עבור לתוכן

ייעוץ בנושא קירור מים

Featured Replies

פורסם

י חברים!

אז אתם בטח יודעים שאני פעיל כאן בעיקר בתחום קירור המים ויומני הפרוייקטים ונותן לפעמים עצות (קמצוץ לעומת "זקני השבט") אבל שזה מגיע אל עצמי זה כבר יותר מסובך...biggrin.gif

סופסוף נחסך מספיק כסף למערכת קירור המים שחלמתי עליה (בערך...עוד על זה בהמשך)

הבעיה: אינני ניחן במארז גדול וברשותי הפרקטל R4 החביב.

התכנון הוא כזה: רדיאטור בודד, כנראה 360 בחזית (מודינג!) השאלה איזה, חשבתי על ה-GTS של Black ice או (אם ייכנס) GTX. או אחר מבית alphacool או aquacomputer, וגם שמעתי המלצה על סדרת AX של XSPC

לגבי הבלוקים, אני נורא אוהב טופים שקופים, לכן זה כמעט בלתי נמנע ללכת על EK (סופרימסי ניקל) ואם כבר הגענו עד הלום צריך גם בלוק כרטיס תואם, לא? אז EK היו נורא נחמדים וחידשו את המלאי על ה-FC-680 GTX על כל דגמיו, אבל למלאי מוגבל. את ה-CSQ אני לא אוהב לא בגלל העיצוב, איתו אני דווקא בסדר (ע"ע סופרימסי) אלא הנדסת האנוש של הבלוק שפשוט לוקה בחסר (I\O רק בצד אחד?!, צורך בלפחות שני מחברי 90 מעלות...) אם לא אשים ידיי על הבלוק הלז "אתפשר" על היטקילר, שנראה מצויין גם כן (אבל בלי טופ שקוף cry.gif)

משאבה, תמיד הייתה לי החיבה ל-D5, אז נראה לי שאלך איתה, ואם כבר אמרנו D5, למה לא להוסיף לה את המוד של ביטספוור? יאללה 170$ משאבה cry.gif (כולל טופ ומוד קיט, לא לבד!)

רגע, יש מוד של ביטספאוור? מצויין יתאים כמו כפפה למאגר שמותאם לבוא מעל.

עכשיו השאלה אם כל זה ייכנס, בלי יותר מדי בעיות?!!?

בואו נגיד שכישרון הציור שלי...לא משהו וגם בסקאטצ'אפ אני לא אמן frown.gif

הקנייה מתוכננת להתבצע ככה: בלוק לכרטיס, ישירות מאתר EK, צפוי לעלות בערך 140 דולר, כולל משלוח + צנרת פרימופלקס, המשלוח ממש זול.

שאר החלקים (פרט לרדיאטור) מתוכננים מsidewinder computers ממס' סיבות: א'. שמעתי מספיק זוועות מ-PPCS

ב. שמעתי יותר דברים טובים על גארי

ג. המחירים פשוט זולים יותר לדברים שאני צריך!

הרדיאטור זה קצת בעיה, אם אמצא בחנות מקומית קנדית (בשביל מה יש דודים?!) אז אקנה משם, אם לא אאלץ להזמין מ-PPCS ואולי אמצא הזמנה של מישהו "לרכב" עליה.

אז חברים, אני צריך את חוות דעתכם, עצותכם ורעיונות לשיפור שאני אוכל להזמין את החלקים כמה שיותר מהר!

אה! שכחתי, התכנון, הוא קודם להזמין את רוב החלקים פרט לפיטינגים, למקם במארז, למדוד ואז להזמין כמות מדוייקת (+-) ואולי לחסוך קצת כסף (משמעותי שמתכננים על קומפריישנים של BP) התקציב להכל לא כולל פיטינגים עומד על 550$ בערך.

תודה!

• תגובות 37
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. כל חנות והעניין שלה, אני אישית הזמנתי המון בPPCS ולא הייתה שום בעיה, שום כל אחד והניסיון שלו, אם בדקת וזול יותר ומשתלם במקום אחר אז לך על זה.

2. לא רואה סיבה לקנות D5 שעברה "מודיניג" ב170 דולר אם אתה אוהב בלינגבלינג אז תהנה..אני אישית חושב שזה בזבוז ולא חסר רכיבים להשקיע בהם.

פורסם

אני כן יכול להבין את ה "בלינג בלינג" אבל אני חושב שהתקציב מעט צפוף לכזה , במיוחד שאתה מתכנן פיטינגים של ביטספאוור (שהם מדהימים לדעתי) אבל ינגסו בתקציב כזה בצורה לא מבוטלת.

אני חושב שכדאי לך להתייעץ עם עדי לגבי גודל הרדיאטור (אחרי הפרויקט שלו הוא מכיר בעל פה כל סנטימטר במארז).

לי אגב הייתה פאדיחה קטנה עם פרפורמנס ששכחו לשלוח לי טיפות וסליל כסף , אבל בגדול הם בסדר .

תנסה לחלק את התקציב בהערכה גסה למחיר פר רכיב שאתה מוכן להשקיע ככה יהיה לך קל יותר לתכנן את כל ההוצאות מראש (תמיד יש הוצאות שלא תכננת אבל בכל מקרה) וגם תוכל לדעת איפה אתה צריך ל "התפשר" ואיפה חייב להוציא.

פורסם
  • מחבר

כידוע, D5 היא משאבה מכוערת, אם לא הכי מכוערת. אם כבר לוקחים טופ ב-50$ אז כבר המוד קיט זה פחות נורא ונראה טוב יותר.

אין לי בעיה להרכיב את הטופ והמוד קיט לבד, פשוט אם זה כבר מגיע מורכב באותו המחיר, למה לא?

התקציב הוא בלי הפיטינגים, להם יש תקציב נפרד, אני מתכנן להזמין את כל החלקים הגדולים, למקם ולהבין בדיוק איזה מחברי זוית אני צריך.

שניתי את את סדר החנויות, אני לא אזמין מ-Sidewinder אלא מ-ppcs לקנדה, המשלוח יצא 45$ שזה לא נורא.

את הבלוק למעבד והצנרת אקנה מ-NCIX ואת הבלוק לכרטיס ישירות מ-ek כנראה עוד היום (מלאי מצומצם)

מ-ppcs ייצא לי משאבה + רדיאטורים + מאגר 400$ לא כולל משלוח.

אני לא צופה חריגה משמעותית מהתקציב, וגם אם כן אז הוא גמיש למדי ;)

תראו, בעיקרון יכולתי לגמור את הסיפור ב450$ קיט של xspc פלוס בלוק שלהם וצמד פיטינגים נוספים וזהו. אבל אמרתי לעצמי שאם אני כבר מוציא כמות כסף כזאת על קירור מים, כבר עדיף להוסיף עוד 200$ כדי לעשות את זה בדרך שרציתי עם החלקים שנראים לי ובאלגנטיות, ברור שאפשר לעשות הכל gettho ולצאת בזול עם ביצועים דומים

פורסם

מכוערת ?למה הMCP יפה ? בכל מקרה לצבוע ולעשות מודים תמיד אפשר, פשוט במקרה שלך נראה לי בזבוז מיותר.

אני בזמנו גם ניסיתי כל מיני שילובים וטופים וכו והגעתי למסקנה שמיכל משולב משאבה זה הפתרון בשבילי, מינימום התעסקות, נוחות מצויינת ועוד.

אם כבר תשקיע בזה ולא במשאבה שנראת יפה.

פורסם

אם התקציב גמיש אז אין לך בעיה ,

רדיאטורים?! או רדיאטור אחד של 360?

פורסם
  • מחבר

אה כן, דיברתי עם עדי, וקיבלתי עצות מפורום נוסף, ואולי עדיף לקחת אחד 240 ועוד אחד 280 (גג וחזית בהתאמה) וזה ייצא כמו 360 עבה במחיר.

אתה מתכוון למיכל משולב במפרצי ה-5.25? אני פשוט צריך אותם.

וגם אני אוהב מאגרי צינור, והמאגר סוג של משולב בטופ, עם ״ערכת השדרוג״ של ביטספאוור.

אם אני לא טועה מר טאוטאו בעלים של טופ של ek? אני עוד אחשוב על זה, תודה על העצות עד כה! :xyxthumbs:

ד״א יותר קצר לי לכתוב D5 אבל גם המדוייק הוא הMCP655 של סוויפטק, עם בקר המהירות.

פורסם

הייתי בעלים של טופ EK וכמו שאמרתי ניסתי הרבה שילובים, בסופו של דבר מצאתי לנכון ששילוב של מיכל ומשאבה באחד זה הכי נוח ;D

בכל מקרה לגבי הרדיאטורים תחשוב טוב גם על התצורה של המאווררים PULL או PUSH או יחד.

פורסם

עוד דבר ששווה לבדוק זה משאבה עם חיבור pwm זה פיצ'ר ממש נוח , אני פשוט לא התנסיתי עם d5 עם בורר מהירות אבל מהתמונות זה נראה כאילו צריך ידנית לשנות את מהירות העבודה (taotao תקן אותי בבקשה אם אני טועה) וכאשר המשאבה מחוברת עם pwm ל cpu fan או לבקר חיצוני זה מניסיוני האישי ממש נוח.

פורסם
  • מחבר

נכון, זה מעין חוגה קטנה.

אבל גרסאות הPWM עולה לבדה 120$ שלא לדבר עם המודים.

אני חושב בגלל שזה לא אמור להיות לופ שבאמת יעמיס על המשאבה הספציפית הזאת אז אני פשוט אגדיר על הגדרה 2 ואשכח ממנה.

אבל אם לדעתכם PWM זה חשוב אני אחשוב על זה, פשוט הדגם הזה של ה-655 חדש יחסית ויקר

הייתי בעלים של טופ EK וכמו שאמרתי ניסתי הרבה שילובים, בסופו של דבר מצאתי לנכון ששילוב של מיכל ומשאבה באחד זה הכי נוח ;D

בכל מקרה לגבי הרדיאטורים תחשוב טוב גם על התצורה של המאווררים PULL או PUSH או יחד.

לגבי המאווררים, זה קריטי? חשבתי על פול מקדימה ופוש בגג.

כדי לעזור עם אבק מקדימה, לא נראה לי שיש מקום לפוש-פול, בטח לא בגג

פורסם

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_201&products_id=33678

אני לא בטוח אבל לפחות מהתמונה זה נראה שיש חיבור pwm מה שכן כשקראתי את הפירוט לא ראיתי איזכור לכזה והמחיר זול ממה שציינת למעלה , אם מישהו יכול לאשר שזה אכן pwm אז יכול להיות שזה יהיה אחלה.

ואם לא אז לא חייב להשתגע זה יכול להיות נחמד אבל עד גבול מסוים ;)

פורסם
  • מחבר

לא, זה הדגם הבסיסי, בלי שליטה עם חוגה אפילו. עובד על הגדרה 4 בלבד.

יש לקולנס בקר ל-d5, שווה משהו?

פורסם
  • מחבר

Mcp655-b הדגם הזול ביותר, בלי חוג השליטה ונעול על הגדרה 4 (בדגם עם החוגה) מולקס ו-3 פין ניטור

Mcp655 הדגם הרגיל, עם חוגת שליטה, חיבור מולקס ו-3 פין ניטור מהירות

mcp655 PWM דגם חדש, רק של סוויפטק, היקר ביותר עם חיבור 4 פין PWM ומולקס בשביל כוח.

עולים 70, 90 ו-120 דולר בהתאמה (מהזיכרון, עדיף להסתמך על חנות)

:)

פורסם

ברגע שמשאבה עובדת 24\7 על מקסימום מהירות זה בכלל מקצר את חייה באופן משמעותי או ש pwm למשאבה הוא יותר גימיק מתועלת?

כי אם זה לא מקצר את חייה באופן משמעותי אז אני לא רואה סיבה להתאמץ בשביל הגימיק הזה מלבד רעש והרעש של משאבה כזו במהירות מקסימלית הוא לא רעש בכלל. (לדעתי האישית)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים