עבור לתוכן

איזה תפקיד יש למדבקת אחריות בקניית מחשב חדש?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לרכוש מחשב שולחני ללא מסך עם 2GB זיכרון ואחר כך להוסיף עוד 2GB שיש לי בבית. האם עדיף לוותר על זכרון שיש לי בבית ולקנות כבר 4GB בגלל מדבקת אחריות ששמים על מארז מחשב? אני יודע שלכל רכיב יש אחריות אבל בשביל מה צריך מדבקה?

פורסם

מדבקת אחריות נועדה לזהות שימוש לא יאות במוצר.

במקרה של מחשב, פתיחת המארז זה שימוש יאות ומקובל ולכן המדבקה נועדה בכדי שהחנויות יוכלו להתנער מאחריות. אך כמובן שהם מחוייבים

לתת אחריות בכל מקרה.

בכל מקרה, זיכרון 4GB עולה גרושים היום, אני לא רואה סיבה שלא לקנות מלכתחילה 4GB.

בנוסף, אני ממליץ להתייעץ בפורום מפרטי מחשב לגבי המחשב שאתה מתכוון לקנות.

פורסם

לא הרבה חנויות עדיין שמות מדבקות אחריות. אבל ממה שאני זוכר, זה תכלס בשביל שאם משהו שבור בפנים, אז הם יכולים להגיד לך שזו בעיה שלך.

פורסם
  • מחבר

לא הרבה חנויות עדיין שמות מדבקות אחריות. אבל ממה שאני זוכר, זה תכלס בשביל שאם משהו שבור בפנים, אז הם יכולים להגיד לך שזו בעיה שלך.

לדוגמה זה מכסה שבר כתוצאה מנפילת מארז אם אני בוחר לוותר על משלוח ולוקח מארז הביתה בכוחות עצמי?

פורסם

לא, תתעלם מהמדבקה. אין לה שום משמעות.

פורסם

בוודאי שיש לה. חוקית כמובן לא אמורה להיות לה, שכן גם אם יש מדבקה שנקרעה על החנות להראות שהתקלה עליה מתלונן הלקוח נגרמה כתוצאה מפתיחתו של המחשב והתעסקות ברכיביו שלא ע"י טכנאי שלהם, אבל אל תשכחו שאם החנות מסרבת לטפל בלקוח עקב מדבקת האחריות, הברירה היחידה שיש לו היא פניה לבית המשפט, שם הדברים אינם שחור ולבן כפי שחברי הפורום נוכחו לדעת לאחרונה, ואתה עשוי לפול על שופט שיקבל את התקנון של החנות ויסכים לתנאי לפיו קריעת המדבקה (ובהתאם, פתיחת המארז) היא תנאי מספיק לביטול אחריות כלשהי על הרכיבים.

בלי קשר לאמור לעיל, אני לא יודע אילו משמעויות משונות בוריס חברינו מצמיד למדבקה הזו, אבל משמעותה היא אחת בלבד - להראות האם המארז נפתח או לא. שום קשר לאחריות במקרה של שבר.

פורסם

את האמת ksp מדגישים שהורדת המדבקה מבטלת את האחריות במקרה של נזק פיזי בתוך המחשב. הוגן לדעתי וגם די כובל אותם לתקן במקרה של נזק כזה.

פורסם

תכלס במקרה שהלקוח לא פתח את המחשב וקרע את המדבקה היא בעצם לטובתו

לפותח, אתה לא יכול להביא את הזיכרון לחנות ושהם יתקינו את זה ביום שאתה בא לקחת את המחשב ואז לשים את המדבקה? ניראה לי לגיטימי

פורסם

הוי, תמימים שלי... שימו לב שהם (KSP) אומרים שהסרת\קריעת המדבקה מבטלת את האחריות, אבל בשום מקום הם לא אומרים שהשארתה בשלמותה במקומה תבטיח לכם אחריות. ההתניה שלהם עובדת לכיוון אחד בלבד - לספק להם עילה לבטל את האחריות במקרה הצורך.

בוודאי שהאחריות אינה תקפה במקרה של נזק פיזי חיצוני, עם המדבקה או בלעדיה. אם הפלתם את המחשב ומשהו נשבר בפנים, מן הסתם האחריות מבוטלת, וכך זה גם צריך להיות מבחינה חוקית או הגיונית. המקרה היחיד בו הכלל הזה שלהם "כובל" אותם איכשהו הוא מצב בו טכנאי KSP גרמו לנזקים פיזיים כלשהם בתוך המחשב במהלך ההרכבה ואז סגרו אותו מבלי להגיד דבר. עם זאת, גם במקרה כזה הלקוח חייב לפתוח את המחשב כדי לגלות את הנזק, ובעצם פתיחתו הוא מבטל את האחריות.

בכלל, תנאי לפיו אסור ללקוח לפתוח את המחשב אם הוא מעוניין בשימור האחריות הוא תנא בלתי סביר בעליל. מחשב הוא מכשיר שהגיוני לפתוח מדי פעם, ולו בשביל לנקות אבק או לאפס את הביוס כשצריך. בנוסף, אם בחרתם לשדרג את המחשב במהלך תקופת האחריות, תגלו שכדי לשמור על האחריות הכוללת עליכם לקחת את המחשב לKSP ולתת להם להרכיב את הרכיבים החדשים, פעולה שהם ממש לא עושים בחינם.

תתארו לעצמכם את המצב הבא: קניתם מחשב כולל הרכבה מKSP. במהלך ההרכבה בחנות, טכנאי לא זהיר הצליח לשבור את אחד הקליפסים של הזכרונות. הוא פתר את הבעיה בכך שהוא הרכיב את הזכרונות בסלוטים האחרים - אחרי הכל, יש 4 כאלו.

אחרי שנתיים בהם לא פתחתם את המארז, החלטתם לשדרג את המחשב ולהוסיף לו עוד 2 סטיקים של זכרון. החלטתם שאין בכוונתכם לגרור את המחשב לחנות ולשלם להם על הפעולה הכ"כ פשוטה הזו, ושאתם מוכנים לוותר על האחריות על ההרכזה ולהסתפק באחריות על הרכיבים בנפרד (שכמובן אינה מתבטלת עם הסרת המדבקה אלא אם פתחתם את הרכיבים עצמם). רק אז גיליתם את השבר, שמונע מכם להתקין את הזכרונות הנוספים כראוי. זועמים, הלכתם לחנות, והתשובה שקיבלתם - "פתחתם את המארז, אין אחריות על שברים בפנים". זה נשמע לכם הגיוני?

הדרך היחידה שאני רואה לעקוף זאת היא להתעקש על כך שהמארז יושאר פתוח כשאתם באים לקחת את המחשב (מה שכבר אומר שמשלוחים אינם באים בחשבון), כדי שתוכלו לבדוק אותו ואת כל הרכיבים שבפנים ויזואלית טרם סגירתו וחתימתו ע"י המדבקה.

פורסם

לא אמרתי שהם רוצים בטובת הלקוח, אמרתי שזה יכבול אותם.

פורסם

מה הבעיה פשוט לא לקנות בחנות שהאחריות בה לא ממש עובדת לטובת הלקוח ? אני לעולם לא הייתי מסכים לקנות מחשב שחתיכת מדבקה מונעת ממני לראות מה יש בתוכו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים