עבור לתוכן

דיונים בכנסת על נזקי הנרגילה

Featured Replies

פורסם

רק חבל מאוד שה"בילוי" הזה מוביל לסרטן. בתור אחד שעישן כ-10 שנים אני ממליץ לכם להפסיק. החיים יפים יותר אח"כ.

• תגובות 44
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רק חבל מאוד שה"בילוי" הזה מוביל לסרטן. בתור אחד שעישן כ-10 שנים אני ממליץ לכם להפסיק. החיים יפים יותר אח"כ.

גם אכילת דברים שחוממו במיקרו, המצאות ליד חוטי חשמל וכו'.

פורסם

אתה משווה בין צורך קיומי כמו לאכול לבין עישון?

פורסם

נרגילה פחות מזיקה מסיגריה וזה ידוע, נרגילה זה יותר דבר תרבותי וחברתי מאשר סיגריה, עישון סיגריה הופך להיות צורך ממכר, כמו אכילה שינה ושתייה ככה מעשנים גם צריכים טבק בשביל לעבור את היום, עם נרגילה זה לא ככה, אני עשנתי נרגילה מכיתה ח' עד י' לפחות כמה פעמים בשבוע לפעמים כמה פעמים ביום ובחופש הגדול, כמעט כל יום.

עכשיו (יא') לא יוצא לי כבר לעשן נרגילה, אני אישית לא מחזיק אחת בבית ולהגיד שהרבה פעמים אני לא מתגעגע אז זה לא נכון כי לפעמים בא לי לפתוח איזה נרגילה בחדר אבל ממכר ? זה לא ואני השתתפתי כבר בניסוי, נזק פיזי לא ממש נגרם לי ואני מאמין שזה גם לא מסוכן רק צריך כל דבר במידה מסוימת ולא בקיצוניות.

ד"א, לכל מי שאומר שזה פוגע בבריאות אז יש לכל בנאדם צרכים פיזיים וצריכים נפשיים, לפי דעתי צריך לחיות בשלמות עם שניהם ולנסות לאזן... בכלל, כל דבר שני בעולם היום זה מסרטן או דופק ת'שכל אז מה כבר אפשר לעשות ? תחיו ותדעו שנרגילה שערבים מעשנים כבר מאות שנים לא תהרוג אתכם בזמן הקרוב.

לבריאות. ;D

פורסם

מאווריק: אין דבר כזה "צורך קיומי", מלבד לאכול לשתות ולנשום. לא קורת גג, לא חשמל, לא כלום. הכל זה "מותרות" שהפכו אצלנו לדברים מובנים מאליהם, כי אנחנו נולדנו בעולם שהתפתח והתרחק מהמצב הקדום של האדם. לאכול אוכל זה צורך קיומי, אבל לאכול אוכל שחומם במיקרו זה לא צורך קיומי, זו בחירה. אפשר לחמם בתנור, כיריים, מדורה... אבל יותר מהר ונוח לחמם במיקרוגל. באיזשהו מקום, כמעט כל דבר מסרטן הוא דבר שאנחנו עוסקים בו מבחירה - לא חייבים לאכול אוכל מהמיקרו, לא חייבים לעשן, לא חייבים לצלול בקישון ולא חייבים לגור בגוש דן. בשני המקרים (סרטן מהמיקרוגל וסרטן מסיגריות) - אתה הבאת את זה על עצמך. ובשביל בנאדם שכבר מכור לסיגריות, סיגריות זה הרבה פחות מבחירה מאשר מיקרוגל...

עכשיו, איפה הכאמל שלי?

פורסם

אני לא מעשן (נרגילה או סיגריות) אבל התנסיתי בשניהם ואני מרגיש חובה להגיב פה ולו רק כדי לתקן מספר עוולות.

1) נרגילות - בין אם הן מכילות זפת או לא ובין אם הן מכילות חומרים מסרטנים אחרים, אין לי שום בעיה עם המעשנים של נרגילות ולו מהסיבה הפשוטה שהם לא עושים את זה במקומות ציבוריים, היינו, תחנת אוטובוס, בבית ספר אחרי השיעור או אפילו ברכב. תהנו, תסבלו, וגם אם תקבלו סרטן לפחות אתם יודעים שאתם הבאתם את זה על עצמכם לבד.

2) סיגריות - הרוע והאכזריות בהתגלמותם. לפעמים אני תוהה אם לא השטן הוא זה שהמציא את הסיגריות! אתם מעשנים את הסיגריה ברכב לידי, בסוף השיעור כשאני רוצה לצאת ולנשום קצת אוויר צח ואפילו במקומות ציבוריים שחל בהם איסור מפורש!! (בין אם ידעתם או לא יש חוקים!). אתם המעשנים האקטיביים ואני המעשן הפאסיבי, והכמויות ה לא עניין של מה בכך. אני אמנם לא זוכר את הכמות המדוייקת (מי שכן מוזמן לרשום) אבל על כל כמה סיגריות שמעשנים ליד מעשן פאסיבי הכמות המצטברת של זפת בגופו שוות ערך לסיגריה אחת!

תנעלו את עצמכם בחדר שלכם, תעשנו עד שכל החדר יהיה אפוף עשן אבל תפסיקו להרוג גם אותנו! - החוקים והעצבים של אנשים הם אך ורק מהסיבה הזו.

3) הצורך הקיומי בניקוטין - האדם לא נברא כשהוא חייב לקבל כמות מסויימת של ניקוטין כדי להעביר את היום. נכון, ניקוטין מהווה חלק ממספר הורמונים בגוף שלנו אבל הכמויות בהן הגוף עושה שימוש לצורך קיומי הן מזעריות (מיקרו-ליטרים אם אתם מכירים את הערך). אפשר לקבל אנרגיות לא רק ע"י עישון סיגריות כי אם גם ע"י שתיית קפה או תה שהם הרבה יותר בריאים. כל העניין הזה שאנשים טוענים שהניקטוין נותן להם אנרגיה זה פשוט שטות אחת גדולה, אתם נותנים להשפעה פסיכולוגית להכתיב לכם את אורח החיים שלכם. כמו שאומרים, "זה הכול בראש!".

4) מישהו פה העלה טענה שהאוכל שמבשלים במיקרו גם כן לא בריא. סליחה?! זה אוסף של גיבוב שטויות אחד גדול. גלי מיקרו אינם מסרטנים את האוכל שאתה אוכל! המקור של גלי מיקרו מסרטן, אבל לא בעוצמות שהמיקרו עובד עליהן וגם לא אם אתה לא מכניס את הראש שלך לתוך המיקרו ואז מפעיל אותו.

זהו, שיהיה לכם יום נעים. אני את שלי אמרתי, אתם יכולים להסכים או לא אבל אתם צריכים להבין שבחוץ יש ציבור גדול של לא מעשנים שיישמח מאוד אם תתחילו להתחשב בו.

נ.ב.

לכל מי שיתחיל לטעון שיש עוד הרבה גורמים אחרים שאפשר למות מהם אתם צודקים במיליון אחוזים אבל לגבי אותם גורמים יש חוקרים ומחקרים שעושים הכול כדי לפתח טכנלוגיות חדשו ובריאות יותר.

פורסם

1) יש גבול לכמה אפשר לדרוש ממעשני הסיגריות לא לפגוע באנשים סביבם. אני מקבל את זה שבמקומות קטנים וסגורים זו בעיה, אבל חלאס כמה אפשר לרדוף אנשים שמעשנים? אם אני יושב על מדשאה והעשן מגיע אליך, מצטער, אבל אני שם פה את הגבול. לאסור על אנשים לעשן בחוץ זו הגזמה.

יש אצלי במושב אנשים שאין להם פלאפון אחד אפילו, אבל סובלים מנוכחות שלוש האנטנות הגדולות שנמצאות במושב. גם הם חפים מפשע וקורבנות של ציבור משתמשי הסלולרי, אבל הם לא מתלוננים כי יש גבול לדרישה לעולם נקי. כל עוד האנטנות עומדות בתקן, הם לא יאמרו דבר אפילו שגם אנטנה תקנית היא מסוכנת.

2) ניקוטין לא נותן אנרגיה בכלל אבל הוא גורם לעירנות, בדרכים עקיפות. וקפה זו התמכרות נוראית.

פורסם

1) יש גבול לכמה אפשר לדרוש ממעשני הסיגריות לא לפגוע באנשים סביבם. אני מקבל את זה שבמקומות קטנים וסגורים זו בעיה, אבל חלאס כמה אפשר לרדוף אנשים שמעשנים? אם אני יושב על מדשאה והעשן מגיע אליך, מצטער, אבל אני שם פה את הגבול. לאסור על אנשים לעשן בחוץ זו הגזמה.

יש אצלי במושב אנשים שאין להם פלאפון אחד אפילו, אבל סובלים מנוכחות שלוש האנטנות הגדולות שנמצאות במושב. גם הם חפים מפשע וקורבנות של ציבור משתמשי הסלולרי, אבל הם לא מתלוננים כי יש גבול לדרישה לעולם נקי. כל עוד האנטנות עומדות בתקן, הם לא יאמרו דבר אפילו שגם אנטנה תקנית היא מסוכנת.

2) ניקוטין לא נותן אנרגיה בכלל אבל הוא גורם לעירנות, בדרכים עקיפות. וקפה זו התמכרות נוראית.

תגיד תודה שאתה לא חי בארה"ב.

שם רודפים את המעשנים בצורה מפחידה ביותר, יש חוקים מאוד נוקשים בקשר לעישון.

דוד שלי, מעשן, עובד בחברת מחשבים גדולה ומוכרת, שלחו אותו לארה"ב וקנדה לכמה פרוייקטים, והוא מעשן.. קודם כל, לא נתנו לו כמעט הפסקות עישון, ואם הוא המצא זמן לעשן, הוא היה צריך להתרחק 15 מטר מפתח הבניין, וזה היה שיא החורף.

ועוד מלא חוקים נוקשים יש שם, ולדעתי, בתור אחד שעישן שנה וחצי נובלס, ועכשיו מנסה להפסיק, בצדק.

פורסם

ארה"ב לא דוגמא למדינה מוצלחת מבחינתי...

פורסם
סבא שלי ז"ל בשנותיו האחרונות הלך כל יום לבית חולים, נשם בלילה דרך מכונה והשתעל שממש כבר כאב הלב.

כשהוא מת שמחנו שהוא כבר לא יסבול יותר.

אהה אז עכשיו אני מבין... אתם "נהנים ומבלים" עכשיו עם הסיגריות ו"חיים את הרגע"... סיגריות לא יקצרו לכם את החיים בהרבה, אבל מה שבטוח זה שתסבלו מנזקי העישון עוד כמה שנים בצורה נוראית. הציטוט למעלה הוא שלי מדיון שהיה פה ולפני חודש בדיוק כתבתי את התגובה שמצוטטת פה. סבא שלי סבל בצורה נוראית ולא יכל לנשום בלי מכונה, הוא כל הזמן השתעל וירק ליחה וזה היה ממש נורא לשמוע אותו סובל כך.

תיגמלו ;) יהיו לכם חיים יותר טובים.

פורסם

אני מעשן נרגילה פעם בשבוע או שבועיים... בדרך כלל פעם בשבוע...

סיגריות לא ניסיתי ואני גם לא ינסה כי אני לא מוכן להתמכר לחרא הזה

מנרגילה אני נהנה למרות שאני מודע לנזק שנגרם מזה...

אני מאמין שאני לא יפסיק עם זה בזמן הקרוב למרות שאני צריך ריאות חזקות (ספורטאי)...

פורסם

צריך לשנות את הכותרת של הת'רד ל: "דיון ב HWZONE על נזקי העישון"...

ואגב, כל פעם מחדש הת'רד הזה מזכיר לי שבא לי לגלגל איזה סיגריה ;)

פורסם

אוקי אני חייב להבהיר עוד כמה "מיתוסים" שקוראים בעיתונים והם אינם נכונים להגנת ציבור המנרגלים.

קודם כל אני מנרגל ותיק (3-4 שנים), אבל לי אכפת מאוד מה אני מעשן.

בתור אחד שמבין מספיק טוב, המון המון אנשים כן מעשנים זבל! יש כמה וכמה חברות במיוחד: שחרורי ואראביק פאקטורי שהעטיפה של הטבק נראית יפה עם צילומים של פירות והריח מדהים כמו של הפרי עצמו אבל הטבק הוא הדבר הכי מזיק שקיים!

שלא נדבר ששחרורי מיוצר לא פחות ולא יותר, בשכם.

אבל יש חברות שהן לא ככה, כמו נח'לה ואל-וואחה שהן חברות מצויינות, והן מייצאות לכל העולם (כן כן לכל העולם!) והן לא ישמו לכם "חרא של גמלים" כמו שאומרים במקומות מסויימים. אלה חברות איכות.

עוד עצה להפוך את הנרגילה לפחות מזיקה- להשתמש בפחמי מנגל שמיוצרים מעץ הדר- אין בהם את החומר הדליק שמדליק את הגחלים הסינטטים, אבל זה הרבה להתעסק ואני מניח שלאף אחד אין כוח להדליק מנגל בשביל ראש אחד...

עוד דבר שאני חייב להבהיר המים כן מסננים!

במקום להתפלסף פשוט מאוד קחו שאכטה ישירות מהראש ואני רוצה לראות אחד שלא משתעל עד עומקי נשמתו.

עוד עצה- אל תשתמשו בצינורות רגילים, ואם כן שלא תעזו לשטוף אותם! כי אז אתם פשוט מאוד מעשנים חלודה של סליל הנחושת שבתוך הצינור, תעשנו בצינורות מזגן.

עוד עצה קטנה לשיפור הנרגילה- שאתם מכינים ראש להכין אותו אוורירי כמובן ושאתם שמים את הגחל לא לשים באמצע!

שימו אותו כמה שיותר בצד ושאתם מתחילים להרגיש שהנרגילה חונקת, תזיזו את הגחל לאיפה שהוא לא היה, ככה אתם מנצלים את כלל הטבק שבראש ולא מעשנים פיח.

ולסיום עזר קטן שתמיד פותר הכל- איזוליר בנד (למי שלא יודע מה זה- מן סלוטייפ חזק) זה זול וזה פותר כל בריחת אוויר ומחזק כל חלק מתפרק!

אתר מצויין לנרגילה שתוכלו למצוא כל מה שאתם רוצים לדעת-

www.abulehleh.co.il

פורסם

עוד דבר שאני חייב להבהיר המים כן מסננים!

במקום להתפלסף פשוט מאוד קחו שאכטה ישירות מהראש ואני רוצה לראות אחד שלא משתעל עד עומקי נשמתו.

המים מסננים זה נכון אבל אם אתה רוצה להוכיך את זה זאת לא הדוגמא!

אם תקח שאכטה ישר מהראש אתה תחנק כי העשן שיוצא ממנו הוא חם וזה שורף בריאות, כמו למשל שאם תקח סיגריה שאתה מגלגל, אפילו עם פילטר ותעשן אותה כשהיא קטנה והראש שלה קורב אליך אתה תחנק או שזה ישרוף לך בגלל שזה חם!

הוכחה לכך שהמים כן מסננים זה שאם תעשו ראש או שניים עם אותם המים אתם תראו שהם יוצאים צהובים, וזה קצת פחות צהוב שנכנס לריאות, אבל זה יחסית קצת מה שמסתנן יחסית למה שאתם מכניסים לריאות...

בקיצור תעשנו, תאכלו ותהנו מהחיים כל עוד אתם יכולים, החיים קצרים תהנו מהם ואל תחשבו שכל דבר שאתם עושים יקצר לכם אותם יותר פשוט תעשו הכל ותנסו הכל, רק דבר אחד לא!! אל תקחו סמים כימים!, גאנג'ה (גראס) בכיף אבל כימים בחיים לא, אנשים זה באמת הורג וממכר זה הדבר הכי גרוע שאני יכול לחשוב עליו, ובני האדם שהמציאו אותו שיחנקו בגהנום!

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

סיגריה מזיקה הרבה הרבה יותר מנרגילה

כנסו לאבוללה ולמפקדה ותקראו את הכתבות של גיל שהוא עשה....

וגם כנסו לפורום של אבוללה בהיידפארק

אוקיי הנה הוכחות שנרגילה מזיקה פחות

http://www.abulehleh.co.il/rotem/nuke/article.php?sid=715

זה ניסוי שגיל עשה תקראו ותפנימו

תבינו משהו

בטבק יש ניקוטין טבעי שלא משפי על הגוף ולא עושה לו כלום

בנרגילה יש את הניקוטין הטבעי שבטבק ואין שום תוספת של זפת או כל מיני חומרים ממכרים וכל מיני שטויות שחברות סיגריות מוסיפות

טבק הנרגילה מורכב מטבק דבש ומולסס (טעם)

זהו שום דבר אחר

ויש את המים שזה גם פילטר

לחכמים שאומרים שהמים לא עושים כלום.. עם המים לא היו עושים כלום הם לא היו נהיים ירוקים בסוף העישון

בסיגריה העשב עובר דרך של איזה 5 ס"מ עד שהוא מגיע לגוף

בנרגיל העשן עובר דרך ארוכה מאוד של איזה 2 מטר אפילו יותר

ובאמת עם מעשנים עם פחמי מנגל וטבק רק של נחלה או אל וואחה או אל בוסתן ונרגילה יצוקה או אל חלד וצינור מזגן נקי לא יקרה לכם כלום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים