עבור לתוכן

הפיכת המחשב הביתי לשרת

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה, במסגרת עבודתי, הגעתי למצב בו אני מעוניין שתיהיה גישה למחשב שלי מכל מקום כפי שנעשה משרת. כלומר, אני למעשה צריך שהמחשב הביתי ישלי יתפקד כשרת (לשליפת מידע מDB ועוד). מה הדרך לעשות זאת?

פורסם

דרוש לך ipקבוע או dinamic DNS

והפניית הפורטים שדרושים לתוכנות שלך למחשב

פורסם
  • מחבר

הכיצד אני עושה זאת? מה העלות של דבר שכזה?

פורסם

IP קבוע עולה 15 שח בחודש. שירותי dynamic DNS יש בחינם.

הפניית פורטים אתה צריך לבצע אם המחשב לא מחובר ישירות לאינטרנט אלא דרך ראוטר. או לבצע DMZ HOST בראוטר אל המחשב, שזה בעצם כמו הפניית כל הפורטים למחשב מסוים. (כמובן במקרה השני ניתן לבצע רק אל מחשב אחד)

פורסם

..שירותי dynamic DNS יש בחינם...

נא פרט (יש לי חשבון DYNDNS מאוד ישן - אבל היום לא ראיתי שזה בחינם) - תודה

פורסם

לDynDNS יש שירות בחינם לעד שתי כתובות מתוך מאגר דומיינים מצומצם.

אם אתה מוכן לשלם 30 דולר בשנה ניתן להשתמש בדומיין משלך ואז גם אינך מוגבל במספר הHosts.

בכל מקרה, לפני שאתה נרשם לשירות כלשהו בדוק באילו מהשירותים הראוטר שלך תומך (הוא בעצם זה שמעדכן את שרת הDynamic DNS בשינויי IP).

אופציה נוספת ומאובטחת יותר לפתיחת פורטים/DMZ היא VPN. ע"י חיויג הביתה דרך חייגן ,בדומה לחייגן של הכבלים, הנך מקבל גישה לרשת הפנימית כאילו הנך מחשב בבית.

ישנם ראוטרים המאפשרים זאת (קרי - מתפקדים כשרת VPN), ישנם כאלה המאפשרים שימוש בשרת שכזה (נקרא Pass Trough) וישנם כאלה אשר לא מאפשרים לא זה ולא זה.

פורסם

1. פתיחת חשבון dynamic dns באחד האתרים החינמיים שצוינו כאן

2. כניסה לממשק הנתב והגדרת חשבון ה dynamic dns שם. ברוב הנתבים היכולת הזאת כבר קיימת, ובעצם מה שקורה הוא שהנתב מעדכן לבד את כתובת ה DNS שלך להצביע על ה IP הנכון.

3. port forward מהנתב לפורטים הרלוונטיים במחשב (למשל, 3389 עבור rdp או 22 עבור ssh)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים