עבור לתוכן

מחשבים ניידים ללא מאוורר

Featured Replies

פורסם

שלום

נתקלתי כבר בנטבוקים שהם ללא מאוורר,

ורציתי לשאול אם יש גם לפטופים ממש(כלומר לא מעבד Atom) שבאים בלי מאוורר?

תודה

card

פורסם

לא בטוח. אבל יש כאלה שעם undervolting וקצת tweaking אפשר להביא אותם למצב שהטמפרטורה כמעט בכל שימוש סביר לא תעלה מעל משהו מסוים והמאוורר לא יידלק.

פורסם
  • מחבר

הממ

לא ידעתי שיש מצבים בהם המאוורר לא פועל, במחשב נייד..

חשבתי שזה כמו במחשב נייח, שהמאוורר של המעבד תמיד פועל, רק במהירות משתנה..

מגניב :)

האם יש יצרנים מסוימים, או דגמים מסוימים של יצרנים, שבהם ידוע שהמאוורר יותר?

(למשל בגלל בנייה טובה של גופי קירור בפנים, שמונעת את הצורך בשימוש במאוורר)

פורסם

בחלק מהניידים אפשר להגדיר בביוס אם כשהמחשב מחובר לחשמל, המאוור יהיה דלוק תמיד, או רק כשהטמפרטורה עולה.

פורסם

רוב המחשבים לא יסכימו לעלות כשהם לא מזהים מאוורר פועל. אבל לפעמים יש workaround גם לזה. :)

פורסם
  • מחבר

בחלק מהניידים אפשר להגדיר בביוס אם כשהמחשב מחובר לחשמל, המאוור יהיה דלוק תמיד, או רק כשהטמפרטורה עולה.

card

אני בטוח שאם תנתק לגמרי את המאוורר במחשב בו המעבד ידוע כקריר במיוחד (וכנראה גם חלש למדי) + תדאג שלא יעבור טמפ מסויימת (שלא יתאמץ יותר מדי) והורדת תדרים מאסיבית תסדר אותו. חיית ביצועים זו לא תהיה.

בכל אופן, רצוי לא להנתק את המאוורר, ביחוד אם אתה יכול להגיע לסידור כמו ש-QttP הציע.

לנתק את המאוורר לא אנתק,

אבל לדאוג שיפעל כמה שפחות, זה נשמע נפלא.

אבדוק גם את ההגדרות ב-BIOS.

אגב מהסיפור הזה נובע כנראה, שעדיף מעבד core i3 למטרה הזו,

ועדיף שיהיה בליטוגרפיה כמה שיותר קטנה,

כך, הוא ייצר כמה שפחות חום.

תודה - המידע הזה שימושי.

אני מקווה שכשהליטוגרפיה של המעבדים תרד עוד קצת,

יהיה אפשר אולי לוותר על המאוורר לגמרי.

פורסם

עדיף ספציפית מעבד Ultra-low-voltage (לא כל core i3 הוא כזה).

פורסם
  • מחבר

נדמה לי שב-Dell Vostro 3360 זה ULV..

כי סדרת ה-3360 נחשבת Ultrabook

פורסם

אני מקווה שכשהליטוגרפיה של המעבדים תרד עוד קצת,

יהיה אפשר אולי לוותר על המאוורר לגמרי.

לא הייתי בונה על זה. הליטוגרפיה כל הזמן יורדת, אבל התדרים וגודל המעגל עולים במקביל. עובדה שה-core i7 זקוק לקירור רציני לעומת ה-486dx4 שהסתפק במאווררון סמלי.

אני הייתי מחכה למעבדים האופטיים במקום :)

פורסם
  • מחבר

עובדה שה-core i7 זקוק לקירור רציני לעומת ה-486dx4 שהסתפק במאווררון סמלי.

הלכת על ה-i7,

תסתכל על i3 מנגד..

ותסתכל גם על הדוגמא שהבאת לגבי מעבדים בטלפונים סלולריים - הכוח שלהם רק עולה עם הזמן, וכך גם מספר הליבות,

ולמרות זאת מתברר שאפשר בלי מאוורר.

(עוד דבר שיכול לעזור, הוא אם המערכת תהיה בנויה עם SSD במקום HD מכני, כך עוד יצרן חום גדול ירד להיות יצרן חום קטן יחסית)

פורסם

אני תמיד מדבר על הקילרים שמסמנים את השוק :)

מעבדים שלא צריכים מאוורר קיימים בסדרות מעבדים שונות (ואם אני לא טועה היו אפילו שהגיעו עם אריזת פלסטיק שחור, ממש כמו שבב ראם מודרני. היום זה פחות נפוץ כבר), אבל הביצועים שהם מאפשרים אינם שייכים לדור שלהם, אלא כמה ליגות מתחתיו.

בניידים זה כבר סיפור אחר, כי שם השוק התפתח מלכתחילה להיות מאוד חסכוני בחשמל-ולכן גם בחום. עד עכשיו השוק נמצא כמה ליגות מתחת לזה של עולם הpc המסורתי. הוא מתקדם הרבה יותר מהר מעולם ה-x86, אבל זה בגלל שאת מעבדי ה-ARM מפתחות כמות מרובה של חברות שקנו רישיון שימוש בארכיטקטורה וכל אחת מהן מושכת את השוק קדימה וקדימה במהירות מסחררת, בשל התחרות המטריפה בין החברות. זאת לעומת 2 ורבע מפתחות של x86, כשתכלס כרגע רק אינטל מושכת קדימה את הביצועים (אבל נראה שהתחרות מצד AMD תכף שבה). סליחה אם הפרשנות שכתבתי היתה קצת ארוכה ולא במקום.

בסופו של דבר, קרירות באה על חשבון ביצועים, אבל בהחלט יש משהו בדבריך :)

פורסם
  • מחבר

בניידים זה כבר סיפור אחר, כי שם השוק התפתח מלכתחילה להיות מאוד חסכוני בחשמל-ולכן גם בחום. עד עכשיו השוק נמצא כמה ליגות מתחת לזה של עולם הpc המסורתי. הוא מתקדם הרבה יותר מהר מעולם ה-x86, אבל זה בגלל שאת מעבדי ה-ARM מפתחות כמות מרובה של חברות שקנו רישיון שימוש בארכיטקטורה וכל אחת מהן מושכת את השוק קדימה וקדימה במהירות מסחררת, בשל התחרות המטריפה בין החברות. זאת לעומת 2 ורבע מפתחות של x86, כשתכלס כרגע רק אינטל מושכת קדימה את הביצועים (אבל נראה שהתחרות מצד AMD תכף שבה).

סליחה אם הפרשנות שכתבתי היתה קצת ארוכה ולא במקום.

דווקא זה היה מאד מעניין.

זה שוב מראה שתחרות מובילה לאבולוציה מהירה יותר :)

וכל זה קרה בגלל שניתן לקנות רשיון לארכיטקטורת ARM, ואז להמשיך ולפתח אותה,

במקום להיות תלוי במעט חברות אחרות..

חבל שזה לא ככה בעוד דברים..

פורסם

אבל אם החלטנו שסופו של המחשב הנייח הביתי קרוב, זה אומר שהעתיד מבטיח! :yelclap:

פורסם

יש לי נייד של סמסונג, סדרה 9. מעבד i5 חסכוני. 15" מסך. SSD 128 GB. שקט כמו דג.

זה היה במשך כמה חודשים עד שהחלטתי לראות מה טיב יחסיו עם דיאבלו 3. הוא התחמם מן הסתם ופתאום שמעתי במוזיקה של המשחק עוד קול שלא שמעתי. שמתי את המחשב למיוט ופתאום קלטתי שיש מאוורר שהחליט לעבוד..

כל עוד הוא לא רותח, הוא שקט. ברגע שהוא רותח - יש מאוורר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים