עבור לתוכן

שאלה לחיפאים בנושא נדל"ן

Featured Replies

פורסם

בתור אחד שלא מכיר בכלל את חיפה ברצוני לדעת איזה שכונות נחשבות ברמה בינוני-פלוס. כלומר שכונות טובות מבחינת נוף, זיהום אוויר נמוך, קרבה לתחבורה ציבורית (רכבת) ועוד.

פורסם

מבחינת זיהום - מרבית חיפה שעל הכרמל לא מזוהמת יותר מערים כמו ת"א, ואפילו פחות. עיקר הזיהום נמצא במפרץ, קריות ומזרחה לזה.

מבחינת קרבה לתחבורה ציבורית - בחיפה עצמה יש רק אוטובוסים (ברוב המקרים בתדירות טובה - אבל כנראה תצטרך להתרגל לקונספט של אוטובוס שכונתי ואז להחליף לקו ראשי), ברוב האזורים גם יש בשבת אם כי בתדירות אפסית. תחנות הרכבת פזורות בשוליה של העיר, קרובות לים, ואם קריטי לך לגור ליד אחת אז בת גלים/קריית אליעזר הן השכונות בשבילך. עם זאת, קח בחשבון שבת גלים לא נחשבת לשכונה מדהימה וקריית אליעזר בנויה בעיקר מבניינים מאוד ישנים ולמרות שיש שיפור די משמעותי בשנים האחרונות היא נחשבת לבינונית לכל היותר - אם התקציב שלך לא מאוד גבוה, זו בחירה טובה מאוד.

אם תוכל לפרט יותר למה אתה עובר לעיר (לימודים? איפה?) אפשר יהיה לעזור יותר.

פורסם
  • מחבר

חיפה זו העיר האמיתית האחרונה בארץ שעדיין ניתן לקנות בה דירה טובה במחיר שפוי. העניין הוא שאני לא מכיר חיפה. אני לא יודע איזה שכונות נחשבות לטובות. מאחר ואני לא מחפש דירה להשקעה חשוב לי שהשכונה תהיה ברמה טובה, נקייה, נעימה. כמובן במגבלות התקציב שנע בין 750 - 800 אלף לדירה 3-4 חדרים.

פורסם

אז אני מניח שבאזור נווה שאנן תוכל למצוא דירות טובות במחיר הזה, אולי גם באזור מרכז הכרמל ואחוזה אבל אני בספק, גם מדובר בדירות ישנות. בכל מקרה, האזורים האלה לאחרונה הפכו לאזורים של דירות להשקעה, והמחירים עלו. אני מציע לך להתחיל לחפש דירות, אזורים, אולי אפילו להגיע וממש להסתובב בעיר, וכשתהיה יותר סגור על עצמך אשמח להמשיך לעזור לך.

פורסם

אולי גם באזור מרכז הכרמל ואחוזה אבל אני בספק, גם מדובר בדירות ישנות.

:nono:

אתה בספק בצדק. במרכז הכרמל אפילו דירות 3 חדרים כבר חצו מזמן את סף המליון. באחוזה המצב טיפה פחות נורא אך עדיין לא תצליח למצוא דירת 4 חדרים בפחות ממליון מאה בערך וזה דירה מוזנחת שתדרוש שיפוץ במאה חמישים-מאתיים אלף.

חיפה זו העיר האמיתית האחרונה בארץ שעדיין ניתן לקנות בה דירה טובה במחיר שפוי. העניין הוא שאני לא מכיר חיפה. אני לא יודע איזה שכונות נחשבות לטובות. מאחר ואני לא מחפש דירה להשקעה חשוב לי שהשכונה תהיה ברמה טובה, נקייה, נעימה. כמובן במגבלות התקציב שנע בין 750 - 800 אלף לדירה 3-4 חדרים.

אין כזה דבר יותר. שכח מזה. איחרת את הרכבת בערך ב-3 שנים. בתקציב שציינת יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי למצוא דירה בשכונות ה"טובות".

האפשרות היחידה שאני חושב עליה היא שתי השכונות רוממה החדשה ורוממה הישנה. שכונות שנחשבות בינוני-טוב ויש סיכוי למצוא דירת 3 חדרים בתקציב שלך (אולי 4 חדרים אם כי תצטרך המון סבלנות וכנראה גם מזל).

לא הייתי ממליץ על נוה שאנן עבור דירה שאינה להשקעה. מדובר בחירבות בלשון המעטה ושכונה שהולכת ומתחרדת, אז אם אתה לא דתי (לפי זה שכתבת בשבת אני מניח שלא...) אין לך מה לחפש שם. אם זה היה להשקעה אז זה קרוב לטכניון ואז סטודנטים שוכרים שם, אבל למגורים לא ממש מצדיק את המחיר - די מזוהם שם (דרך אגב גם חלקים נרחבים מאחוזה מאוד מזוהמים) ורוב הדירות במצב קטסטרופלי (שוב בלשון המעטה).

דבר אחרון כדי לתת לך פרופורציות - כדי למצוא דירה בשכונות הטובות של חיפה (הטובות שעדיין לא מאוד יקרות) אתה צריך להעלות את התקציב לכל הפחות ל-1.3 מליון לדירת 4 חדרים.

פורסם

אני לא מסכים איתך לגבי נווה שאנן - מדובר בשכונה ענקית. יש בה אזורים שמתחרדים אבל ממש לא כולם.

אולי אפשר ברמות רמז (נחשב לאזור סטודנטיאלי אבל ממש לא "זבל").

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים