקבל או מה שמחובר אליו עד שאתה לא מודד מה יש עליו (או מקצר אותו)

כשהספק מחובר למתח כניסה צריך להיזהר גם מהצלעות קירור של צד מתח גבוה וכו. כשהוא מנותק מהחשמל הצלע קירור יכולה להיות מחוברת לצד 1 של הקבל, אבל עדיין עד שלא תיגע בעוד משהוא אין לזרם מסלול

עוד משהוא שיכול לקרות אם קבלים הוא שאתהפורק קבל, ואחריי כמה זמן פתאום יש עליו שוב מתח. זה קורה בגלל מטענים שחילחלו לתוך המבודד בין 2 הלוחות ולכן לא התקצרו כשקיצרת את הקבל, ועכשו שהקבל פרוק הם מחלחלים מהמבודד בחזרה ללוחות ויוצרים עליהם מתח

פורסם
  • מחבר

אוקיי, השגתי ספק חדש לבדיקה, ואיתו הכל עובד בסדר, כלומר האשם הוא אכן הספק שלי...

מישהו יכול להמליץ על ספק איכותי בגזרת ה 700-750W עד 600 ש"ח?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים