עבור לתוכן

מסך שחור וארוך כשהמחשב נדלק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

המחשב שלי חדש יחסית. אחרי שסיימתי להתקין הכל, החלטתי להזיז אותו למקום הסופי שלו בחדר ולחבר לו את שאר החיבורי USB, שעדיין לא חיברתי (כמו קורא כרטיסים, מצלמת אינטרנט, מפצל USB וכו'). עשיתי טעות וחיברתי את כל הדברים האלו בפעם הראשונה כשהמחשב היה מכובה.

כשהדלקתי אותו זה הכניס אותו לבלבול, ולמשך כמה שעות אתמול היו לי בעיות להעלות ווינדוס בגלל בעיות בביוס.

בכל אופן, התגברתי על הבעיות האלו ועכשיו המחשב נפתח ועולה.

הבעיה שנשארה היא מין תסמונת מוזרה כשהמחשב רק נפתח- לוקח לו בערך 10 שניות של חושך במסך עד שהוא מראה לי משהו. והמסך הראשון שאני רואה הוא החלון של ה RAID של אינטל, ורק אחריו אני רואה את המסך פתיחה (לא יודע איך קוראים לזה- המסך עם הכוננים שהוא מזהה, המעבד, הזכרון והביוס וכו').

במצב רגיל זה לוקח הרבה פתוח זמן ורואים את המסך פתיחה ישר על ההתחלה (מוגדר אצלי בביוס לא לראות את הלוגו של אסוס).

אני חושב שיש איזו בעיה בביוס ואני לא יודע מה היא. אני צריך לציין שגם עשיתי CLR CMOS עם הג'מפר וזה לא עזר.

המחשב שלי הוא:

i7 3770k @4mhz

16gb 2133mhz ddr3 corsair

asus P8Z77-V PRO

samsung 840 pro 256mb

corsair H80i

ATI firepro 5800

מקווה שאני מספיק ברור עם הבעיה.

תודה מראש לכל העוזרים.

יואל

פורסם
  • מחבר

שיניתי את הכותרת.

זה לא קורה פעם בכמה זמן. זה קורה כל פעם שאני עושה RESTART.

זה גם התחיל רק אחרי הבלאגן שהיה לי. אני זוכר בברור שלפני הבלגן הוא התחיל הרבה יותר מהר ולא היה את המסך השחור.

המסך השחור עצמו לא ממש מטריד אותי, זה פשוט נראה לי כמו איזה סימן שיש איזו בעיה בזמן הפעלת המחשב, ובזמן שיש את הבעיה הזו, המסך בינתיים שחור לאורך בערך 10 שניות. אח"כ הכל בסדר.

אני אשמח אם מישהנו יוכל לעזור לי לכוון אותי אולי דברים לנסות בשביל לפתור את הבעיה.

האם אולי לעכדכן מחדש את הגרסה האחרונה של הביוס?

אולי להוציא את הבטריה בלוח אם?

תודה

יואל

פורסם

תעדכן ביוס של הלוח כמו שאמרת, תבדוק אם עדיין קורה.

אם עדיין קורה, תנתק כל דבר שמתחבר בUSB וSATA ותבדוק איך זה נראה ככה..

פורסם
  • מחבר

רעיון טוב אני אנסה.

אתה מתכוון SATA חיצוניים?, או לנתק גם את כל הפנימיים חוץ מהדיסק של המערכת הפעלה?

פורסם

תוציא ותחזיר את הסוללה שעל הלוח.

פורסם
  • מחבר

טוב.... ניראה לי שיש לי בעיה.

הוצאתי את הבטריה, ועשיתי שוב פעם clear RTC CMOS אבל זה לא עזר. גם עדכנתי שוב לגרסה האחרונה של הביוס.

הוצאתי את כל מחברי הUSB וה SATA, חוץ משל ה SSD של המערכת הפעלה, וזה לא עזר.

אגב, שמתי לב שזה לא 10 שניות. זה 35 שניות עד שמגיע הלוגו של starting windows. וזה מחשב חדש וחזק מאוד.

מה שיותר מוזר ובעייתי בעיני, הוא שאם אני לוחץ על מקש ה DEL, בשביל להכנס לביוס, הוא לא מכניס אותי לביוס עד אחרי 30 שניות מהרגע שהפעלתי את המחשב.

כלומר, מה שאמור לקחת בערך שניה או 2, לוקח לו עכשיו בערך 30 שניות בהם המחשב שלי מחפש את עצמו.

גם אפילו ניסיתי לשנות את הגדרות ה SATA ל AHCI במקום RAID, חשבתי אולי יש לו בעיה עם הרייד, אבל זה לא עזר.

אבל אחרי שהמחשב עולה, הוא עובד מצויין וכאילו אין בכלל בעיות.

אני מקווה שאני לא אצטרך להחליף לוח אם או משהו כזה, אבל זה מתחיל "להריח" לי כמו בעיה די רצינית.

מקווה לעזרה,

יואל

פורסם

הי יואל,

אין קשר בין עוצמת המחשב למהירות ה POST שלו, בזמן זה נעשות כל מיני בדיקות וחיפושי חומרה של המחשב על עצמו.

לדעתי הסיכוי שמדובר בתקלה אינו גבוה וכנראה שמדובר בהגדרות. בעיקר אם לא הרכבת בעצמך את הלוח אם, מי שהרכיב אותו בחר כבר סט הגדרות, אפשר שהן השתנו ולכן זה אורך יותר זמן.

למשל בחירה ב RAID או ACHI תגרום לחיפוש מערך כזה בזמן ה POST וזה לוקח כמה שניות, ישנה גם הגדרה מה הזמן המינימלי לחכות לפני שמחפשים דיסקים קשיחים (על מנת לאפשר להם להסתובב בזמן). איני מכיר את ה BIOS שלך אבל שווה לעבור על המדריך ולראות מה כל אפשרות מבצעת. המדריך בקישור:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/P8Z77-V_PRO/G7198_P8Z77-V_PRO.pdf

שווה גם להציץ ב FAQ של הלוח באתר החברה:

http://www.asus.com/Motherboard/P8Z77V_PRO/#support_Knowledge

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה הזריזה.

למען האמת אני הוא זה שהרכיב את כל המחשב וגם סידרתי את הביוס בהתחלה.

בגלל זה זה די מוזר. התחלתי באותה קונפיגורציה של הביוס, והמשכתי עם אותם השינויים שעשיתי בעבר.

כך שאני לא חושב שמדובר בהגדרות שגויות בביוס.

גם אחרי שעדכנתי את הגרסה האחרונה של הביוס, התחלתי עם ה default optimized settings שאסוס נותנים בביוס, ועדיין היתה לי את אותה בעיה.

וכמובן שהבעיה הזו לא היתה לפני כמה ימים.

זה פשוט מוזר לי- לוקח למחשב שלי חצי דקה "למצוא" את עצמו. לא יודע איך להגדיר את זה יותר טוב.

מה עוד זה יכול להיות?

פורסם

באיזה שלב זה?

כלומר מה אתה רואה עד ה"מנוחה", מה הדבר בו הוא עוצר ומה הדבר הבא אחריו?

פורסם
  • מחבר

זה ישר על ההתחלה. אני רואה את הלוגו של אסוס ולמטה כתוב ללחוץ דל או F2 בשביל להכנס לביוס.

אבל כאמור גם אם אני לוחץ שום דבר לא קורה.

אחרי חצי דקה זה משתנה והוא מראה לי את החלון של הרייד של אינטל, ואחריו יש בערך 3 שניות בהם שוב יש את הלוגו של אסוס- אבל עכשיו אם אני לוחץ דל אני כן יכול להכנס לביוס. אחרי השלוש שניות האלו הוא פותח את החלון של starting windows.

פורסם

תראה אם אתה יכול לבטל את Full Screen Logo ולראות מה קורה בפועל.

אולי יהיה לך יותר מידע

פורסם
  • מחבר

אם אני מבטל אותו פשוט יש שם מסך שחור כל הזמן הזה.

זה מה שמדאיג אותי- אין את מסך הפתיחה הרגיל של מחשב ( לא יודע איך קוראים לו- זה שכתוב בו המעבד, הזכרון, הביוס שמותקן, הכוננים שהוא מוצא וכו׳)

פורסם

אני יודע שאמרת שאין, אבל יש לך במקרה דיסק קשיח חיצוני מחובר ב USB או כל דבר דומה? לי זה עשה בעבר בעיה דומה.

אם לא אז כדאי לחכות קצת לעוד רעיונות, מעבר לבדיקת ההגדרות (אפילו שעשית מהלכים זהים) אין לי רעיונות נוספים, גם אין לי שום נסיון עם UEFI עדיין...

אולי באמת יש תקלה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים