עבור לתוכן

ייעוץ בנושא קירור מים

Featured Replies

פורסם

אפשר לשים סליל במאגר שישב בדיוק בפתח שממנו יונקת המשאבה , לא נראה לי שזה לא יעשה את העבודה.

אני לא מבין בדיוק למה הכוונה שהמאגר יהיה חלק מהזרימה? הכוונה שהלופ יתחיל ויסתיים אצלו ?

• תגובות 37
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

במוד קיט הזה, אפשר לעשות שה"IN" יהיה או המאגר (מלמעלה) או המשאבה (מהצד) ואז המאגר הוא בעצם עוד IN אבל לא חלק מהזרימה הכללית של הלופ.

במקום שהמים יעברו "מאגר >> משאבה" הם יעברו:

מאגר

>>משאבה>>

ואז הבועות יצטרכו "למצוא את דרכן" החוצה כי זרם המים לא יעבור במאגר. יש מבין?

ראית את העריכה של ההודעה הקודמת?

פורסם

ראיתי את העריכה .. ועכשיו יש מבין.

הכוננים יישארו במקום שלהם (בחלק התחתון בצד ימין) ?

ואגב אני יודע שאתה מתכנן ליצור חלון בדלת אז הוא יהיה מצומצם לגודל של לוח האם או שיכלול גם את המיכל (זה עוזר להבין איפה יהיו האזורים ה"מתים" שבהם יהיה אפשר להחביא צנרת)?

פורסם
  • מחבר

לגי חלון, עוד לא מצאתי מקום שמוכן לעשות את זה, ואני לא איזה "אשף דרמל" אז נחכה בינתיים.

אני מצפה לפיתרון של עדי בפרוייקט שלו, אולי ייתן רעיון (זה נשמע העתקה, אבל יש הבדל, אני מתכנן קירור מים והוא מתכנן....טוב יצירת אומנות :) ) הוא פעם הזכיר את הרעיון של להחליף את כל הדלת בחתיכת פלקסי, אני עוד לא הבנתי איך לממש דבר שכזה.

הבנתי שכנראה אין מנוס מלהוציא את הכוננים למטה, אז ה-SSD יעבור חזרה למאחורי הלוח, אבל אצטרך למצוא פיתרון להוצאה שלו בלי להסיר את הלוח כי זה די מעצבן. השאלה מה עושים עם ה-HDD, כנראה שאעביר אותו למפרץ 5.25.

אני רוצה להזמין את הבלוק לכרטיס, אבל אני רוצה עוד כמה חוות דעת, איפה כולם? אצל Bug2000? :lol:

פורסם

אני אזרוק כמה רעיונות בכמה מילים לכ"א. אם משהו יקרוץ לך, תגיב ואני ארחיב:

- אין שום בעיה לקבע פנל אקרילי במקום דלת, אפילו ממש פשוט.תשיג חתיכת פרספקס בגודל הדלת, ואז:

אם יש במסגרת של המארז הברגות - אחלה, תתאים בורג. אם אין - תשיג דבר שנקרא POP NUTS (עדיף על הברזה) ותקבע אותם עם אקדח ניטים אל שלד המארז (היתרון - זה הפיך, תוכל לעשות שימוש ב2 הדלתות).

- בנוגע לתוספי הצבע , עושה קצת בלאגן, לא משהו שאי אפשר לפתור עם פתיחת הבלוקים וניקוי ייסודי.

- בנוגע למיכל המשולב משאבה - קומבו נוח שחוסך לא מעט, אבל הפיתרון המפרצי - רועש מעט. עדיף משהו פנימי שלא יווברץ.

- תחשוב על פיתרון של מיכל במפרץ (בודד, קלאסי וישן יחסית), מעבר דופן ברצפת כלוב ה5.25 וחיבור למשאבה (איפה לקבע - עניין שלך). כך גם ישאר לך מקום עבור הכוננים (התקן של MM על הרדיאטור)

- מבחינת הלופ: כל עוד תשמור על מיכל > משאבה. הכל יהיה בסדר. אין באמת חשיבות לסדר של הבלוקים והרדיאטורים (למרות, ששרשור רדיאטור בין 2 צרכים יכול להועיל במעט - אבל לא יהיה שווה אם הצנרת תהיה ארוכה יותר ותגרום להפסדים בזרימה)

- פיתרון לSSD, מאחורי הלוח עם זווית קטנה כך שתוכל לחבר את הכונן מהצדדים (צורת "ח") או ליצור התקן שישב בחזית הספק (אם אתה אוהב את הרעיון)

- צנרת קשיחה מעניינית אותך ? (אקרילית ? נחושת?) יש לזה פוטנציאל טוב מבחינת הסידור הפנימי.

חג שמח.

פורסם
  • מחבר

תודה על כל העצות! :xyxthumbs:

אז עשיתי קצת מדידות והתכתבות עם עדי, הבחור שכנע אותי ששני רדיאטורים יסבכו את הלופ וכדאי לי לקחת 360 בודד ולהתאים בקדמת המארז לא רק בגלל פישוט הלופ, אלא ממדידות שביצעתי היום, זה יהיה כמעט בלתי אפשר לדחוף רדיאטור בגג של ה-R4, עקב הזכרונות הגבוהים שלי וחיבור ה-8 פין.

לא ממש הבנתי לגבי קונפיגורציית המיכל, מה לא בסדר במיכל צינור מעל משאבה שהאינלט שלה מופנה כלפיו?

אני יודע שאין השפעה לסדר הבלוקים, התכוונתי ל"האם זה קריטי שבין הרדיאטורים לבלוקים המיכל נמצא, והאם זה ייגרע מהביצועים?"

ואני יודע שכלל הברזל הוא שהמיכל יהיה מעל המשאבה ;)

לגבי ה-SSD, אהבתי את הרעיון של עדי בפרוייקט שלו של פרופילי אלומינים שישבו בחורים של התושבות הקיימות (מה שאתה אמרת, במקום חתיכה אחת בצורת "ח" אז שתי חתיכות 90 מעלות).

בחזרה למדידות, לפיהן, אם אוציא את כלובי ה-3.5 ו-ה-5.25 אוכל למקם רד' 360, ואפילו אחד עבה. חשבתי על ה-UT60 של אלפאקול, הלכתי רחוק מדי עם העובי?

גם נראה שהמשאבה-מיכל יכנסו ממש אחרי הרדיאטור כמעט באופן מושלם.

הנה צילום של המארז עם סרט מדידה לצידו: (ומאווררים רנדומליים בגג, כדי לאפשר מדידה של עובי רדיאטור פוטנציאלי)

9u36PQsl.jpg

(תמונה גדולה): http://i.imgur.com/9u36PQs.jpg

לגבי צנרת קשיחה, אני חושב שבתור פרוייקט התחלה, אלך על בטוח ;D אני מתלבט בין קטרים חיצוניים 5/8 או 3/4 לקוטר פנימי 1/2 כמובן (אינצ'ים)

פורסם
  • מחבר

טוב, עדכון + הקפצה

כנראה שאחזור חזרה לתכנית המקורית של 360 בודד, אוכל להשתמש באחד עבה וזה יקל עליי עם הצנרת במאוד.

הנה סרטוט בעזרת שנוצא בעזרת שימוש בתמונה של המחשב שלי + סרט מדידה מתוח לגובה, עזר מאוד. זה רק שרטוט שנותן "רעיון כללי" שום דבר לא מדוייק בו.

g1A9CHFl.jpg

בנוסף, אני מתלבט בין קטרי צנרת, בין 1/2 פנימי 3/4 חיצוני, שהוא נפוץ וגדול לבין 3/8 פנימי 5/8 חיצוני שיהיה יותר נוח לתמרון במארז "קטן" שכזה.

אני עכשיו מזמין את הבלוק לכרטיס ניקל-פלקסי וגם את הבלוק למעבד ניקל-פלקסי. אם לא ייראה טוב, אז עדי רשאי לרקוד לי על הגג לצלילי שיר ה"אמרתי לך" :lol: אני בכל אופן, חושב שזה ייראה נחמד.

אני גם רוצה לקבל כמה עצות לגבי צבע הפיטינגים, שיהיו קומפריישנים של BP, אני מתלבט בין כמה צבעים: Matt Black, Carbon Black, Deep blood red, Deluxe white אני חשבתי על שילוב שני צבעים, שאחד הוא צבע "רגיל" והשני צבע בולט יותר. (לדוגמא, מחבר זויות שחור ופיטינג אדום או שילוב אחר)

ולגבי הרדיאטור המדוייק שבו אשתמש, זה יהיה אלפאקול UT60 לבן אני מקווה שייראה טוב (ויחפה על מגירות הדיסקים הלבנות שלא יהיו) כנראה ב-PUSH עם מאווררי נויזבלוקר (Noiseblocker) אני לא בטוח לדגם מדוייק של המאווררים, או BlackSilentPro השחורים או Bionic e-Loop הלבנים.

תרגישו חופשי לתת ביקורת ואת דעתכם לגבי התוכניות שלי, זה יעזור ;D

פורסם
  • מחבר

אני לא אוהב להקפיץ אבל.. אני רוצה לסגור כבר "רשימת קניות".

בואו נגיד, שהייתי שמח לחזור ליום שהתקציב עמד על 550 דולר (כי הוא כרגע מתקרב ל-800) :lol:

אז את רוב הקנייה אבצע מ-PPCS פרט לבלוקים, שיוזמנו מ-EK לארץ. מ-PPCS אזמין לבית דודתי בתקווה שבן דודי יקפוץ לביקור בקרוב.

הנה הרשימה: (תוסיפו שני בלוקים של EK, לכרטיס ולמעבד ב-190 דולר)

Ie4Ir4l.png

מסתבר שיש משלוח מוזל הרבה יותר לקנדה (30 דולר) אז אבחר בו.

אני מתלבט על כמה דברים עיקריים: צבע הפיטינגים וגודלם. בהתחלה חשבתי על 1/2, 3/4, אבל נראה לי שזה יהיה גדול מדי עבור בנייה "צפופה" שכזאת ושמעתי המלצות פה על 3/8, 5/8 אז אמרתי שזה שווה נסיון. דעתכם? (ברשימה שמתי 1/2)

לגבי הצבע, בהתחלה חשבתי על אדום, אבל מפאת המחיר המטורף והמחשבה שזה לא יתאים ו"יעמיס" את העיניים ויתרתי ושמתי שחור (גם O רינגים שחורים, לא לדאוג עדי!).

ההתלבטויות הבאות נוגעות צבע הרדיאטור והמשאבה, אני חושב שהמשאבה כאדומה יכולה להיות מעניינת ותיתן מעין "נגיעה" של אדום, אבל אני חושש שזה לא יתאים על רקע השחור-לבן. וגם הרדיאטור, שתופס שטח ניכר, בלבן או שחור? (שחור יחסוך לי 15$, אבל לבן מאוד מעניין).

בקיצור, תודה על העזרה, שהכל יהיה בדרך לארץ אני אפתח פוסט חגיגי ב"יומני" :xyxthumbs:

עריכה:

כמו טמבל שכחתי לציין למה מיועד כל פיטינג :bash:

שני 45 מעלות: אחד מהכרטיס למעבד, בצד של הכרטיס, אבל נעשה ניסוי וטעייה והשני בין המעבד לרדיאטור (ראו תרשים) על המעבד.

90 מעלות רוטורי משולש: מהרדיאטור למיכל, נותן יותר מרווח תמרון ביניהם היות והם כמעט צמודים.

90 מעלות רוטורי רגיל: מהמשאבה לברז ניקוז

כל השאר פיטינגים למה שנשאר (אני לוקח סיכון קצת עם הפנייה מהמשאבה לכרטיס) + פילפורט שיהיה למעלה מעל המאגר ויכוסה במכסה (ששכחתי להוסיף)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים