עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט בעל מחיר מינימלי

Featured Replies

פורסם

שלום,

בניתי מפרט ב-KSP (בעל מחיר מינימלי לסבא שלי שאין לו הרבה כסף) ורציתי לשמוע את דעתכם.

התקציב הוא כ-1000 ש"ח, השימוש הוא אינטרנט ומשרדי בלבד

מעבד: ‏Intel Pentium G640, 2.8Ghz, s1155, 3MB, DualCore, GPU Core, Tray

קירור למעבד: ‏Arctic Alpine 11 GT

לוח אם: ‏Gigabyte H61M-DS2 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, 1xPCI-E, VGA

זכרון: ‏G.Skill 1x4GB DDR3 1333Mhz

הארדיסק: ‏Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX

מארז וספק: ‏Generic Micro ATX Case Black With PSU

לצערי זה יוצא 1140 ש"ח. אשמח לשמוע הצעות בכדי להוזיל ל-1000 וגם בכדי לתקן דברים שלא עשיתי נכון במפרט.

תודה רבה זה מאוד עוזר לי

פורסם

המפרט שבנית אינו משתלם מכיוון שיש בו מארז וספק ג'נריים.

בהשקעה מעט יותר גבוהה, אתה יכול לקבל מפרט שיחזיק הרבה הזמן והיו בו רק חלקים איכותיים.

פורסם
  • מחבר

איזה מארז+ספק אפשר למצוא שמחירם נמוך מאוד?

מזכיר שמדובר על מחשב לאדם בלי הרבה כסף לכן כל חיסכון קטן משמעותי

תודה רבה על התגובה

פורסם

החיסכון הקטן הזה עכשיו יסתכם בהוצאה גדולה אחר כך, תחשוב טוב עם לא שווה להוסיף עוד קצת בשביל משהו איכותי.

פורסם

ב-1000 ש"ח יהיה קשה למצוא משהו שלא כולל ספק זבל. או שתתפשר על 150 ש"ח או שתקנה מיד שנייה.

פורסם

זבל ג'נרי. עד כמה שזכור לי, בKSP אין כמעט ספקים סבירים אבל זולים למחשבים בסיסיים. בכללי, 1000 שקל למחשב חדש, בסיסי ככל שיהיה (שאינו ענתיקה שעבר זמנה), אינם סכום מעשי. המעבד הזול ביותר בתחום הסביר (+ קירור אם לא כלול) + לוח האם הבסיסי ביותר יעלו כ600 שקל. קשיח של 500GB יעלה עוד 300 (אגב, ב370 כבר תמצא נפח כפול). מארז + ספק סבירים, בעסקת חבילה, יעלו כ300 שקלים נוספים. לכך יש להוסיף עוד זכרון (כ60-70 שקל ל2GB) ואולי צורב.

ב"עסקאות חבילה" למחשבים שלמים אתה עשוי למצוא הצעות זולות יותר. הנה, למשל, מחשב עדיף על מה שהבאת מKSP באותו המחיר כמעט, אם כי המארז והספק עדיין זבל:

http://www.tms.co.il/product/11431

אגב, למרות האמור לעיל, אם הצרכים באמת עד כדי כך בסיסיים, אפשר לשקול מערכת מבוססת ATOM:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4922

מחשב חלש מאוד, אבל ב900 שקל בלבד - ועוד עם ספק שהוא לא לגמרי זבל.

פורסם
  • מחבר

vic07 המון המון תודה על העזרה.

הצרכים, שוב, הם סה"כ גלישה באינטרנט וצפייה בתמונות וכו'.

השאלה האם מערכת ATOM מסוגלת להתמודד עם הצרכים האלה, לאורך זמן, ללא הרגשת איטיות?

בנוסף, מה היתרון של המפרט מ-TMS שהצעת על המפרט שנתתי קודם מ-KSP, אם גם כאן יש ספק+מארז גנריים? (אגב, במפרט שהצעת אין צורב לעומת המפרט האחרון מ-KSP שרשמתי)

אני רק צריך מספר תשובות לשאלות האלו ואני סוגר דיל..

שוב תודה!

פורסם

לא שמתי לב לעניין הצורב. בעקרון, המחשב הראשון שקישרתי אליו כולל מעבד עדיף במקצת ו4GB זכרון, זה הכל.

לגבי הATOM, לא מדובר במחשב שמתאים במיוחד למולטיטאסקינג. תפתח אתר אינטרנט, מסמך וורד או סרט, והכל יעבוד, אבל אם תפתח 15 טאבים בדפדפן תוך כדי שאתה מנסה לשמור מסמך, תרגיש היטב שמדובר במעבד חלש. אגב, באייבורי יש הצעות דמויות זו שראית בKSP עם אותו ספק הכוח ובאותו מחיר (1175, או 1220 למערכת AMD עדיפה במקצת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים