עבור לתוכן

ייעוץ בנושא קירור מים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

PWM זו שיטה חדישה יותר לשלוט במהירות, במקום באופן אנא לוגי ע״י הורדה והעלאת מתח, בעזרת פולסים של מתח מלא (12v) וגם נותן לי את האופציה לשלוט על המשאבה דרך הלוח, שזה מצויין.

• תגובות 37
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מבין..

אבל השאלה אם זה שהמשאבה עובדת על מקס' rpm מקצר בכלל את חייה (כמו במאווררים לדוג') או שאין כל השפעה על אורך החיים של המשאבה או אולי השפעה זניחה שלא ממש מצדיקה במקרים מסויימים?

פורסם

עניין של גישה, המשאבות אצלי עובדות על 5 באופן קבוע כבר שנים.

מי שרוצה שהם יעבדו באופן דינמי שירכוש PWM אני אישית חושב שזה מיותר, תתקין תגדיר וזהו לא צריך הלתעסק עם זה.

וכמו בכל דבר יש חסרון ויש יתרון, המשאבה עובדת באופן דינמי מה שאומר שהיא לא תמיד על הMAX וחוסכת חשמל חום וכו.

מצד שני גם לשחק עם מאוורר כל פעם זה "לא הכי בריא"..שורה תחתונה..עניין של גישה והעדפה :xyxthumbs:

פורסם

אם זה ^ככה^ אז אין כל סיבה להוסיף סכום לא מבוטל על pwm.

אגב במידה ואתה מחליט ללכת על בלוק לכרטיס של אקוואה או היטקילר אז לדעתי (בגלל שאני גם נוטה כמוך להעדיף התאמה במראה) כדאי בלוק למעבד של אותה החברה כדי לשמור על אחידות של החומרים והצבעים שלהם לגמרי עניין של יופי אבל אני מבין שזה חשוב לך.

פורסם
  • מחבר

אני הולך על בלוק של EK לכרטיס המסך, בסגנון הישן, לא CSQ עם בסיס ניקל וטופ פלקסי. למעבד חשבתי סופרימסי באותה הקונפיגורציה, אבל דעתו של עדי הייתה שזה לא ייצא טוב כי צריך ליצור יסוד, לא ממש הבנתי למה, כי בראש זה מצטייר יפה...

פורסם

אצלי זה סופרימסי csq למעבד ולכרטיסים זה ניקל פלקסי שקוף דומה מאוד לישן של 680 (רק גרסה של 6970) ולדעתי כל עוד המארז שלך הוא לא מאלה שהכרטיסים "הפוכים" ורואים את החלק העליון של הכרטיס ולא את גב הכרטיס אז ההתאמה בין השניים טובה כי הבלוק לכרטיס מה שתראה ממנו זה בעצם רק הפרופיל וזה נראה תואם את הסופרימסי.

אני לא מתווכח עם עדי האיש טוב במה שהוא עושה .

בכל מקרה אני מנסה להקפיץ לך לראש את הנק' הבעיתיות שהם אלה שבסופו של דבר יקבעו איך זה יראה ולא תמיד שמים לב אליהם

תתכנן הרבה בראש ואפילו תנסה לערוך תמונות עם החלקים המיועדים בפוטושופ או משהו כזה יכול לעזור לך לבחור נכון ושלא תרגיש אח"כ איזושהיא החמצה בבחירה \ התאמה של החלקים.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהוא טוב, בגלל זה פניתי אליו ראשון :D

אבל הוא לא ממש פירט לגבי ״למה״ הוא אמר שצריך ליצור ניגוד, וזהו בערך.

אני בעצמי לא הבנתי, אמנם הבלוק CSQ והכרטיס לא, אבל ראיתי את זה במערכות אחרות וזה נראה בסדר גמור, אני לא אוהב את הרייסטורם אבל אין לי בעיה לשים סופרימסי אצטל במקום פלקסי, אבל לדעתי זה ייראה מוזר קצת..

חשבתי לעשות משחק תאורה, בגלל ששני הבלוקים בעלי טופים שקופים, אפשר לשים לדים בצבע אחר בכל בלוק (לבן / אדום, מעבד / כרטיס או להפך)

פורסם

full nickle גם יכול להיראות מדהים יש משהו מיוחד בגימור מראה הזה , בכל אופן אל תמהר עם זה תראה כמה שיותר אפשרויות כדי שתוכל לבצע החלטה שתתאים לציפיות שלך.

אגב הצנרת שאתה מתכנן שקופה או צבעונית?

פורסם
  • מחבר

בינתיים שקופה, עוד לא הזמנתי אז זה נתון לשינוי.

פול ניקל? זה יקר לאללה, המבריק זה האליט, אפילו יותר יקר.

אני יודע שנוזל צבוע זה לא בריא ללופ, אבל אני מתכנן על תרכיז של מייהמס, יש המלצות לגבי צבע? חשבתי על הפסטל אייס לבן, כי גם יהיה פחות שאריות צבע בבלוקים וגם הלבן פשוט יפה ולדעתי יתאים בסכמת הצבע (שחור-לבן-אדום)

פורסם

אני לא הלכתי על צבע מהסיבות הידועות , אבל אם אני לא טועה מייהמס פסטל לבן בשילוב הצנרת של PrimoFlex Advanced LRT לא גורם לתופעות של staining או clouding ואמור להיראותטוב גם לאחר שנה פלוס , פסטל לבן נראה מדהים, אבל הכי נוח להחליט רק אחרי שמרכיבים את הבלוקים ורואים במציאות את הצבעים של החומרים בתיאוריה אדום שחור לבן הולך יופי.

אני מצרף קישור שהביא לי בזמנו עדי על שילובים של סוגי צנרת עם סוגים שונים של נוזלי קירור:

http://www.overclock.net/t/1199158/plasticizer-problems-discussion-gallery/0_20

החברה שם הכינו קובץ והם מעדכנים אותו כל הזמן די שימושי בהתלבטות הנ"ל.

סליחה על האי אחידות בגודל הכתב האנגלית עברית עשה לי סחרחורת :screwy:

פורסם
  • מחבר

תודה על הפידבק, אני רוצה מייהמס כי זה גם מגיע עם כל התוספים מעורבבים מראש...

אבל אני לא בטוח לגבי הקונפיגורציה של המאגר, לדעתך ייכנס מאגר צינור 150 מ״מ פלוס המשאבה ממוקמת מתחתיו?

פורסם

שלי 150 מ"מ אז אני יכול להעריך , איפה אתה מתכנן למקם את המאגר?

אתה תצטרך בהערכה גסה 22 ס"מ גובה 7 ס"מ עומק ו 7 ס"מ רוחב (ההסבר קצת מגושם אבל נסה לדמיין מלבן קובייה במימדים האלו)

אני לא יודע כמה מרווח יש במארז שלך בין הלוח למפרצי ה 5.25 אבל תצטרך למדוד , בכל מקרה יש המון אפשרויות תמדוד את המקום אצלך ותמיד תיקח סטייה של 2 ס"מ בערך כי לפעמים צריך איזה fitting או משהו כזה וזה יכול לשבש תוכניות..

פורסם
  • מחבר

כשאגיע הביתה אמדוד, אבל זה לא כולל את המשאבה, נכון?

שמתי לב, שבלופ לתיכננתי, המאגר הוא אחרי הרדיאטורים ככה: משאבה >> כרטיס >> מעבד >> רדיאטור עליון >> רדיאטור קדמי >> מאגר >> משאבה. (המאגר והמשאבה כיחידה אחת)

אני יודע שהסדר בכללי לא משנה, אבל שהרדיאטורים קודמים למיכל זה עלול להוות בעיה, יש אמת בדבר?

פורסם

אני לא יודע אם יש אמת בדבר חכה לתשובה של משתמש מנוסה אבל בכל מקרה אם יש אמת בדבר אז לא חסרות אופציות שעדיין ייראו נקיות ולא בלאגן של צנרת בתוך המארז.

אם המאגר והמשאבה ימוקמו גבוה אז משם אתה יכול ללכת לראד שבגג ומשם למעבד לכרטיס עוד ראד בחזית וחזרה.

ואם המאגר והמשאבה ימוקמו נמוך אז אתה יכול ללכת לראד בחזית משם לכרטיס ולמעבד ואז לראד בגג וחזרה.

נראה לי שלא תהיה לך בעיה בנושא הזה רק לוודא באמת שיש בעיה עם ראד קודם למיכל ואם אכן יש בעיה אז לא חסרות אופציות חלופיות.

לגבי הגודל של המיכל והמשאבה מדדתי את שלי עם פיטינג של 90 מעלות בחלק העליון (לצורך מילוי) ועם הוספה של 10 ס"מ (כביכול מקום למשאבה אם אתה משתמש בטופ ייעודי אז לקחת בחשבון את הגובה שלו) ויצא 25 ס"מ גובה אני מניח שתצטרך 7-8 ס"מ אורך ורוחב.

שוב זה הערכה גסה ולא פוטר אותך מלברר מידות של החלקים הסופיים כשתיסגר עליהם.

פורסם
  • מחבר

כמובן שאברר מידות, רק עכשיו הגעתי הביתה ואני עובד מול מחשב נורמלי אז אני אבדוק הכל ואעלה ממצאים.

אני פשוט רוצה שהמאגר יהיה חלק מהזרימה, אחרת זה סיוט להוציא בועות, ואם שמים סליל במאגר הוא לא משפיע (כי ככה המאגר מתנהג כמו צינור T)

בפרקטל R4 אין לי הרבה גמישות בגובה...

אני עכשיו אנצל את "כישורי" בצייר כדי לצייר לכם תרשים..

ממצאים:

הגובה הכולל של המשאבה + המיכל 150 הוא 275 מ"מ (כולל רגליות), נראה שלגובה, זה ייכנס.

בשביל רוחב לקחתי רדיאטור מאוד עבה (קדמי) ה-UT60 של אלפאקול, לא בהכרח אשתמש בו, אבל זה כדי לדמות worst case scenario, לפי מדידות בהשוואה לכלוב הכוננים, זה ייכנס וישאיר מספיק מקום למיכל.

מה שיותר מאתגר זה לחבר את כל זה בצינורות, הנה תרשים (שלא סיימתי) שנותן תמונה כללית (ולא מדוייקת!):

tnawp7i.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים