עבור לתוכן

השלמה ל5 יח"ל מתמטיקה

Featured Replies

פורסם

חבר שלי למד לבד את החומר לבגרות במשך שנה, מהספרים של בני גורן. הוא פנה לועדת חריגים, הם אישרו לו לגשת לבגרות בכתה י'. בקיצור מה שאני בא לומר שלכל אחד יש את הדרך שמתאימה לו להכין את עצמו לבגרות, אבל מה שבטוח שמי שהצליח בבגרות 4 יח' עם קצת מאמץ יכול גם לעשות זאת ב 5 יח'.

• תגובות 34
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לי שאלה אני עכשיו כיתה י' ואני ב4 יחידות כיף לי פה כי אני עצלן גדול ובכול זאת יושב על ממוצע 95 בלי להזיז את האצבע עכשיו אני רואה שהרבה פה דיברו על מעבר מ4 ל5 ואני רוצה לשאול למה 4 יחידות זה כול כך גרוע?

פורסם

בגלל שיהיה לך הרבה יותר סיכוי להתקבל לאוניברסיטה לפקולטה שאתה רוצה עם 5 יח' מאשר עם 4 יח'.

פורסם

זה שווה את ההשקעה??? (5 יחידות אני מתכוון)

פורסם

תלוי מה אתה רוצה לעשות בעתיד ולאיזה מוסד להתקבל.

פורסם

יש מישהו בארץ שלא השתמש בספר של בני-גורן (יש ניצולים?)?

פורסם

עדיין לא החלטתי מה אני יעשה בעתיד....אבל אני חושב על משהו שקשור לפיתוח חומרה....

אני עדיין לא הקדשתי לזה מחשבה מעמיקה....

פורסם

פיתוח חומרה = הנדסת מחשבים.

בעיקרון, לא משנה מה אתה מתכוון ללמוד, כל עוד זה הנדסה או מדעים מדוייקים (לא מדעי הרוח). בכל מקרה עדיף שיהיה לך 5 יח' עם ציון גבוה ככל הניתן, כל יגדלו סיכויי הקבלה שלך לאוניברסיטה.

פורסם

Sunny Jim, אני מוכרח לומר שאופן ההצגה שלך מאוד פטרוניסטי.

ההבדל בין 4 יח"ל ל5 יח"ל הוא באופן מהותי סובייקטיבי (לכל אדם).

ההבדל הראשון בין 4 יח"ל ל-5 הוא אופן הפתרון.

כמעט בכל השאלות ב5 יח"ל נדרשים מהנבחן לפתח תשובה.

מה שנקרא "פיצוח".

מי שלומד פיזיקה אולי יותר יבין במה מדובר: לקחת את הנתונים שלך ולנסות ליצור מהם תשובה בצלם המושג שנתן לך בשאלה.

זה די קשה להסביר.

הרעיון בגדול הוא שב-4 יח"ל מה שיש לעשות זה "ללטש" את השאלה את שהמוצר הגולמי נהיה מעובד.

לכן, ההבדל בין 4 ל-5 יח"ל הוא בעצם יותר מנטלי.

ולרוב האנשים זה המחסום האמיתי.

מעבר לזה, ב-5 יח"ל יש מן הסתם שימוש רחב יותר באלמנטים מתמטים וכנדרש מהשימוש הזה הרעיון הוא גם לזכור כמה שיותר.

הדבר מתקשר עם הנקודה הקודמת שהזכרתי: מי שיותר קל לו לפתח רעיון מתמטי מהבסיס לא זקוק לעיתים לזכור מגילות.

במקרה שאתה לא זוכר, אתה מעבד את הרעיון ומגיע לזהות בעזרתה תמשיך לפתח את התרגיל.

אני מקווה שההסבר לא נשמע כמו גיבוב של מילים.

מי שביקש את החומר ל5 יח"ל: אני מאמין שבאתר של משרד החינוך תוכל למצוא אותו ממוקד.

פורסם
  • מחבר

אני לא מאמין שתיהיה לי בעיה.. אני גם עושה 5יחל פיזיקה בבגרות במכניקה הבאתי אותה ב90 והציון שלי השנה גם כן אותו דבר ,

הבעיה היחידה זה אם אני יוכל להשקיע וללמוד ::)

פורסם

אני לומד עכשיו ביולוגיה ומחשבים ו4 יחידות מטמתיקה אז לפי מה שאתם אומרים אם 4 יחידות לא בטוח שאני יתקבל לאוניברסיטה מה היום צריך כבר 5 כדי להתקבל לאוניברסיטה ?????

פורסם

אממ... זה לא שלא בטוח שתתקבל לאוניברסיטה עם 4 יחידות, זה בטוח שלא תתקבל... רק למכללה זה מספיק... יש פשוט כל כך הרבה אנשים שעושים 5, אז יסתכלו עליהם הרבה לפניך, ותמיד יהיו מספיק.

אל תשכחו שאם אתם עושים 5 יחידות, אתם גם מקבלים בונוס שמן של 25 נקודות כשהאוניברסיטה בודקת את הציון שלכם.

ובכל מקצועות ההנדסה והמדעים המדוייקים באוניברסיטות, 5 יח"ל זה פשוט דרישה מינימלית, כי זה הבסיס ללימודים באוניברסיטה.

פורסם

אני מכיר מישהי שלומדת הנדסת אלקטרוניקה באת"א ועשתה 4 יח' מתימטיקה. 5 יחידות זו לא דרישת מינימום כך שלא צריך להטעות אנשים, אבל מה שבטוח שזה עוזר לממוצע בגרויות.

פורסם
  • מחבר

כמובן שאם תקבל 800 בפסיכומטרי לא יהיו לך קשיים להתקבל ... אבל אם אתה לא ב5 יחידות , הסיכויים ממש ממש קטנים ..

תכננתי להשלים אחרי צבא , אבל אם אני יכול לגמור עם זה עכשיו אז למה לא

פורסם

אממ... זה לא שלא בטוח שתתקבל לאוניברסיטה עם 4 יחידות, זה בטוח שלא תתקבל... רק למכללה זה מספיק... יש פשוט כל כך הרבה אנשים שעושים 5, אז יסתכלו עליהם הרבה לפניך, ותמיד יהיו מספיק.

אל תשכחו שאם אתם עושים 5 יחידות, אתם גם מקבלים בונוס שמן של 25 נקודות כשהאוניברסיטה בודקת את הציון שלכם. ובכל מקצועות ההנדסה והמדעים המדוייקים באוניברסיטות, 5 יח"ל זה פשוט דרישה מינימלית, כי זה הבסיס ללימודים באוניברסיטה.

ו12.5 נקודות בונוס ב-4 יח"ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים