עבור לתוכן

התלבטויות בעניין שדרוג מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים.

המחשב מיועד בעיקר לגיימינג, סרטים ב-HD, פתיחת חלונות מרובה בגלישה/סייר ומולטי טסקינג עם טיפה תוכנות קידוד וגרפיקה.

חשבתי על מפרט שכולל, מעבד i5 3470; לוח אם ג'יגה בייט H77-DS3H, ההתלבטויות העיקריות הן בנוגע לזיכרונות, דבר ראשון בין; G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz CL9-9-9-2N ל-Corsair 2x8GB Vengeance DDR3 1600MHZ Dual Channel CL10-10-10-27, חוץ מההבדל של ה-CL יש הבדל גדול יותר בין ה-2N לזיכרונות 1N רגילים? חשבתי להוסיף קירור כמו המוגן 3, השאלה האם זה לא מיותר מכיוון שיש את ה-Turbo boost של אינטל ואני לא מתכנן אוברקלוק רציני ובכלל שווה אוברקלוק כזה ועדיף לעבור ללוח Z77 ומעבד 3570K שביחד זה כמה מאות שקלים? או לקחת רק Corsair XMS 8GB DDR3 1600MHz CL11 (לא ברור משום מה רשום שהתזמונים שלו הם 9-9-9-24?) להוריד את המוגן 3 ולקחת קירור יותר פשוט שתמליצו עליו פה עם SSD של 32 מגה מכיוון שההארד דיסק שלי החצי טרה דיי מיושן

פורסם
  • מחבר

up

שכחתי לציין שרזולוציית המסך שלי היא 1900x1200 ומכיוון שאני מזמין ברוב הסיכויים מ-KSP אילת, התקציב שלי הוא 1800~ אבל אם יש לכם חלקים שלא חורגים מטווח תקציב, אשמח. בעניין הזיכרון, יש הבדל גדול בין סטיק אחד לשניים שעובדים בדואל צ'אנל?

דא"ג יש לי 460gtx 1gb, משום מה ספק antec 550 וואט לא מצליח לסחוב אותו עם E8400, יש לכם הצעה לספק שיחזיק את המערכת החדשה? או שאפתח הודעה חדשה בקטגוריה של ספקים ומארזים.

כול טוב ושבת שלום

פורסם
  • מחבר

up

השאלות בצורה מסודרת;

1.מה ההבדל בין זיכרונות 2N ל-1N?

2. שווה לקנות קירור כמו מוגן 3 ל-3470 ואם לא יש קירור מומלץ שקט?

3. לשימוש שפרטתי מעל, עדיף 16 ג'יגה זיכרון או 8 ג'יגה+SSD בגודל קטן של 32/64 בחיבור 3 mSata, החיבור הזה טוב או עם חסרונות ועדיף להוסיף

כמה עשרות שקלים לחיבור sata 3 רגיל? (בגדלים האלה mSata יותר זול מ-sata רגיל, בכונן M4).

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

up

פורסם

טוב קודם כל הפוסט שלך הוא בלאגן גדול.

נתחיל מזה שאתה צריך לפרסם נושא בפורום מפרטי מחשב ולענות על השאלון של הצרכים מהמחשב, תקציב ודרישות מיוחדות.

בחצי רגל אני אגיד לך:

1. לא תרגיש שום הבדל בין זכרונות עם תזמונים 9-9-9-24 לבין 10-10-10-27 אם שניהם באותו תדר 1600

2. אם אתה לא מתכנן OC, למעבד כמו 3470 אין שום צורך בקירור כמו מוגן 3, קירור סטוק של אינטל יספיק לך, או מקסימום משהו מעט יותר רציני באיזור ה-150 ש"ח אם בא לך שקט.

3. מה תדירות השימוש בתוכנות העריכה? אם זה סתם לתחביב מדי פעם, 8GB זה מה שאתה צריך, אם מדובר ביותר מזה, 16GB זה הכרחי.

4. SSD בנפח 64GB זה בחירה גרועה, אתה צריך כונן 128GB לפחות כדי שיהיה לך מספיק מקום להתקין כל מה שתצטרך, מעבר לזה, כשכונן SSD מגיע לניצולת של 70% מהירות הכתיבה שלו מתחילה לרדת, לכן כמה שיותר נפח יותר טוב לכונן, והמחירים לא ככ גבוהים בימינו.

5. אתה לא צריך mSata

6. משהו נשמע לי הזוי, אין סיכוי שספק כח של ANTEC 550W לא סוחב כרטיס כזה, הכרטיס הזה לא צריך יותר בחיים. ומה הכוונה לא סוחב? המחשב קורס לך? נכבה? תסביר בבקשה. מה הדגם המדוייק של הספק?

פורסם
  • מחבר

תודה Tzach_n.

בקשר לזיכרונות רציתי לדעת את ההבדל בין 2N ל-1N הבנתי שיש הבדל מסוים ואולי אחד המומחים בפורום יוכל להסביר בכללית בנדון את היתרונות של 1N ובכלל.

הספק של ANTEC מדגם True Control 2.0 ודיי ישן, כנראה הוא עשה את שלו

פורסם

תודה Tzach_n.

בקשר לזיכרונות רציתי לדעת את ההבדל בין 2N ל-1N הבנתי שיש הבדל מסוים ואולי אחד המומחים בפורום יוכל להסביר בכללית בנדון את היתרונות של 1N ובכלל.

הספק של ANTEC מדגם True Control 2.0 ודיי ישן, כנראה הוא עשה את שלו

1N הוא מעט יותר מהיר מ-2N, אבל זה לא משהו שאתה תרגיש בעבודה יום יומית, זה משהו שישנה רק בבנצ'מרקים ומבחני ביצועים שלא מעניינים אותך, לכן אתה יכול לישון בשקט.

הייתי ממליץ להחליף את הספק כי מדובר בדגם ישן שבטח כבר איבד אחוזים נכבדים מהנצילות שלו וההספק עם השנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים