עבור לתוכן

יש לי רעיון לאפליקציה השאלה באיזו שפה

Featured Replies

פורסם

יש לי ידע סביר בC ואני רוצה ללמוד שפה למימוש הרעיון, מה יותר קל\אינטואיטיבי ללמוד?

אנדרואיד או IOS? או אולי בכלל אתר באינטרנט.

תודה לעוזרים והממליצים.

פורסם

אתה רוצה לכתוב אפליקציה לטלפון?

קודם כל, שים לב שהשפה היא רק שיקול משני. השיקול העיקרי הוא קודם כל לאיזה מכשיר אתה רוצה לפתח - מכשירי אנדרויד או אייפון/אייפד. חוץ מזה, יותר קל להתחיל לפתח לאנדרויד, משום שעבור פיתוח ל-iOS יש צורך במחשב מק (או לפחות מערכת הפעלה של מק המותקנת על מכונה וירטואלית) וצריך לשלם לאפל על מנת לקבל רשיון פיתוח.

בכל מקרה תצטרך ללמוד שפה חדשה (Objective-C עבור iOS ו-Java עבור אנדרויד). אישית אני לא מכיר את Objective-C ככה שקשה לי לחוות דעה עליה, אבל Java היא שפה מאוד קלה ונוחה ללמידה.

פורסם

java זאת אחת השפות הכי קלות והיא שימושית להמון דברים.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם אנדרואיד זה JAVA? או שצריך להכיר עוד כמה דברים.?

פורסם

java זה דבר כללי מאוד. בשביל לפתח אפליקציה יש צורך גם ב-GUI, וכל הנוגע לעיצוב ועוד.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אהלן חברים,

אני חושב ששכחנו אופצייה אחת HTML5. אופצייה זו רצה ברמת ווירטואליזציה גבוהה יותר מהג'אווה או objective של האנדרואים והאייפון בהתאמה, ויש קשיים מסויימים בגישה לפיצרי חומרה של המכשירים- אבל, בניגוד ללפני שנה ויותר האפשרות לגשת לחומרה קיימת במידה כזו או אחרת בכל המערכות הפעלה הגדולות. חיסרון נוסף הוא כמובן הביצועים שאומנם פחותים מכתיבה ב-native/JVM, אך אופטימיזציות מתבצעות באופן קבוע ויש שיפור מרשים בביצועי הרינדור (פרוייקט ישראלי מגניב למעוניינים asm.js). אל מול החסרונות הנ"ל, קיימים שני יתרונות עצומים: קלות ומהירות הפיתוח וכמובן cross platform במידה גבוהה מאוד.

היום יהיה לא נכון לדעתי להתעלם מן האופצייה במרבית האפליקציות (לאו דווקא ליישם, אבל לשקול).

נאור

פורסם

יש המון חסרונות. באמת בשביל גישה מלאה למצלמה, GPS, מחוות מגע, כפתורים וכולי, תצטרך מערכת עוטפת של native ואז אתה מתעסק

עם הרבה בלאגן (ובכל מקרה תצטרך לדעת java\objective c), תחזוקה ושער תחלואות.

בנוסף, דבר חשוב - אפליקציה וובית בהכרח תצרוך יותר סוללה.

פורסם

^אפשר קצת פירוט למה אפליקציה וובית תצרוך יותר סוללה(בהנחה שהקבצי הוואב נמצאים בתקיית assets)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים