עבור לתוכן

בעיות בתצוגה - התכנים מוצגים משובש (ראו תמונה)

Featured Replies

פורסם

הנייד (dell e6400 + כרטיס מסך אינטל) התחיל לעבוד קצת לאט ואחרי כמה בדיקות גיליתי של HD יש כמה סקטורים דפוקים אבל המחשב עדיין עובד... כמה ימים אחר כך הטקסט פתאום מתחיל להשתבש וכל התכנים בתצוגה פתאום מפוקסלים, אם אני עושה ריפרש זה חוזר להיות תקין ואז פתאום שוב מפוקסל (ראו תמונת)

האם יש קשר בין ה HD לתצוגה? עידכנתי ביוס ועדכנתי דרייברים של כרטיס המסך אבל הבעיה עדיין קיימת.

בנוסף הרצתי גם בדיקה ל maleware ווירוסים ולא נמצא כלום.

פורסם
  • מחבר

ממש אחריות - ולו רק מהתקלות בדיסק

לצערי אין כבר אחריות :( .

חיברתי אותו למסך חיצוני וגם שם הוא הציג את הפיקסול, האם יכול להיות שה GPU נדפק? יש רעיון ממה זה יכול לנבוע? מה כדאי לבדוק?

פורסם

בהחלט נראה כך. לא בהכרח ה GPU עצמו, אלא רכיב זכרון שלו או משהו כזה.

לא נראה שקשור ל HD.

הדרך להיות בטוח: לחבר כרטיס מסך אחר למחשב. או להתקין וינדוס על דיסק קשיח אחר, ולבדוק אם עדיין ישנה בעיה.

עריכה: מדובר בכרטיס מובנה.... אולי תקלה בוינדוס עצמו עקב קבצים שנפגמו בבעיה של הדיסק.

נסה לחבר כרטיס נפרד

פורסם
  • מחבר

בהחלט נראה כך. לא בהכרח ה GPU עצמו, אלא רכיב זכרון שלו או משהו כזה.

לא נראה שקשור ל HD.

הדרך להיות בטוח: לחבר כרטיס מסך אחר למחשב. או להתקין וינדוס על דיסק קשיח אחר, ולבדוק אם עדיין ישנה בעיה.

עריכה: מדובר בכרטיס מובנה.... אולי תקלה בוינדוס עצמו עקב קבצים שנפגמו בבעיה של הדיסק.

נסה לחבר כרטיס נפרד

זה מחשב נייד איך אני יכול לו לחבר כ. מסך נפרד?

האמת שמעולם לא נתקלתי במצב שסקטורים פגועים יצרו פיקסול שכזה, קשה לי להאמין שמערכת ההפעלה פגומה... זה לא מצב קונסיסטנטי ועדיין לא הצלחתי לשחזר את מה שגורם לפיקסול.

פורסם

הממ.. אתה לא יכול.

גבה את הנתונים מהדיסק קשיח, ושחזר/התקן וינדוס מחדש. (או דרך השיחזור של DELL אם קיים)

הדיסק קשיח עצמו לא גורם לכך ב 100%. שוב, אולי חלק מהדרייבר או קבצי מערכת אחרים של הוינדוס נפגעו עקב הסקטורים הפגומים, ולכן ההתקנה מחדש.

זו הדרך היחידה שלך להיות בטוח שמדובר בתקלה בכ. הגרפי.

תוספת: הכרטיס המשולב משתמש בחלק מהזכרון הפנימי בתור הזכרון שלו. אם יש בנייד כרטיס זכרון נוסף, תפרק אותו. (פתיחה 2-3 ברגים של תא מאחורה)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני אפרמט את ה HD ואתקין מערכת מחדש ואבדוק. אגב, יש תוכנה שאיתה אפשר לתקן סקטורים פגומים או אולי LOW LEVEL פורמט יכול לעזור?

בנוסף אפתח ואנקה את את החלקים ואחליף בין הסלוטים של כרטיס הזכרון ונראה מה יהיה...

פורסם

מי יצרן הדיסק ? בדר"כ לכל יצרן יש תוכנה שעושה את כל זה.

נתקלתי במקרים נדירים יחסית ש low level פותר בעיות של bad sectors. כאשר מדובר בבעיה לוגית ולא פיזית.

אפילו תשאיר את כרטיס הזכרון בחוץ לשם הבדיקה. (יש כנראה למחשב גם זכרון פנימי שאתה לא יכול לפרק) אם הבעיה בכרטיס זכרון, אתה תראה מיד שהבעיה נפתרה.

לפני הוצאת כרטיס הזכרון, נתק את הסוללה ובצע אורקה חשמלית. (ע"י נסיון להפעיל את המחשב ללא הסוללה)

פורסם

בדקת את הזכרונות עם MEMTEST?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים