עבור לתוכן

בעיה במסך, בכרטיס מסך או בשניהם?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

קניתי מחשב חדש עם חלונות 8 וכרטיס מסך GTX660 (nVidia) וחיברתי את זה מסך הישן שלי Samsung SyncMaster T220 שהוא בן 5 שנים פחות או יותר (אולי 4 לא זוכר אבל אין לו חיבור HDMI כי באותה תקופה לא היה מקובל ליצור מסכי מחשב עם חיבור זה).

במשחקים מסויימים יש לי בעיות ספציפיות : בstarcraft 2 (בעיקר בסרטים) יש בעיה חמורה כשהתמונה זזה מהר ואז היא נחתכת לרוחב המסך במספר מקומות ולפעמים יש גם bleeding או הבהובים של חלק מהמשטחים שיש איתם אינטרקציה (לדוגמא כשריינור מחזיק כוס). לצורך העיניין זה לא באג במשחק כי במחשב הישן והחלש שהריץ את המשחק עם הגדרות מינימליות לא היו בעיות ויזואליות כאלה מעולם.

בLeague of Legends בעיה דומה בזמן שמשחקים אבל פחות נורא. שמתי שהframe rate יהיה בקצב של הbenchmark וזה 90% מהזמן רץ 99% בסדר.

בBioShock (הראשון, שנראה שאחרי שנגמרה סדרת GTX5xx חברת nvidia אמרה fuck it והפסיקו לתמוך וגם החברה המפתחת הוציאה תלאי אחד וזה) כמו הבעיות עם SC2 אבל לאורך כל המשחק ועצמים מהבהבים בטירוף או פשוט בלתי נראים והמשחק לא שחיק... אלא אם משחקים בwindow mode ואז איכשהו הכל מסתדר אפילו שזו אותו גודל של המסך המלא רק שאני מאבד קצת מהחלק התחתון והימני של התמונה.

אז לאחר הסימפטומים הללו:

האם המסך (שככל ששמתי לב יכול להתרענן רק בקצב של 59 ו60 הרץ) אשם לבדו?

האם גם כרטיס המסך ו\או מ.ההפעלה אשמים? או שמא רק הם?

יש לי חשדות גם לגבי הכרטיס מסך כי בעת עידכון הדרייברים שלו חלונות קורס אבל כשזה עולה שוב כתוב שהדרייברים עודכנו בהצלחה.

חבר שלי אמר שזה רק בגלל המסך כי צריך מסך IPS ואין לי שמץ של מושג מה זה. האם הוא צודק?

תודה מראש.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

-אני יודע שלא מקפיצים דיון לא פעיל אבל אף אחד לא ענה..-

כשאתה מתאר תמונה נחתכת זה נשמע כאילו ה vsync אינו מופעל ויכול להיות שהכרטיס מריץ fps גבוה מקצב ריענון המסך (60hz)

תפעיל vsync ותבדוק אם עדיין התמונה "נחתכת".

עצמים מהבהבים יכול להיות או שהמשחק אינו חוקי ולא פרוץ טוב או ווינדוס לא חוקי שמפעיל כל מיני אזהרות שגורמות לתופעה , מה לעשות עם זה תחליט לבד.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובה.

דבר שני, vsync תמיד מופעל ועדיין יש את הבעיה. הפעלתי גם את virtuMVP (נו הדבר הזה שמאפשר להשתמש בGPU של המעבד כדי לקחת חלק מהעומס, באתר של gigabyte, יצרנית לוח האם, המליצו להוריד ולהפעיל) וגם איתו וגם בלעדיו אין שיפור.

ודבר אחרון, לפני שאתה קופץ למסקנות עם אצבע מאשימה אז גם הדרייברים מעודכנים, גם המשחק מעודכן, גם כל התיקונים של חלונות על העותק החוקי שלי של חלונות מותקנים וגם המשחק שנקנה בכסף בsteam ולגמרי עותק חוקי מעודכן. אז בבקשה, בלי לעשות ריגשי תוך כדי התנשאות על הישראלי הפיראט. אני לא אחד מאלה.

פורסם

חח באמת שלא אכפת לי אם אתה משתמש בגרסאות חוקיות או לא לדעתי האישית שכל אחד יעשה מה שמצפונו אומר ;)

בכל מקרה העלתי השערות לא הייתי בטוח שזו הבעיה , ומסתבר שזו לא הבעיה ..

ביצעת איזושהיא בדיקת מאמץ לכרטיס מסך כדי לוודא שהוא לא הבעיה?

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג איך עושים את זה. אפשר כיוון?

הכרטיס זה GTX660 של Zotac (אם זה איכשהו משנה).

פורסם

בכל מקרה תוודא שהחיבורים של המסך והכרטיס הדוקים ומחוברים כראוי , וגם תוודא שהדריוור של הכרטיס מעודכן.

יש הרבה תוכנות לבדיקת מאמץ של הכרטיס מסך גוגל יוביל אותך במקרה הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים