עבור לתוכן

בעיות בהסרה והתקנה של הדרייבר של מדפסת משולבת HP Photosmart C7283

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי בעייה עם הדרייבר של המדפסת המשולבת של אימא שלי, HP Photosmart C7283: הוא מקפיץ לי הודעות שחסרים לו קבצי MSI, וכל קובץ שאני נותן לו, הן מהתקליטור והן מקובץ ההתקנה של הדרייבר שהורדתי מהאינטרנט, הוא אומר שהקובץ לא תקין.

ניסיתי להסיר את הדרייבר ולהתקין מחדש מקובץ ההתקנה שהורדתי מהאינטרנט, ובעת ההתקנה, הוא נתקע כל הזמן ב-96% בשלב רישום המוצר למשך מעל ל-10 דקות, ולאחר מכן מופיעה ההודעה "שגיאה מכרעת במהלך ההתקנה" ומתייחס לקובץ hpzsetup.exe בכותרת.

לאחר מספר נסיונות של הסרה והתקנה מחדש, עשיתי שחזור מערכת כדי להחזיר את המצב לקדמותו.

ניסיתי להסיר את הדרייבר (הן באמצעות ה-Uninstall, הוספה/הסרה של תוכניות, וקובץ ההתקנה), ותוכנת ההסרה פשוט לא עובדת (לא קורה כלום).

אז ניסיתי להסיר ידנית את הקבצים + ניקוי Registry ע"י CCleaner + מחיקת המדפסת ממנהל ההדפסה, ועכשיו הגעתי למצב שהדרייבר נראה כביכול כלא מותקן, אך כאשר אני מכניס את התקליטור, הוא מציג לי אפשרות להתקין, אך כאשר אני לוחץ התקן, הוא מודיע לי שגרסה חדשה של הדרייבר מותקנת, ומבקש ממני לחבר את הכבל של המדפסת ואילו כאשר אני מפעיל את קובץ ההתקנה המעודכן שהורדתי מהאתר של HP, הוא מציג לי אפשרות להסיר או להוסיף תוכנות חדשות, אך כאשר אני מבקש ממנו להסיר את הדרייבר הוא לא עושה כלום.

כלומר הדרייבר נפגם ויש צורך להסיר ידנית.

חיפשתי בגוגל ולא מצאתי, התקשרתי לתמיכה והם אומרים שהם אינם נותנים תמיכה טלפונית לדגם הזה, אלא רק תמיכה דרך האתר שלהם, וכי אם אני לא יכול להסיר את הדרייבר בשום דרך מהדרכים הרגילות, הבעייה היא במערכת ההפעלה וכי יש לפנות לתמיכה של מיקרוסופט.

כרגע אימא שלי לא יכולה להשתמש במכשיר כלל.

איך פותרים את הבעייה?

פורסם
  • מחבר

עדכון: לאחר חיפוש מפרך בגוגל, מצאתי מקור (שאני לא זוכר איפה הוא היה), שאומר שצריך להכנס לתיקייה של קובץ ההתקנה הפרוס של הדרייבר שהורד מהאינטרנט או להכנס לתקליטור ההתקנה של הדרייבר ->להכנס תיקייה util -> תיקייה ccc -> והפעלת הקובץ Uninstall_L4.bat. עשיתי זאת, והוא הסיר את הדרייבר עד היסוד.

אך זה לא פתר את הבעייה, ולא משנה אם מהקובץ שהורדתי מהאינטרנט או מהתקליטור, בשלב הסופי של ההתקנה (רישום המוצר), הוא שוב נתקע למשך מעל ל-10 דקות כאשר ההתקנה היא ב-96%, וההודעה "שגיאה מכרעת במהלך ההתקנה" מופיעה ומתייחסת לקובץ hpzsetup.exe בכותרת.

ניתן להדפיס, אך בעת סריקה, פקס מהמחשב או צילום מהמחשב, הוא מקפיץ לי הודעת התקנה שהוא צריך את הקובץ fax.msi, והוא מסרב לקבל, הן את הקובץ מהדיסק, והן מקובץ ההתקנה המעודכן שהורדתי (לאחר שפרסתי אותו).

מה יכולה להיות הסיבה לבעייה?

צירפתי תמונה של הודעת השגיאה.

פורסם
  • מחבר

ערכתי את ההודעה הראשונית ואת הודעת העדכון, על מנת שהתיאור יהיה מפורט יותר.

מישהו נתקל בבעיה הנ"ל?

בכל מקרה, לאחר חיפושים מפרכים בגוגל, מצאתי את הלינק הזה.

כאשר אני אהיה בבית של אמי, אני אנסה לעקוב אחר ההוראות שרשומות בו ולבדוק האם זה פותר את הבעייה.

האם יש מצב שמדובר פה בהשבתה מתוכננת של המדפסת/הדרייבר שלה?

עדכון: עקבתי אחר ההוראות שבלינק שצירפתי, ועכשיו המדפסת כלל לא מזוהה, לא ע"י המחשב, ולא ע"י הדרייבר, ואין אפשרות להפעיל את ה-Solution Center.

מה קורה פה???

פורסם
  • מחבר

למה אף אחד לא עונה לי?

האם הבעייה היא במדפסת/דרייבר או במערכת ההפעלה?

פורסם

תסלק את הדרייבר ושאריותיו עם REVO

פורסם
  • מחבר

השתמשתי גם ב-Revo Uninstaller, וזה לא עזר. ההתקנה המשיכה לעשות את השגיאה הנ"ל.

בינתיים המדפסת נמצאת במעבדת אסטרון מחשבים.

פורסם
  • מחבר

עדכון: טכנאי המחשבים של מעבדת אסטרון, קבע שהבעייה נובעת ממערכת ההפעלה ולא מהמדפסת/דרייבר. כלומר יהיה עליו לפרמט את המחיצה שעליה מותקן חלונות XP, ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים