עבור לתוכן

מבחני TOEFL, כיצד ללמוד והיכן

Featured Replies

פורסם

אז מחיפוש קצר ברשת למעט קורסים שעולים כסף אין שום מידע על המבחן.

אני יודע שאני צריך להרשם באתר הרשמי ויש מועדים (פעם בחודש לערך) בהם המבחנים מתבצעים בערים מרכזיות בישראל.

אין טלפונים של המקומות, אין ייעוץ, אין כלום.

יש לי אנגלית טובה. אני קורא להנאתי ספרים באנגלית, סיימתי מעל 90 ב-5 יחידות והוצאתי 147 באנלגית בפסיכומטרי.

עם זאת, הייתי רוצה לדעת מה מצפה לי במבחן והאם יש תרגילי דוגמא או ספרים או משהו.

האם יש פה אנשים שעברו את התהליך ויכולים לייעץ לי?

תודה מראש

פורסם

מעקב :s07:

פורסם

עשיתי את המבחן בסוף דצמבר האחרון וקיבלתי 113.

יש לי אנגלית לא רעה ולפי מה שאתה מתאר גם לך. בגדול, לא צריך יותר מאנגלית ברמה סבירה והכרות עם המבחן כדי להוציא ציון גבוה.

מבחינת הכנה, אני אישית קניתי את הספר הרשמי (בדרך לא ברורה יצא יותר זול לקנות את הספר הרשמי דרך אמזון ולא דרך ETS, כולל המשלוח לארץ) וזה היה יותר ממספיק. לדעתי קורס זה מאוד מאוד מיותר למי שיש אנגלית סבירה. יש בספר הסבר על כל סוגי הפרקים והשאלות ו4 מבחנים לדוגמא שאתה יכול לפתור על הספר עצמו או באמצעות דיסק שמגיע עם הספר. אני ממליץ לפתור את המבחנים דרך הדיסק כדי להכיר את הממשק הממוחשב של המבחן. בנוסף, כשאתה נרשם אתה מקבל מבחן סימולציה אחד רשמי באתר של ETS, מבחן זהה כמעט לגמרי למבחן האמיתי ובגלל זה עשיתי אותו בתור סימולציה אחרונה קרוב למועד המבחן.

מבחינת הכנה לפרקים השונים, אני ממליץ לך לעשות מבחן סימולציה מלא אחד ולראות איפה אתה עומד בכל פרק (קריאה, שמיעה, דיבור וכתיבה) ולהתרכז בהכנה בפרקים שבהם אתה יכול לשפר יותר.

קריאה - אם אתה קורא באנגלית קשה לי להאמין שתצטרך לשפר את זה.

שמיעה - אני הקשבתי להרצאות בTED בלי כתוביות או עם כתוביות באנגלית, לדעתי עזר לי מאוד וקיבלתי ציון מלא בפרק הזה.

דיבור - תעשה חיפוש ביוטיוב, יש מלא חבר'ה שנותנים לך Template של תשובה לכל סוג שאלת דיבור במבחן. אם זה קשה לך, פשוט לשנן את הטמפלייט ולהקיא אותו כמו שהוא עם התאמות לשאלה הספציפית במבחן.

כתיבה - אותו כנ"ל לגבי הטמפלייט, אפשר לשנן מראש קטעים שיכולים לעזור במענה על כל שאלה. (כמו פתיחה, משפט ראשון של כל פסקה וסיכום) פה אין יותר מדיי קיצורי דרך, פשוט לכתוב חיבורים לכל המבחני תרגול ולראות שעומדים בזמנים.

לגבי הטמפלייטים, אתה מקבל דף ועפרון בתחילת המבחן ואם תהיה זריז תוכל לכתוב את הטמפלייט ששיננת על הדף ממש לפני שהמבחן מתחיל אבל שים לב שכשאתה עונה על שאלת דיבור אתה לא מקריא מהדף כי אם הבוחנים ששומעים את זה יזהו את זה תקבל ציון נמוך.

אני עשיתי שימוש דיי אינטנסיבי בדפים שאתה מקבל בקטעים של השמיעה וכל הזמן כתבתי ראשי פרקים ומילים קריטיות ממה שדובר עליו (בעברית כי זה יותר מהיר), לי זה מאוד עזר אבל עם המבחני תרגול אתה תבין לבד איך יותר נוח לך. יש כאלה שקשה להם גם להקשיב וגם לכתוב באותו זמן.

דבר אחרון, בטח ראית שיש כל מיני מקומות לעשות את המבחן, אני זוכר שקראתי לפני שנרשמתי כל מיני סיפורי זוועות של אנשים שעשו את המבחן בתיכון בתל אביב אאל"ט והיה המון רעש מסביב ומחשבים ברמה מאוד נמוכה. תבדוק לפני אם יש בעיה איפה שאתה מתכנן לעשות את המבחן. אני עשיתי במכללת רמת גן והיה בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, בזכותך קיבלתי הירבה יותר מדיע ממה שהיה רשום

כמה זמן למדת למבחן מראש?

שוב, תודה רבה!

פורסם

אני גם כן עשיתי את ה TOEFL ביום ראשון לפני שבועיים בלי הכנה כמעט בכלל (יום וחצי) והוצאתי 110 ככה שאני מסכים Prophecy שאם יש לך אנגלית טובה כל מה שצריך זה להכיר איך המבחן בנוי ולתרגל קצת סימולציות.

אני אישית בקריאה ובשמיעה לא ראיתי טעם בכלל להשקיע כי האמת הם הקטעים הכי קלים במבחן לעומת זאת תרגלתי את הדיבור די הרבה כי זה חלק שהיה לי די קשה להתרגל אליו, יש לך בין 15-30 שניות להכין תשובה ו 45-60 שניות לדבר לתוך המיקרופון. לי אישית מאוד עזר בחור ביוטיוב (תחפש notefull) שנותן לך תבנית מסוימת שתרמה לי המון (קיבלתי 28 מתוך 30).

בקטע של הכתיבה בעצם יש לך 2 מטלות אחת שמורכבת מטקסט+קטע שמיעה ואתה צריך לכתוב מאמר שמשווה ביניהם והשנייה שהיא לכתוב דעה על נושא כלשהו, בחלק הזה תרגלתי את שתי המטלות סה"כ 3 פעמים אבל למרות זאת אני מרגיש שהתרגול הקצר הזה עזר לי להיות מוכן לבחינה, גם בחלק הזה כדי לחפש תבניות (שוב לבחור ביוטיוב יש מה לתרום).

את הסימולציות תרגלתי בעזרת ערכת ההרשמה שניתן להוריד בחינם אחרי שנרשמים באתר + ערכה שניתן להוריד בטורנטים שכוללת 4 מבחני סימולציה שממש דומים לבחינה עצמה (The Complete Guide to the Toefl Test - IBT Edition (Malestrom)).

לגבי המקום של הבחינה אני נבחנתי במכללת לוינסקי חדר 227 ויחסית לסיפורי הזוועה ששמעתי על מחשבים מיושנים ותנאים ביזיוניים להפתעתי היה די בסדר, המחשבים כנראה הוחלפו כי הם היו חדשים יותר ממה שאמרו לי, האזניות היו די נוחות והרכבתי אותם לאורך כל הבחינה בלי להרגיש אי נוחות, מה שכן הפריע לי היא העובדה שאין ממש הפרדה בין הנבחנים כי כל מה שמפריד הוא חתיכת קרטון מסכנה שממש לא מבודדת וככה נוצר מצב שבו אתה מנסה לדבר ובאותו זמן גם לידך מנסים לדבר וזה ממש לא אידאלי אבל הסתדרתי. עוד דבר שהציק לי היה שדווקא בקטע של השמיעה מישהו החליט לעשות שיפוצים ולקדוח ככה שזה קצת הוציא אותי מריכוז אבל גם את זה אפשר לשרוד.

מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה!!!

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה! צר לי שאני צריך לחכות חודש לבחינה הבאה >_<

פורסם

אוקי תודה רבה! צר לי שאני צריך לחכות חודש לבחינה הבאה >_<

אין תאריך פנוי לפני זה אני זוכר שרציתי להירשם למבחן שלי היה ב 22 וב 24 למרץ מבחן התאריכים האלה לא פנויים?

פורסם
  • מחבר

כעקרונית הייתי צריך את הציון לעוד שבועיים, בגלל שאני מפספס את מועד ההגשה, אני מתכוון להרשם למועד הבא אשר פנוי בעיר שלי וזה עוד חודש וחצי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים