עבור לתוכן

מסכים כחולים/תקיעות לאחר OC, היכן טעיתי?

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

ברשותי מפרט המחשב הבא:

מעבד: Intel Sandy Bridge i5 2500k 3.3GHz

קירור למעבד: Noctua NH-12P

לוח אם: ASRock Z68 Pro-3 (ה-BIOS מעודכן)

זכרונות: Kingston HyperX Blu 16GB 1600MHz (4x4GB(

כרטיס מסך: Sapphire 7870XT 2GB with Boost

כוננים קשיחים: Intel SSD 330 128GB; שלושה כוננים של WD/Samsung בנפחים של 1-2TB

מארז: Fractal Design Define R4 (עם המאווררים המצורפים)

ספק כח: Antec 520W High Current Gamer

מערכת הפעלה: Windows 7 x64

מסך: Acheiva Shimian 27 inch, עבודה ברזולוצית 2560x1440

לעניינו, ניסיתי לבצע Overclock למעבד למהירות שעון 4GHz ואני נתקל במסכים כחולים ובקפיאות של המסך (הסאונד ממשיך במשחקים לדוגמא) או מעבר למסך אפור לאחר מספר דקות משחק (לא משנה איזה). ניסיתי את הדרייברים לכרטיס המסך בגירסאת ה-Stable האחרונה ואף את גירסאת הבטא ואין שוני.

את ה-Overclock ביצעתי כאשר העלתי את המכפלה מ-33 ל-40 (תדר ה-Bus נשאר על 100MHz), ביטלתי את אפשרות ה-Spread Spectrum וכן את אפשרויות ה-C1E (או משהו כזה) ואת ה-C2/C6 State, את מתח המעבד העלתי ל-1.35V ועל הדרך איפשרתי עבודת הזכרונות ב-1600MHz במקום 1333MHz כאשר מתח הזכרונות הועלה ל-1.65V.

להלן הטמפ' במנוחה:

cput.png

ניסיתי לבצע בדיקת מאמץ דרך תוכנת OCCT ובדיקת המאמץ ל-Power Supply (אקראית בחרתי אותו ולא את בדיקת ה-CPU הראשונה) כעבור 8 דקות קיבלתי הודעת Abort בגין התחממות יתר של הליבה השניה של המעבד :

34422271.png

אגב, ניסיתי את 3 מצבי הקירור של מאווררי המארז - קיים בורר בחזית. בנוסף, בזמן משחקים טמפרטורת כרטיס המסך במאמץ נעה בין 75-80 מעלות.

אודה מאוד לעזרתכם להבין היכן שגיתי בדרך והאם החומרה שברשותי בכלל יכולה לעמוד בהמהרה שכזו (מהירות שעון זו לא נחשבת כקיצונית להבנתי) או שקיים "צוואר בקבוק" אצלי במערכת לביצוע המהרה.

שבת שלום,

אופיר.

פורסם

הטעות העיקרית שלך שניסית לעשות OC לזכרונות במקביל, לפני שאתה בטוח שיש לך OC יציב למעבד.

ועכשיו יש לך אקדח מעשן ביד, ושני ציפורים על העץ.

פורסם
  • מחבר

מבחינה מחשבתית אני מסכים איתך, מבחינה טכנית והגיונית למקרה זה ונוכח הנתונים קצת פחות.

יחד עם זאת, פעלתי בעצתך, ביטלתי את ההמהרה לזכרונות (תדר+מתח ברירת מחדל) וביצעתי בדיקת עומס נוספת - הפעם לאחר 3 דקות וחצי הבדיקה נפסקה עקב טמפ' גבוהה למעבד:

34ssawp.jpg

יתכן שהבעיה היא אכן בקירור המעבד? ה-Noctua לא אמורה להיות סבירה+ להמהרה בסדר גודל בינוני?

אשמח לדעת מה הטמפ' אצלכם בעת הפעלת בדיקת OCCT (דרך HWMonitor או כל תוכנה אחרת), אצלי ליבות המעבד די מהר מגיעות ל-78-80c וצפונה.

פורסם

אולי הקירור לא מותקן טוב, אולי המאוורר שלו עובד במהירות נמוכה.

בכל מקרה 1.35V נשמע לי גבוה ל4GHZ.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להוריד את המתח למעבד, לצערי עדין הטמפ' סביב ה-80c ומעלה. מבדיקה קצרה של סרטוני OCCT ב-YouTube כרפרנס נראה שטמפ' אלה גבוהות לבדיקה מסוג זה. בדקתי וקירורהמעבד נקי יחסית ויושב כמו שצריך, גם מחובר ל-CPU_FAN1 ו-CPU_FAN2 כך שאני מניח שאני אמור לקבל גם דיווח נכון על ה-RPM של זוג המאווררים. בפועל, דרך תוכנה של ASRock מופיעה מהירות סביב ה-1800RPM גם במהלך הרצת בדיקת ה-OCCT - או שאין תקשורת עם החיישן או שפה מקור הבעיה?

פורסם

אתה קצת קופץ שלבים וחבל, לפני הכל תחזיר הכל למצב סטוק תעלה את הזיכרון ותבצע בדיקת OCCT רגילה.

לאחר מכן תנעל את הPCI-E ותבטל את מצבי החיסכון ותבצע בדיקה..

אם הכל הולך חלק אז תתחיל לבצע OC..

פורסם
  • מחבר

עשיתי את מה שאמרת. *לפני OC למעבד* - הבדיקה הסטנדטרית עברה גבולית (סביבה-77-79c אבל ללא Abort), הבדיקה השניה נפסקה לאחר 21 דקות:

24124247.png

:/

אני מניח שעלי לבדוק את קירור המעבד והמשחה הטרמית?

פורסם

תבטל את מדידת הטמפ' בתוכנה היא לא מדוייקת ואפילו מזייפת.. תמדוד טמפ' עם HWMONITOR או REAL REMP.

פורסם
  • מחבר

מוזר, שתי התוכנות מציגות פרמטרים מסוימים ופתאום ה-OCCT מחליטה לזייף. לכל מקרה, ביטלתי את ה-OC נכון לעכשיו ואראה אם המחשב עדין מציג BSOD או תקיעות שונות ומשונות.

תודה לכולם על העזרה עד כה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים