עבור לתוכן

אשמח לחוות דעת על מפרט לגיימינג עד 5K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

מתישהו בחודש הקרוב אני מתכנן לקנות מחשב חדש, כולל מסך שיישמש בעיקר לגיימינג, לא מתכוון לדברים הכי כבדים בעולם עכשיו אבל פשוט רוצה שייריץ כל מה שיצא עכשיו חלק ויחזיק לפחות עוד כמה שנים כמחשב שנחשב טוב.

אני יודע שדברים יכולים להשתנות בחודש, ולכן זה לא מפרט סופי אלא רק הערכה.

בכל אופן, הרכבתי לעצמי כאן את המפרט הזה:

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - זמין במלאי ₪954

מעבד:

[..] INTEL 3470 : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.2Ghz - TRAY - זמין במלאי ₪884

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-B75M-D3H - זמין במלאי ₪375

זיכרון:

[..] KINGSTON 8GB DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪262

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD7850 DUAL-X FAN 2GB GDDR5 - RETAIL - לרכשי מחשב חדש ! ₪944

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪113

מארז:

[..] RAIDMAX SUPER HURRICANE (120mmX2 + USB3) w/o PSU ₪224

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W - BULK - זמין במלאי ₪282

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 - זמין במלאי ₪141

דיסק קשיח:

[..] WD GREEN 2TB SATA3 - זמין במלאי ₪514

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4749

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

אשמח לקבל את חוות דעתכם לגבי:

*האם הספק יחזיק את כל המערכת הזאת, או שמומלץ לשדרג ? (ואם כן לאיזה)

*עד כמה המחשב יהיה שקט מ-1 עד-10 (יותר גבוהה=יותר שקט) ומה יש לשנות על מנת שיהיה שקט יותר במידה והוא רועש.

*חוות דעת כללית על המפרט, ואיכות הרכיבית ובמיוחד המסך.

תודה מראש, וחג שמח.

פורסם

מסך איכותי ומומלץ מאוד, הספק יחזיק בקלות.

המפרט טוב חלקית, אפשר לשקול את ה7870XT שחזק די משמעותית בתוספת כסף לא גדולה, הוא גם במחיר מעולה ב-IQPC.

יש לגביו מבצע פייסבוק ב-TMS ב-1100 שקלים בערך אם תעדיף חנות מהמרכז. תוספת ביצועים שלא תזיק ברזולוציה

הזו אם התקציב מאפשר וישנה הדרישה למקסימום ביצועים בסביבות התקציב. ביחס עלות\ביצועים מהטובים ביותר כיום.

אפשר להוזיל פה כמה שקלים, מאחר ולא נצרך קירור יקר ואפשר להסתפק בסטוק, ואפשר ללכת על באנדל איכותי ושקט יותר

של מארז וספק עם דגש על מארז כי ריידמקס לא בדיוק מייצרים מארזים איכותיים ושקטים.

אפשר ללכת על הקשיח של סיגייט שלדעתי מהיר יותר וזול יותר גם כן.

מעבר לזה תענה על הטופס שנמצא בראש הפורום כנדרש, קשה לדעת מהם הדרישות המלאות ללא מענה על השאלון.

הערה - רצוי להתייעץ מספר ימים לפני רכישת המערכת, כי עוד חודש לדוגמה במידה ואז תרכש המערכת, יתכן וישתנו המחירים

וההמלצות, מכוון שההיצע והמחירים משתנה ללא הרף, גם אם לא יהיה מדובר בשינוי מהותי עדיין כדי לקבל המלצה עדכנית קרובה

ככל הניתן למועד הרכישה.

פורסם
  • מחבר

שלום תודה על התשובה !

בקשר להמלצתך לשידרוג כ.המסך - אני לא חושב שיש צורך במשהו חזק עוד יותר, בעיקר בגלל שכפי שאתה רואה הסכום כבר מתקרב לתקציב המירבי שלי ועוד לא כללתי בו מקלדת/עכבר ורמקולים/אוזניות.

בקשר לדיסק קשיח - אני מאמין שאתה צודק ואפשר להוזיל פה לפחות ב-150 שקלים ע"י בחירת קשיח של חברה אחרת ו/או 1TB במקום 2.

הסיבה הייחידה שבחרתי 2 היא כי זה יוצא יותר משתלם מאשר לקנות עוד דיסק של 1TB כאשר יגמר לי המקום. כמובן שיש סיכוי גדול שזה בכלל לא יקרה בקרוב ועד אז המחירים יפלו, אז אני מניח שאשקול להוריד ל-1TB.

בקשר למארז כן גם אני כבר הבנתי שהמארז שבחרתי הוא ממש לא משהו, ובכללי ריידמקס גם.

מאיזה חברה אתה ממליץ לי לקנות מארז/באנדל של מארז+ספק ?

ואם תוכל להיות אף יותר ספציפי ולהצביע על מארז לא יקר שאתה ממליץ אשמח מאוד.

וכן כמובן אתייעץ מספר ימים לפני מועד הקניה ואפתח אז אשכול לפי הטופס.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

לרוב אין צורך ביותר מ-1TB, במיוחד אם ניצול יתרת התקציב לכיוון שיפור הביצועים בגיימינג בא בחשבון, אך התכוונתי לזה שיש את

הקשיח של סיגייט בנפח 2TB שזול יותר בכמה עשרות שקלים ולדעתי עדיף עליו.

אפשר בתקציב לדחוס XT שמאוד משתלם ויחס ביצועיו עולה על מחירו. ההפרש במחיר לא גדול, לכן אם אתה מעוניין במקסימום

ביצועים בתקציב שווה לשקול אותו בכל זאת.

מאחר ומענה על השאלון הוא משהו חובתי גם בכדי להבין בדיוק מהן הדרישות והבקשות, וגם מאחר שאלו חוקי הפורום, אני

חושב שזה יהיה מיותר לפתוח שני שירשורים, יש עשרות מפרטים ויותר שעדכניים ושנבנו לא מזמן שתוכל לעיין בהם ולקבל כיוון,

מעבר לזה בסמוך למועד הרכישה, מספר ימים לפני, פתח שירשור חדש ותקבל מפרט שיהיה 100% עדכני לאותו הזמן.

כמובן ובמידה ויש שאלות כלליות תוכל לשאול פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים