עבור לתוכן

3.8 יציב !! - אשמח לחוות דעת והמשך שיפור ביצועים !

Featured Replies

פורסם

היי, יש לי מעבד של AMD של פנום מגיע בברירת מחדל עם 2 ליבות במהירות 3 GHZ אני חושב .

כבר תקופה ארוכה (חודשים ואף שנים) שאני עובד עם המעבד הזה על 4GHZ .

המעבד מרגיש יציב כמו סלע ונותן ביצועים לא נורמאליים , במשחקים כמו CRYSIS 3 FAR CRY 3 BF 3 GTA IV ועוד ועוד ועוד משחקים על הגדרות הכי גבוהות

לעולם (טפו טפו טפו) אין לי קריסות המערכת עפה ובקיצור האוברקלוק מתאים לי,

אמה מה ?

בבדיקת יציבות והקלה ביותר (VANTAGE ?? ) המעבד לא מחזיק וקורס שלא לדבר על OCCT וכו וכו .

איפה טעיתי ? איפה שגיתי ? יש הגדרה שפספסתי ? לא עוזר לעלות מתח למעבד לא תורם ליציבות, כבר בדקתי.

יכול להיות זכרונות לא יציבים ? גשר צפוני ? דרומי ? :jump:

אשמח לעזרה כדי שלשם שינוי אוכל לבצע בדיקות למערכת על מנת שאוכל לקבל ציון שייתן לי פרספקטיבה לגבי איפה המערכת שלי עומדת ביחס למערכות מחשב מתקדמות .

תודה ויום טוב !!!

פורסם

רשמת הרבה אבל שום דבר ממה רשמת לא יעזור לנו.

מה הפרמטרים של הOC ? שינת מלבד תדר עוד משהו ? נעלת תדרים ? עוד קצת פרטים יעזרו לנו :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני כרגע לא בבית ולמרות שאני זוכר חלק מהפרמטרים אני מעדיף לכתוב פה הכל במדוייק כדי שנעבוד כמו שצריך על הבעיה .

מה שכן ניסיתי לייצב ר-ק את המעבד על 4GHZ כששאר המערכת נמצאת על מצב אופטימלי ככה שרק המעבד נמצא באובר קלוק אך עדיין אני לא מצליח לייצב אותו .

כרגע אני עובד עם המעבד על 4 GHZ עם קירור של נוקטואה (2 מאווררים ) והעליתי רק את המתח למעבד עד ל- 1.650 אך ללא הועיל !!! עדיין אל יציב שאגב גם נתתי למעבד מתח של 1.7 וגם לא עזר אני מפחד על מייצבי המתח שלא יישרפו מבחינת טמפרטורה אני תקין לגמריי .

אילו עוד הגדרות של המחשב צריכות לתרום לייצובו חוץ מהמתח למעבד כאשר כל המערכת נמצאת במצב דיפולט\אופטימלי ורק המעבד נכנס ל- OC ?

שוב, אגיע הבייתה ואדביק פה פרטים מדוייקים אודות המחשב שלי -

פורסם

מעבדי הPHENOM שנפתחו ל4 ליבות לרוב הגיעו רק לסביבות ה3.8GHZ ולא יותר.

ככה שחבל שתהרוג את המעבד עם מתח 1.6 כי גם ככה רוב הסיכויים שלא תגיע ל4GHZ.

ובכלל הכי רחוק שהייתי הולך עם המתח זה 1.5.

וחוץ מזה על איזה לוח אם אתה מנסה לעשות את הOC?

פורסם
  • מחבר

של GIGABYTE MA-770-UD3

לצערי בזמנו לא קניתי לוח אם מקצועי יותר לאובר קלוק .

דבר שני אני כבר לפחות שנתיים (לפחות !! ) עם התדר הזה והמתח הזה .

אני שוב מזכיר .. מה שמוזר לי בכל העסק הזה הוא שהמחשב לא מצליח לעבור כמה דקות מבדיקות מאמץ למעבד אך במשחקים חריפים כמו מה שהזכרתי למעלה - קרייסיס 3 באטלפיד 3 פאר קריי 3 ג'יטיאיי 4 וכו המחשב יציב ונותן ביצועים טירוף !

אגב אין לי בעיה לרדת לאיזור ה- 3.9GHZ אבל גם שם אני לא מצליח לייצב את המעבד וגם לא עם תוספת מתח בגלל זה אני חושב שיש אופציה שאני לא מכיר או מבין שהיא תורמת לייצוב מעבד ...

אני מכיר את האופציות של ה- NB (גשר צפוני) אך גם שם העלאת מתח נוספת לא עוזרת + הצ'יפסט מקורר פאסיבית ככה שתמיד יש חשש לטמפרטורה מסוכנת כשמעלים עוד ועוד מתח לגשר הצפוני\דרומי .

פורסם

יש לי את אותו מעבד עם לוח של MSI (מופיע בחתימה) הגעתי יציב ל- 4220 עם 4 ליבות אבל מתח גבוה של 1.59V .

היום אני על תדר של 3600MHZ עם מתח של 1.36V לא מרגישים שום הבדל בביצועים במשחקים, אז חבל להרוס סתם את המעבד :kopfpatsch:

עם מתח כל כך גבוה , הוא לא יחייה הרבה זמן .

תנסה לעשות כמוני ותראה שלא תרגיש הבדל בביצועים :xyxthumbs: .

הבעייה אצלך היא הכרטיס מסך ולא המעבד.

פורסם
  • מחבר

היי חבר, תודה על התגובה שמחתי לראות שאין כזה הבדל בביצועים ההבדל היחידי הוא חיים קצרים למעבד, חום שהמעבד פולט לחדר ואי יציבות =[]

אני אבדוק את הנושא בהקדם !

איזה מכפלה שמת ?

נ.ב המפרט בחתימה לא מעודכן יש לי כרטיס חדש של ATI 7950 אחלה קלוקר - עדיין לא ניסיתי לעשות לו אוברקלוק אבל אני משוכנע שאעשה .

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום לכולם !

הגיע הזמן שאני אחזור עם תמונות מספרים ועוד קצת מידע .

אז ככה - הצלחתי לייצב את המעבד על 3.820 סוף סוף !!! על מתח יחסית גבוהה וע"י העלאת מתח לגשר הצפוני ול- CPU NB VID .

להלן התוצאות :

24713774.png

Uploaded with ImageShack.us

במשחקים הכל יציב . תראו בתמונה שפתחתי גם משחק באמצע בדיקת המעבד (והזכרונות ) אמנם עכשיו המשחק שהיה פתוח זה CS אבל זה היה סתם כדי לוודא שהמערכת יציבה.

אני מודע לכך שכדי להיות בטוח יש לבדוק את המערכת מעל שעה, יש כאלה שימליצו מעל 3 שעות והמחמירים להשאיר לילה שלם (7 שעות )

יש כאלה שיגידו שכדי לבדוק יציבות של מערכת יש לבדוק עם התוכה OTHROS .

יש לי כרגע בעיה עם התוכנה 3DMARK, התוכנה פשוט לא מצליחה להפעיל את המבחנים.

במבחן של הGPU TEST 1 המסך הופך לשחור עם תחילת הטסט ולפעמים איכשהו הטסט מתחיל אבל גם אז, הוא נתקע מתישהו .

וכנ"ל לגבי הטסט של ה- CPU אני יכול להפעיל את המחשב ולעשות מבחן ל- CPU (אני עושה את זה בשביל בדיקת יציבות בין היתר, התוצאה פחות מעניינת אותי ) על 3 לופים והכל יעבוד כמו שצריך אך מנגד אני יכול להפעיל את המבחן על לופ אחד והטסט אפילו לא יתחיל, המסך יהפוך לשחור מה שיאלץ אותי לעשות ריסטרט למחשב דרך הכפתור במארז .

למה זה קורה ? אם חסרים פרטים אני כאן כדי לתת אותם .

פורסם
  • מחבר

מוסיף תמונה של בדיקת המערכת ב- OCCT של יותר מ- 3 שעות :

jrttrhrtjhrtr.jpg

איך ייתכן שאחרי מבחן כזה, מספר שעות כזה שהוא די והותר מבחנים מתרסקים ב- 3DMARK ?!?!?

מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

לא חסר דברים זה רק ניסוי ובדיקה, שאתה מבטל או מוריד קצת את הOC התוכנה עובדת תקין ?

הכרטיס מסך שלך בOC ? תדר הPCI-E נעול ?

פורסם
  • מחבר

אחרי דשדושים חיפושים חפירות ועוד מצאתי את הבעיה מלבד למחוק קבצים שנמצאים בתקיה של FUTUREMARK/CASH

כמובן שהפעלתי את הונטייג' כמנהל קבעתי PCI-E על 100 ושאר ירקות

הגעתי לפורום תמיכה של FUTUREMARK בכבודם ובעצמם - לפתרון של הבעיה הזאת שיש קריסה איך שמתחילים את המבחן (לא משנה איזה) או שכשהמבחן נתקע יש מסך שחור והדרך היחידה לעבור את זה זה ריסטרט כאוב .

והפתרון הוא - הפעלת האופציה של HPET בביוס . !!!

אעדכן בתוצאות בהמשך. !

כמו שהבטחתי כבר יש תוצאות ראשוניות !!! :

firstbench.jpg

איך ??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים