עבור לתוכן

מקלדת עובדת + חיבור עובד = אין קליטה?

Featured Replies

פורסם

שלום רב!

אתמול אמא שלי ביקשה ממני שאני אבוא לחברה שלה בשביל לעזור לה עם המחשב.

היא אמרה שכאשר המחשב נדלק מופיעה ההודעה הבאה: keyboard error or keyboard no found.

והמחשב לא עלה.

באתי אליה היום, בדקתי אם המקלדת תקינה(ירדנו לחנות ובדקנו במחשב אחר) ואכן היא תקינה, מכך הסקתי מסקנה שהפורט(PS/2) הלך לעולמו.

נסענו ברחבי תל אביב במסע אחר מקלדת הUSB ולאחר שעתיים של חיפושים מצאנו מקלדת של QUANTUM בעלת תקן USB.

חזרנו לביתה של החברה ואני חזרתי לעבודה. ניתקתי את המקלדת הישנה, חיברתי את החדשה, והדלקתי את המחשב. לחצתי DEL נכסתי לביוס, בדקתי ת'כפתורים - מקלדת תקינה ויצאתי מהביוס.

המחשב התחיל לעלות הראה לוגו של וינדוס 98 והתחיל לעשות SCANDISK ושם המקלדת לא מגיבה כלל, כאילו לא קיימת... הSCANDISK מגיע ל47 אחוזים ומראה שיש טעות באורך שם של קובץ ושצריך להמשיך את הSCANDISK דרך הWINDOWS אבל כיוון שהמקדלת אינ פעילה בתפריט זה איני יכול לעשות דבר בנידון חוץ מלכבות את המחשב עם הכפתור.

כאשר אני מדליק את המחשב שוב, הבעיה חוזרת.

מישהו יודע מה הבעיה פה? אף פעם לא נתקתי בבעיה כזו... חשבתי שבפעם הבאה שאני אבוא אליה אני אנסה להתקין לה ווינדוס מחדש ואני אראה אם המקלדת מגיבה בתפריט ההתקנה שלXP.

תודה מראש! :)

פורסם

חפש בביוס usb keyboard support ותשנה ל-enable

אם זה win 98 first edition (ולא SE-second edition) אתה בבעיה כי הוא לא תומך ב-USB.

פורסם

שלום רומה

תנסה לאתר את התקלה ע"י הביוס באפשרות הראשונה למעלה בצד שמאל , אני לא זוכר איך זה נקרה , תאפשר ל - all errors

זה צריך להיות למטה בצד שמאל . אולי זה יתן לך אינדיקציה על מה שקורה עם המקלדת .

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה לכם!

זה באמת FIRST EDITION!

אני אסע אליה ואני אתקין לה ווינדוס ואשנה את ההגדרות בביוס תודה רבה!!! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים