עבור לתוכן

שדרוג מחשב מבוסס LGA1366 - זכרונות, כרטיס מסך, קירור

Featured Replies

פורסם

אהלן תותחים,

אני כבר הרבה זמן לא בעניינים. קניתי מחשב לפני יותר מ3 שנים, השקעתי בו, ועכשיו הוא מתחיל לגמגם לי כי החלקים מתחילים לקבל בלאי ולהתיישן.

המפרט:

intel i7 920

Asus P6TD Deluxe

OCZ low voltage DDR3 6GB 1600MHz

ATI Radeon 5850

CoolerMaster V8

בראש ובראשונה, אני צריך קירור חדש. המאוורר של הV8 כבר שבק לי פעם אחת והחלפתי אותו, ונראה לי שהגיע הזמן להחליף את הקירור כולו. עדיפות למשהו שקל להרכיב, אבל אני מעדיף ביצועים טובים על פני קלות הרכבה כמובן - וחשוב שהוא ייכנס בAntec Nine Hundred כי הV8 ממש מגיע כבר לדלת, ואי אפשר קירור יותר גבוה ממנו.

דבר חשוב נוסף, זכרונות. אני רוצה להחליף את הזכרונות לחלוטין, לקנות סט של 12 ג'יגה, שיהיו זכרונות מהירים עם תזמונים טובים, אבל מה שחשוב כאן זה הכמות של הזכרון ולא המהירות שלו. אני לא בהכרח מחפש לעשות OC, אין לי את הזמן לתחזק ולשמור על המחשב כמו שהייתי רוצה, לכן לא צריך לכוון לשם, אבל עדיף שתהיה לי את האופציה אם אפשר. הזכרונות הנוכחיים שלי עושים לי בעיות, אני צריך להוריד את התזמונים שלהם כדי להגיע ל1600MHZ - חשוב לי שהחדשים יהיו נתמכים כמו שצריך ולא יעשו בעיות.

הדבר האחרון זה כרטיס מסך - אני גם גיימר וגם עובד במשחקים, לכן כרטיס מסך זה הכלי הכי חשוב בשבילי. אני צריך כרטיס חזק ועדכני, שתומך בהכל, וחשוב מאוד שיהיה של Nvidia. מבדיקה קצרה ראיתי שהGTX670 יכול לעשות את העבודה, והוא בטווח המחירים הנכון, אבל אני אשמח לשמוע את הדיעות שלכם.

אלה 3 הדברים החשובים. אני רוצה להחליף את כל המאווררים במחשב בנוסף לכך, אז אני אשמח לדעת מה כדאי לקנות בתחום הזה.

תודה רבה, מקווה שזה מספיק מידע, אם חסר תגידו ואוסיף.

פורסם

חלק מבחירת הרכיבים תלויים ברצון שלך לבצע OC, אם אתה מוותר עם התענוג אתה לא ממש צריך קירור יקר במיוחד.

המארז שברשותך איכותי וגם ככה מקורר היטב.

אם בכל זאת תרצה המלצה לקירור איכותי ושקט שנותן תמורה טובה לכסף יש את המוגן 3 המצויין.

לא הבנתי את הבעיה עם הזכרונות, כל עוד הם לא תקולים חבל לדעתי להחליף אותם. גם ככה 6 ג'יגה זה יותר ממה שצריך

לגיימינג ושימושי יום יום.

אם גם פה תעדיף לקחת זכרונות חדשים בכל זאת המלצה שלי היא לקחת את הזכרונות הזולים ביותר שתמצא שעומדים בדרישות.

משהו בסביבות ה-140 שקלים גג לכל סטיק של 4 ג'יגה כפול שלושה סטיקים. כל חברה תעשה את העבודה.

כך בחשבון שמחירי הזכרונות ירדו משמעותית מלפני יותר מ-3 שנים כך שאל תתפתה לקחת זכרונות יקרים בצורה מיותרת

בגלל שהמחיר נשמע לך הגיוני למחיר של פעם.

לגבי הכרטיס מסך, ה-670 לא ממש שווה את מחירו הגבוה כרגע, יש את ה-7870XT שעומד בביצועים ראש בראש עם

ה-660TI וזול ממנו במאות שקלים, מעבר לזה יש את ה-7970 שחזק מה-670 כמדומני ברוב המקרים ואוברקלוקר טוב בהרבה

וגם הוא זול יותר די משמעותית מה-670.

למרות שאני מעריך שיש ברשותך ספק איכותי לפי הנתונים של המערכת שברשותך וגם מסך FHD עדכני, רצוי

לציין את הרזולוציה ואת דגם הספק.

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התגובה.

כאמור, אני לא רק משחק, אני גם עובד בתחום המשחקים.

המחשב הוא מחשב עבודה בראש ובראשונה, ואני עובד עם תוכנות שדורשות המון כוח עיבוד וכמויות אדירות של זכרון. ה6GB שיש לי כרגע מספיקים רק בקושי, והרבה פעמים המחשב נהיה איטי ומגושם (קורה לפעמים גם שWIN7 חוזר לClassic Theme בגלל מחסור בזכרון).

אני עובד עם 2 מסכים, הראשי ברזולוצית 1080P והשני על 1680-1050.

דבר נוסף, כמו שציינתי, חשוב שכרטיס המסך יהיה NVIDIA, משיקולים של תמיכה בתוכנות שונות שאני עובד איתן - NVIDIA פשוט עובד טוב יותר, שלא נדבר על מקרים שבהם ATI לא עובד כלל.

אין לי בעיה לשלם על כרטיס כמה מאות שקלים יותר אם הוא נותן לי ביצועים טובים יותר. ממה שראיתי, ה670 נותן ביצועים ממש טובים והוא לא מגיע לנקודה שבה הכרטיסים נהיים סתם יקרים - הוא עדיין באזור ה1500-2000, שזה סביר לכרטיס HIGH END (לא?)

אני לא רוצה להוציא יותר מידי כסף על הזכרונות, אבל אני כן קצת בררן, כי אני רוצה שהם לא יעשו לי בעיות.

אני לא מעוניין בOC, אבל שמח לשמור על האופציה פתוחה (אני מעדיף לא ללכת לקנות זכרונות חדשים בגלל שפתאום בא לי OC, אלא כבר עכשיו להתכונן לזה). הזכרונות הנוכחיים עובדים, אבל כדי להוציא מהם 1600MHZ הייתי צריך לחפור באמא של הBIOS עד שהצלחתי למצוא את האיזון הנכון - אני מעדיף שהזכרונות פשוט יעבדו כמו שצריך עם הלוח אם וזהו.

לגבי הספק, יש לי Enermax Pro 82+, הבעיה שאני לא זוכר אם זה 525 או 625. כמו שאני מכיר את עצמי הוא 625, אבל אני צריך להסתכל בפנים כדי לדעת, וזה לא הכי נוח כרגע, אז בוא נניח שמדובר ב625 ואני אוודא את זה אם זה יהיה קריטי להחלטה. :)

פורסם

זה לא משנה שני הספקים יעשו את העבודה.

מבחינת ביצועים למחיר הכרטיסים שציינתי יותר משתלמים, אך אם אתה צריך כרטיס תומך CUDA/פיזיקס או סיבה אחרת לך על אחד

מכרטיסי NV בהתאם לתקציב רק שים לב שאתה בוחר גרסה משתלמת שאינה במחיר מופרז כמו מספר גרסאות שישנם בחנויות השונות.

כמו שציינתי אותו הדבר לגבי הזכרונות, לך על הזולים ביותר שעומדים בדרישות בלי קשר לשם החברה כולם עושים את העבודה כראוי.

פורסם
  • מחבר

מוצרים מוזמנים[table][tr][td][table][tr][td]מק"ט[/td][/tr][/table][table][tr][td]שם המוצר[/td][/tr][/table][table][tr][td]

כמות

[/td][/tr][/table][table][tr][td]

מחיר

[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]DEF-XL-R2-BL[/td][/tr][/table][table][tr][td]Fractal Design Define XL R2 Black[/td][/tr][/table][table][tr][td]

1

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]N670WF22GDN[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GTX670 2GB WIND FORCE 2 - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]

1

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]C4G1600C9SX[/td][/tr][/table][table][tr][td]Corsair 4Gb CMSX4GX3M1A1600C9 CL9[/td][/tr][/table][table][tr][td]

3

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]SCMG3000[/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT[/td][/tr][/table][table][tr][td]

1

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

סה"כ:

[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

אלה החלקים שהלכתי עליהם.

החלטתי לקנות מארז חדש, בגלל שהמאווררים במארז שלי על הפנים ולהחליף אותם יעלה לא מעט, ככה שישתלם יותר לקנות מארז אחר.

אני לא הכי בקיא במארזים החדשים, אבל המליצו לי בTMS ומבדיקות שעשיתי, המארז הזה אמור להיות מצויין, ככה שאני מרגיש בנוח איתו (אלא אם בטווח המחירים הזה יש משהו עדיף, שהוא גם שקט וגם מקרר טוב וגם מרווח ונוח לבניה?)

כרטיס מסך הלכתי על ה670 בסוף, בגלל שהמחיר בסופו של דבר בסדר והוא חזק יותר מה660TI, אז למה לא.

הזכרונות - אני מקווה שלא תהיה בעיה.

הקירור, הלכתי על ההמלצה, זה תחום שאני ממש רחוק ממנו. :)

תודה על העזרה, ואם יש משהו באחד מהחלקים האלה שכדאי לשנות, אשמח לשמוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים