עבור לתוכן

[עזרה] המחשב מזמזם בעת הזזת העכבר - כרטיס מסך חדש 7850 [עודכן]

Featured Replies

פורסם

שלום

קניתי כרטיס מסך חדש מסוג HD 7850 ולפני זה היה לי GTX260 , שאני מזיז את העכבר יש רעשים מוזרים, כאילו זמזומים גבוהים ומציקים. העוצמה שלהם משתנה לסירוגין תלוי באיזה אתר אני נמצא, אם האתר עמוס בגרפיקה ואנימציות אז הזמזומים נהיים גבוהים יותר.

זה לא קורה רק באתרים, זה קורה גם בסירטנים ביטיוב ובמשחקי מחשב.

אני באמת צריך את עזתכם - חרשתי על גוגל עד כמה שיכולתי. וניסיתי עוד כמה דברים אבל לא הצלחתי לפתור את התקלה.

מפרט טכני:

וינדוס 7

ספק כח: Huntkey Green Star 550W LW-6550GH

כרטיס קול: ESI JULI@

כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD 7850 1GB

לוח אם: GigaByte - B75M d3h

זכרון: Kingston HyperX Blu 4X4 -16GB

מעבד: i5 -3750

הרד דיסק: 2TB של סיגייט דגם בסיסי ולא מיוחד.

דברים שניסיתי לעשות:

*ניתקתי הרדסיקים אחרים ( היו 3 סה"כ וחשבתי שיש בעיה בספק שכיביכול הוא חלש)

*התקנתי את הוינדוס מחדש ומיד התקנתי דרייברים של כרטיס הקול -(לא היו זמזומים). אחר כך התקנתי את הדריברים של AMD והבעיה חזרה שוב.

*ניסיתי לשחק בכל מיני הגדרות בביוס. ניסיתי למצוא משהו שקשור לחשמל ( בהנחה שהספק כוח לא מספיק חזק ) - לא עזר

*עדכנתי את הביוס לגרסת בטא אחרונה מהיצרן ועשיתיCMOS CLEAR - לא פתר את התקלה

*התקנתי את הכרטיס מסך לבטא דרייבר - לא עזר

*ניסיתי לכבות ולבטל את כל הHDMI SOUND שהדרייבירם של AMD דחפו לי(דרך מנהל ההתקנים ודרך הסרה רגילה מתוכנית ההתקנה של AMD) - לא עזר

* כרטיס הקול יושב מעל כרטיס המסך ונראה כאילו ברגע שיש צורך לעבד אנימציה כלשהי הכרטיס מסך פולט קרינה אלקטרו מגנטית וזה מפריע לכרטיס הקול - שמתי מיסוך מסוג ניילון אנטי סטטי ביניהם - לא עזר !

*התקנתי את כרטיס הקול בPCI גבוה ומרוחק יותר מהכרטיס מסך. - לא עזר

*** יצא לי עשן מהאוזנייייים ***

מישהו נתקל בבעיה דומה. ?? רעינות נוספים . ??

אני צריך עזרההה

תודה

ושבת שלום.

פורסם

דבר היחידי שאני חושב עליו כרגע - לדעתי מדובר ברעש של אחד המאווררים.

הייתה לי בעיה דומה עם קירור סטוק של מעבד AMD בזמנו. כל פעולה, לו הקטנה ביותר הייתה גורמת להסתובב למאוורר של המעבד קצת מהר יותר, דבר שיצר רעש שונה וחריג, ולא נעים לאוזן. כמובן שהחלפת הקירור פתרה את הבעיה.

נסה לשלול את אופציית המאווררים, שעוצמתם משתנה בהתאם לעומס. תתחיל מכרטיס מסך, ומעבד.

פורסם
  • מחבר

עדכון :

התקנתי וינדוס 8, בכניסה לוינדוס החלו כבר הרעשים להופיע - וכרטיס הקול עדיין לא מותקן ולא מזוהה.

הורדתי דיירקט איקס אבל לא הורדתי דרייברים של כרטיס מסך ונכנסתי למשחק דדספייס 3 וכבר על ההתחלה החלו עוד פעם הרעשים. בדיוק כפי שהיה בוינדוס הקודם שלי.

לבסוף שמתי לב שאחד היציאות בכרטיס הקול ( יש 2 יציאות מסוג "בננות" גדולות) מוציא את הרעשים.

כנראה הבעיה נובעת מפליטה של קרינה אלקטרו מגנטית מכרטיס המסך לכיון הכרטיס קול. וברגע שיש איזשהי אנמציה הרעשים מופעים.

בכל מקרה אנסה להחליף ספק כוח ועדכן בהמשך לטובת אלו שיתקלו בבעיה דומה בעתיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים