עבור לתוכן

מפרט תחנת עבודה ביתית (מחשב נייח) בסביבות 5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני מפתח ווב שעובד מהבית. מבין בתוכנה אבל קצת פחות בחומרה...

השימושים שלי צורכים דיי הרבה משאבים (זיכרון, ליבות), בין היתר הפעלה של מספר מכונות וירטואליות, סרברים, גישה מרחוק למספר מחשבים במקביל ועוד.

בנוסף לזה, המחשב יהיה בסלון אז רצוי שיהיה שקט (קירור, מארז) ואם כבר שיתחבר לטלויזיה שאוכל לראות דרכו סרטים באיכות גבוהה (כרטיס מסך) ולחבר למערכת סטריאו (כרגל יש לי סטריאו, אולי בעתיד יהיה סראונד).

המחשב יעבוד בעיקר/רק עם לינוקס, אולי-אולי אני אתקין גם חלונות מתישהו.. לא סגור על זה כרגע (יש שיקול של תאימות חמורה לתוכנה?).

מאוד חשוב לי שהמחשב לא יתקע בגלל חומרה איטית; אם יש משהו שאני שונא זה מחשב תקוע.

חשבתי על תקציב של כ5000ש"ח וזה צריך לכלול גם שני מסכים מפנקים בשביל העבודה. אפשר לחרוג מהתקציב גם ל6000 אם יש צורך.

אז בגדול חשבתי על:

1. מעבד 8 ליבות (בשביל להקצות ליבות למכונות שונות).

2. זיכרון של 32ג'יגה (שוב, הקצאת זיכרון למכונות שונות).

3. כונן קשיח גדול (2 טרה? יותר?).

4. כונן SSD למערכות הפעלה ותוכנות קריטיות (כמה שיותר גדול, נראה לי שאפשר חצי טרה במחיר שעדיין משתלם).

5. לא קריטי לי אם זה אינטל או AMD (אולי עדיף AMD בגלל שהם נותנים מחירים קצת יותר טובים יחסית לביצויים ואפשרות קלה יותר לאובר-קלוקינג אם אי-פעם ארצה?).

6. מספיק יציאות USB3.

7. יציאות HDMI למסכים (2 של העבודה, 1 של הטלויזיה אם אפשר).

8. כרטיס רשת טוב (זה לא שרת של חברה לאיכסון אתרים, אבל זה יהיה על קו של 30 מגה עם איי.פי קבוע, ואני מפתח *ווב* כך שכל מה שקשור לחיבור לרשת אמור לעבוד טוב).

9. כרטיס מסך חזק (שיהיה כיף, ואני חושב שזה חוסך חישוב מהמעבד(?)).

10. Bluetooth.

11. כרטיס קול (לא יודע איך זה עובד היום, אני לא חושב שאני צריך משהו מפוצץ, אז אולי אפילו און-בורד מספיק, אם אפשר שתהיה אופציה לסראונד או 2.1 זה יכל להיות נחמד במחשבה לעתיד, אבל לא חובה אם זה יקר).

זהו זה, המון תודה מראש, תגידו מה אתם אומרים :)

5-3-2013 19:03

פורסם

אתה לא צריך כרטיס מסך בשביל לראות סרטים בהבחנה גבוהה, המובנה יספיק בהחלט.

כמובן שאם אתה הולך לחבר יותר משני מסכים או לרזולוציה שגבוהה מ-1920X1200 אז כרטיס חיצוני הוא צורך וודאי

ואולי גם במקרה של שימוש ב-VT-D, אבל אני לא בטוח אם שווה להשקיע בכרטיס מסך בשביל זה ועל איזה כרטיס

כדאי ללכת. אתה הולך להריץ בנוסף קצת גיימינג מזדמן?

בכל מקרה התקציב שלך לא ממש ראלי בשביל לדחוף SSD חצי טרה שלבד עולה יותר מ-2000 שקלים, כרטיס מסך,

מעבד חזק ולוח תואם ל-Virtu. יחד עם 32GB זכרון ושני מסכים איכותיים בעלי פאנל IPS אתה צריך להתחיל את

התקציב מ-7K ולהתכוננן נפשית לחרוג צפונה.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז אם ככה אפשר לעלות את התקציב, ואני יכל להסתפק ב SSD 256GB (אני מניח שיהיה מקום בלוח אם להוסיף בעתיד אם צריך?), ואולי שני המסכים יכולים להיות קצת פחות איכותיים מIPS, או שאם אני הרבה שעות מול המסך לא כדאי להתפשר בזה?

לגבי גיימינג: לא יוצא לי לשחק במחשב בכלל, אני גם לא מתכנן עריכת וידאו. כמובן שיהיה נחמד שתהיה את האופציה, אבל אם זה יוצר הבדל גדול במחיר אז אפשר לוותר.

לגבי זיכרון, יש אפשרות לרכוש עכשיו 16 ג'יגה, ולשמור אופציה להרחבה ל32 בהמשך אם אני רואה שצריך (וצריך שבלוח אם יהיה מקום לעוד 16 ג'יגה בהמשך...).

תודה על התגובה,

עופר.

פורסם
  • מחבר

ראיתי שיודעים להכין כאן מפרטים יפים דווקא.. לאף אחד אין רעיון למפרט עבורי??

פורסם

זה הכיוון:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Quad-Core i7 3770 3.4Ghz HyperThreading 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1429

קירור למעבד:

Shagon ARC-118 SV Ball Bearing fan

כמות: 1 - מחיר: ₪97

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77MX-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪620

מארז:

באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W לבן - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪650

זיכרון:

Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1600C11 CL11

כמות: 4 - מחיר: ₪278

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda 7200RPM - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪490

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 250GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪860

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪99

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 2 - מחיר: ₪899

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪7155

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 7012 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/tjupmyln

שולבה פה מערכת שקטה מאוד, אם תרצה לחסוך אפשר ללכת על באנדל בסיסי יותר ולחסוך כ-200 שקלים

על חשבון רמת השקט.

כרגע ללא כרטיס מסך, אם תרצה לחרוג עוד מהתקציב ולהוסיף אחד לטובת שלושה מסכים, עריכת וידאו או

לצורכי VT אפשר ללכת על משהו שיתן מענה לכל הדרישות בתוספת כמה מאות שקלים נוספים.

בהחלט שווה לא להתפשר באיכות המסך, מסיבה שמחירו לא גבוה מאוד ביחס למסכים נחותים יותר ומאחר

ומסך זה משהו שנשאר שנים רבות בדר"כ אז חבל להתפשר, ובמיוחד אם אתה מבלה את רוב זמנך מולו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!

מה אתה אומר על המעבד:

AMD FX-8350 ,8-core AM3+

הוא יותר זול, יש לו יותר ליבות (אז אפשר להקצות בכיף 2 ליבות למכונה נניח), אבל בכל זאת אני מבין שהביצויים שלו יהיו פחות טובים מהמעבד שאתה מציע. מה אתה אומר? שווה להוסיף עוד איזה 300 ומשהו ש"ח בשביל אינטל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים