עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט מחשב לעריכה - עד 5.5K

Featured Replies

פורסם

המפרט נבנה על בסיס הרבה מאוד מפרטים שפורסמו בפורומים כאן ועל סמך ביקורות שונות.

התקציב המקורי היה 5K ועלה קצת לאור הדרישות לכן השאלות הוא:

ניצול תקציב: ניצול בטווח 4800-5500

שימושים: בניית אפליקציות, תכנות, תלת מימד, עריכת וידאו, בניית אתרים... אוליי גם משחקים...

תוכנות: 3dsmax, visual studio, zbrush, photoshop, vegas, premiere etc.

מיועד לגיימינג: גם! בין היתר (שימוש בינוני, משחקים חדשים מן הסתם, אין דוגמא ספציפית)

מסך ורזולוציה: המחשב אמור לעבוד באופן קבוע עם שני מסכים FHD, עם אופציה עתידית ל-3.

ציוד היקפי: אין צורך ממשי, אם יש המלצות מעניינות למסך בין 23" ל32" או מקלדת\עכבר תמיד טוב לשמוע.

רמת שקט: רצוי שיהיה שקט ברמה סבירה, 6-7, אך אין צורך ממשי.

העדפות שונות: אין העדפה לחנות ספיציפית, ללא מערכת הפעלה, אופק שדרוג לא חשוב מאוד, גר באיזור חיפה.

המפרט שהרכבתי על סמך שיטוט בפורום: http://www.tms.co.il/preview/spec/kyq2l35u

ספק: האם הספק יספיק לי? שימו לב כי זו הגירסא ללא הK כך שחוץ מהקלוק המובנה שניתן לשינוי (אם הבנתי נכון) לא מתוכנן משהו משוגע.

קירור: עוד מעט מגיע הקיץ, והחדר פה במעונות הטכניון הולך להיות חם, מלא אבק וסלייסים של פיצה מפוזרים בכל מקום - האם שווה לשקול קירור מים או שהדבר מיותר?

קשיח: קראתי בהרבה פורומים על רעש מדאיג מסדרת ברקודה, אך נראה שאצל רובם מדובר בכניסה למצב "שינה" שניתנת לביטול איכשהו - מישהו חווה דברים דומים? מה בנוגע לאמינות?

מארז: למישהו יש חוות דעת עליו? נראה חביב למדי - להבנתי אפשר להוסיף מאוורר של 120MM - האם כדאי? (קיץ!)

כרטיס מסך: האם קיים כרטיס מסך זול יותר בעל ביצועים דומים?על פי העניין הזה: http://www.hwcompare.com/13350/geforce-gtx-660-vs-radeon-hd-6850/נראה של6850 ביצועים דומים (פרט למהירות ה"טיקסטור" אם הבנתי) בכמעט חצי מחיר - העניין שאני מעדיף מקבילה של NVIDIA כיוון שהבנתי שמעבדי הCUDA עשויים לתרום בעבודה ב3DSMAX. אני מדגיש שאני לא מבין כמעט כלום מעבר למה שקראתי ולכן אשמח לייעוץ בעניין הזה מחבר'ה שבעניינים. לרוב בהשפעת כרטיס המסך על תלת מימד מדובר במהירות\איכות התצוגה בVIEWPORT שזה לא משפיע על הרינדור אלא על זרימת העבודה (תרגום כושל מ-workflow) כך שרצוי שיהיה סביר אך אם יש לכם במקרה הצעה לכרטיס דומה במחיר נמוך יותר אשמח לשמוע.

האם יש עדיפות מסוימת שכרטיס המסך יהיה מאותה חברה של הלוח אם?

זיכרון: הבנתי שאין הבדל רציני בין CL11 ל-10\9 תקנו אותי אם אני טועה.

המון תודה על העזרה, מקווה שהפוסט יעזור גם לעורכים מתלבטים אחרים.

מעריך מאוד את העבודה שלכם חבר'ה.

פורסם

אשתדל לסייע במה שאוכל בזריזות הזמן דוחק.

1. הספק יחזיק את המערכת יופי.

2. קירור מים מיותר, עדיף להשקיע עוד קצת בקירור אוויר מסיבי, שבתיאוריה (לשון רחוב) אפקטיבי יותר, ואמור לתפקד גם כאשר תנאי הסביבה לא יהיו אופטימליים.

3. לגבי הקשיח, לא מודע לנושא אם בנמצא, הברקודה 7200.14 (נפח 2TB) ידוע ככונן טוב ומשתלם, מה שהביקורות השונות ברחבי הרשת מאשררות.

4. מארז, בגדול, טעם וריח, (לא תמיד כמובן) כל מארז והחוזקות שלו, חלק שמים דגש על שקט, חלק מתפארים במודולריות, חלק בשמירה על ניקיון המערכת,

בסופו של דבר לדעתי קח מה שמשתלם, תמיד ניתן לפתוח ולנקות בקצרה עם קומפרסור (שיש לו מסנן מים כמובן - חשוב מאוד)

5. כרטיס מסך, יש ללמוד הנושא נוכח התוכנות שאתה מעוניין לעבוד עמם.

ההשוואה אותה קישרת בין ה-HD 6850 וה-GTX 660 רחוקה שנות אור מהמציאות, מדובר בהטעייה שמקורה הסתמכות על נתונים ייבשים טכניים.

www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_660_HAWK/28.html

ה-GTX 660 חזק לפחות פי שתיים מה-HD 6850

כך או כך, למשחקים (ואולי אף לשימוש ביישומים שציינת) נכון להיום ה-HD 7870XT הוא הכרטיס המשתלם ביותר כיום מבחינת ביצועים,

Best bang for the buck אם תרצה.

6. לגבי עדיפות שכרטיס המסך יהיה מאותה החברה של לוח האם, לא דובים ולא יער, מיתוס לשמו, אין כל קשר למציאות ביקום בו אנחנו חיים.

7. הבדלי הביצועים בין CL11 ל-CL9 קיימים, אך כפי שכבר ציינת לרוב המכריע די זניחים, ואם יש מודול זיכרון שזול יותר בכמה עשרות שקלים, ובעל CL11, הרי לך הבחירה הקלה ביותר אותה עשית בחייך.

על פי שיקול דעתי האישי, זה מפרט אפשרי אותו הייתי מציע

http://www.tms.co.il/preview/spec/5u8nvdpw

הבדלים:

- אותו המעבד

+ גוף קירור overkill, שאמור לתת ביצועי קירור טובים יותר, וגם שקט וכל המשתמע מכך.

+ לוח אם קצת יותר זול, בעל ערכת שבבים H77, וסך הכל בעל תמיכה בכל מה שמסביב, אפשר גם "לרדת" ללוח כדוגמת ה-GA-B75M-D3H הנודע.

(במקום Z77 אותה בחרת, שלרוב מיועדת לתמיכה בהמהרה למעבד, אולם מאחר ולא מדובר במעבד בעל יכולת המהרה K, אזי שניתן לחסוך קצת בעלות)

- אותו הזיכרון באותו הנפח

- אותו הקשיח

+ SSD מאותו היצרן, רק מדגם ה-PRO, שמהיר יותר ובעל ביצועים טובים יותר, נתון לשיקולך, לדעתי כדאי.

+ כרטיס מסך חזק יותר

http://uk.hardware.info/reviews/3698/8/club-3d-radeon-hd-7870-jokercard-2gb-review-undercover-7950!-battlefield-3

פורסם

אין ספק שה-7870XT נותן את התמורה הטובה ביותר ביחס לביצועים, אך במקרה הזה רצוי ללכת על כרטיס

המאפשר תמיכת CUDA על מנת לספק מענה הולם בשתי החזיתות.

אני לא רואה את הטעם בהשקעה בקירור יקר מאוד שמיועד בעיקרו לאפשר OC ברמה גבוהה, גם קירור בסיסי

יודע לעשות את העבודה בחורף ובקיץ. גם אם המעבד עובד בטמפ' גבוהות יותר מקירור כמו המוגן זה לא ממש צריך

לשנות לך הרבה. את העבודה הוא יודע לעשות בסטוק.

על פי המידע שהצגת אין סיבה לא ללכת על לוח B75 שזול יותר.

במידה ומערכת ברמת רעש סטנדרטית תיהיה מקובלת עליך אפשר לשקול את המערכת הבאה:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Quad-Core i7 3770 3.4Ghz HyperThreading 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1429

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪357

מארז:

בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic ECO 500W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪485

זיכרון:

Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1600C11 CL11

כמות: 2 - מחיר: ₪278

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda 7200RPM - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

כרטיס מסך:

GIGABYTE GEFORCE GTX660 OC 2GB RETAIL

כמות: 1 - מחיר: ₪1150

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪99

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5100

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4998 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/rmuv4f13

-כולל לוח שיאפשר הוספת זכרון עתידית ללא בעיה במידת הצורך.

-אם תעדיף מערכת שקטה מאוד ניתן ללכת על הבאנדל הבא:

http://www.tms.co.il/product/12097

דרך אגב - אם תעדיף לחסוך סכום ניכר מהתקציב ותסתפק בגיימינג ברמה בינונית (על מסך אחד) אפשר בכיף

לרדת לכרטיס כמו ה-650 שיעשה את העבודה.

http://www.tms.co.il/product/11990

פורסם
  • מחבר

ממש תודה על ההשקעה!

אני עכשיו מעט יותר מבולבל מקודם כיוון שיש כאן דעות קצת שונות בנוגע לקירור ולכרטיס המסך, אבל דיי "מרגיע" אותי שסך הכל המפרט בכיוון.

אני אשב עליו עוד קצת, ממעט קריאה ( http://forums.cgsociety.org/archive/index.php/t-1062035.html למשל) עושה רושם שההבדלים בין כרטיסים תומכי CUDA לכאלה שלא עומדים להטשטש.

מקריאה נוספת נראה כי ההבדל בגרסת הPRO של הכונן הקשיח מורגש בעיקר בכתיבה לדיסק (בערך כפול במהירות), כך שהצעת השיפור בהחלט במקום!

לוחות האם שהצעתם מפחיתים את המחיר משמעותית - לידע כללי, מה ה"הפסד" בהם?

פרט ליכולות האוברקלוק שציינתם. כי שמתי לב שבG43 למשל יש יציאות אודיו נוספות שאוליי אשתמש בהם (סידור של 4 רמקולים), השאלה היא האם יש הבדלים נוספים? ומה החשובים שבהם? (יש לוח אם שיספק לי גם אופציה לתצורה של כמה רמקולים וגם, למשל, הרחבת זיכרון RAM בעתיד במחיר דומה?)

בכל מקרה המון תודה חבר'ה, מרגישים את הרצינות בפוסטים שלכם. (אין כלל הודעות נוסח חברה X טובה מ-Y אלא התייחסות לדגמים ולשימושים ספציפיים, כמו שצריך)

פורסם

אין לך במה להתבלבל, במרבית התוכנות הללו תמיכת ה-CUDA חשובה לכן מומלץ ללכת על כרטיס שמאפשר זאת.

ה840 כונן מהיר מאוד גם ככה, אם ההפרש במחיר בינו לבין הפרו היה לא גדול היה אפשר לשקול אותו, אך בהפרש מחיר של 180 שקלים

הוא ממש לא שווה את התוספת לדעתי.

אתה יכול לקרוא באתרי היצרן לגבי ההבדלים בין הלוחות, מרביתם מצטיידים בכרטיס קול מובנה 7.1 ורמת איכות מספקת למדי. בגדול אל תחפש בלוח

משהו שאתה לא צריך, הדברים שישמשו אותך בוודאות כמו usb3 ו-sata3 בשביל ה-ssd קיימים בלוח.

אם אין צורך בלוח תומך virtu או לוח שמאפשר רייד, או כניסות או פיצ׳רים נוספים שאתה זקוק להם מה שסביר להניח שלא על פי המידע שנתת,

אין לך צורך ביותר מהלוח במפרט הנ״ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים