עבור לתוכן

עזרה עם מנילה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, קיבלתי היום את המנילה שלי ואני חייב עזרה כי אני ממש לא מבין כלום...

אני מבין פחות או יותר (פחות) את מהות התפקידים, אבל לא יודע אם הם טובים, מעניינים ואם שולחים הביתה...

אז אם אפשר עזרה אני יודה לכולם תודה ענקית מראש :)

בכל אופן, זה מה שקיבלתי:

אשכול/ מקצועות:

קצונה / שלישות, לוגיסטיקה.

הדרכת יחידות השדה/ מפקד כיתת טירונים.

תפקידים בחיל חינוך והנוער/ מדריך נוער בסיס, מדריך נועא מרחב.

מקצועות המחשב/מפעיל מערכות מחשב, תכניתן.

תפקידי מודיעין/ מוד"אל.

ואגב, אם מישהו יכול לעזור לי לגלות את הקב"א בהתאם :)

תודה רבה רבה שוב על העזרה

רום.

פורסם

מנילה עורפית?

;D

פורסם
  • מחבר

חחח בן יחיד לאמא פולניה...

פורסם

לקב"א צריך קשרים.

זה דבר שאתה לא אמור לדעת...

שלישות/לוגיסטיקה :smiley7:

מודיעין/תכניתן/מפעיל מערכות מחשב זה טוב, אם כי יש סיכוי שלא תהיה קל"ב, כמו שאתה רוצה...

מה עוד שתכניתן זה הקורס הג'ובניקי הכי ארוך בצה"ל (וגם הכי משתלם, נותן לך באמת ג'וב)

אם יש לך מודיעין תכניתן או דברים כאלה זה אומר שיש לך קב"א יחסית גבוהה, לא יודע איזה בדיוק אבל מעל (ודיי הרבה מעל) 51(שזה קב"א לקצונה)

הדרכה וחיל החינוך יכול להיות אחלה, אבל רק אם אתה אוהב את זה.

פורסם

אני מבין פחות או יותר (פחות) את מהות התפקידים, אבל לא יודע אם הם טובים, מעניינים ואם שולחים הביתה...

בכל אופן, זה מה שקיבלתי:

אשכול/ מקצועות:

תפקידי מודיעין/ מוד"אל.

רום.

קצונה- שלישות- יכול להיות נחמד אם בתכניות שלך להיות קצין. לא ממליץ.

לוגיסטיקה- לא.

מ"כ בנים- לא.

מד"ן- יכול להיות נחמד אם אתה אוהב, מקבלים דירה.

מפעיל מערכות- אני לא יודע אם הכוונה למפעיל מחשב או מפעיל מחשב גדול, מפעיל מחשב גדול צריך שנה קבע.

תכניתן- שנתיים וחצי קבע וחצי שנה קד"צ, מטורף מי שהולך

מודא"ל- תלוי איזה..

פורסם
  • מחבר

קצונה- שלישות- יכול להיות נחמד אם בתכניות שלך להיות קצין. לא ממליץ.

לוגיסטיקה- לא.

למה לא ממליץ? קצונה זה לא אמור להיות טוב?

מ"כ בנים- לא.

דווקא אחרים המליצו לי, יש סיבה מיוחדת? (אגב, אני עצלן ולא קרבי...)

מד"ן- יכול להיות נחמד אם אתה אוהב, מקבלים דירה.

מזתומרת דירה?? ומד"ן זה אלא שבבצפר או שיש עוד דברים?

מפעיל מערכות- אני לא יודע אם הכוונה למפעיל מחשב או מפעיל מחשב גדול, מפעיל מחשב גדול צריך שנה קבע.

תכניתן- שנתיים וחצי קבע וחצי שנה קד"צ, מטורף מי שהולך

מהאשקול הזה אני מפחד בגלל התכניתן, אני ממש לא רוצה...מפעיל נראה נחמד...

מודא"ל- תלוי איזה..

יש סוגים? איך אפשר לדעת?

ושוב תודה ענקית :)

פורסם

אגב לוגיסטיקה זה אחזקה/אפסנאות/מטבח/חימוש.. רק שתדע למה לא..

גם אני לא ממליץ במיוחד על קצונה שלישות, מילא קצין קרבי.. אבל ג'בוניק זה סתם ביזיון.

אתה באמת רוצה להיות מ"כ של בנים? תחשוב על להיות מ"כ של ערסים/בעייתים שלא רוצים לשרת..

מפעיל מערכות - לא נראה לי שזה מפעיל מחשב קטן, כי להם לא קוראים מערכות.

בכל מקרה מפעיל קטן זה איש תמיכה עם קורס של חודש בשלישות ר"ג (הכרה בסיסית של המחשב), לא מחייב בסיס פתוח, למרות שבנים שבקורס זה בד"כ כאלו שכבר נמצאים כמה זמן בצבא ובאים מהבסיסים הסגורים שלהם על מנת לחזור אליהם.

תוכניתן - מסכים זה טירוף אם עושים את הקבע.. יש לי חבר שלא עשה והשתחרר.. אבל הוא היה עציץ כל השירות שלו אז אני לא מתפלא שלא החתימו אותו עוד קבע.. הוא יותר לקח מהצבא מאשר תרם לו.. ;D

פורסם

בכל אופן, זה מה שקיבלתי:

אשכול/ מקצועות:

תפקידי מודיעין/ מוד"אל.

רום.

מנילה עורפית,חמדמד :)

האמממ....שלישות- אם אתה רוצה להיות אחראי על כל מיני חיילים,כשבפועל האחריות היחידה זה לדאוג שהם מקבלים משכורת,אז לך לשם,שמועות על זנות מוחלטת התגנבו לאוזניי.

לוגיסטיקה-לא הבנתי בחיים למה צריך עתודה כדי לנהל מחסן...:/

מפקד כיתת טירונים-לא מדברים פה על יחידות נורמליות,מדברים פה על מחזורי זבל כמו מחזור מאי (אנשים שלא סיימו 12 שנות לימוד-או נערי רפול כמו שהם נקראו בעבר),הדרכת יחידות שדה,אומר בד"כ מדריך כושר (אם אני לא טועה).

מד"ן-אם אתה רוצה לבלות עם תיכוניסטים את השירות הצבאי,בי מי גאסט,ולצערי אני לא חושב שיוצא לך להכיר בנות 17 חמות שמרטיבות מהמדים...:)

תכניתן-שמעתי שזה גם לא מציאה גדולה,ושלא מדובר בלכתוב תוכניות לטנק המרכבה הבא או את מערכת הניווט של החץ,אלא בעיקר עבודה על מצגות אקסל ותוכניות פסקל פשוטות.

מודיעין ח"א זה תפקיד אחלה,גם תנאי ח"א חלקיים,גם מודיעין שזה די מעניין,וגם מבחר בנות שוות עצום,אחד מהגדולים בצה"ל (ורובן איכותיות)

כנ"ל מוד"אל שהוא תפקיד סבבה,רק שאתה צריך להיות ממש הארדקור של מחשבים,תשאל את שגיא הוא מבין אני חושב

אה,קח את הדברים שלי בערבון מוגבל כי אני סתם צעיר פעור שלא מבין כלום...:)

פורסם

תפקידי מודיעין/ מוד"אל.

רום.

שלום לך רום!

קודם כל חשוב מאד לא להתרגש, לא תמיד מקבלים מה שרוצים, מקבלים כמו שאמרו לך בוודאי "לפי צרכי הצבא" ואם ידחו אותך בתפקידים שאתה נורא רוצה - אל תיאלב, פשוט תדע שבבסיס הצבאי יש גדר כדי שההגיון לא יכנס פנימה, אלא כל מיני מטומטמים ופוליטיקאים לעתיד.

אז ככה, קודם כל חשוב לדעת איזה מין שרות אתה רותה לעשות. להיות כל יום בבית + חמשושים ולשרת ליד הבית במשרד עם מזגן, לחמם את הכיסא ולהסתכל על הזבובים שעל המנורה, להשתחרר מוקדם, לשכוח מהצבא ולנסוע להודו לעשן אופיום או לעשות שרות משמעותי, מעניין ותורם.

אני אלך בהנחה שאתה רוצה את הדבר השני. אז ככה, תמיד תשאיר את הקצונה כאופציה פתוחה כי גם אם אינך מעוניין לחתום קבע ל-20 שנה, כשתשתחרר כקצין - אנשים יסתכלו עליך אחרת (מה לעשות? אנחנו מדינה מיליטריסטית).

אז בוא נדבר על האשכולות:

שלישות ולוגיסטיקה: מילים יפות לכוח אדם ואפסנאות. הייתי בלוגיסטיקה כי לא בחרתי במנילה אז תקעו אותי איך שאפרש היה וזה פשוט זוועה, במיוחד אם תוקעים אותך באיזה מחסן. בררררררררררר.... צמרמורת.

הדרכה: להיות מורה/מפקד זה סיפוק גדול, ולאו דווקא מלהוריד אנשים ל-20 שכיבות סמיכה ולצרוח עליהם, אלא מכך שאתה יודע שאתה יכול ללמד ולהדריך אותם, שהרי מורה דרך הוא מורה לחיים וגם אחרי שאתה כבר לא תפקד על החיילים, מה שלימדת אותם (בין אם בהקשר צבאי או לא), הסדנאות, הרעיונות, ימשיכו ללוות אותם לאורך כל השרות והחיים בכלל, זה לתת השראה לאנשים, זה סיפוק וכיף גדול. היו לי מפקדות בטירונות, הן היו קשוחות, גבריות משהו (לאחת אפילו היה זקן!!!), אבל ברגע שהיה לי קשה הן שינו את פרצופן הזועף והן תמכו בי ונתנו לי הרבה מוטיבציה להמשיך ועברתי מה שנקרא with flying colours.

מקצועות המחשב: נשמע טוב ויפה אבל רק אם יש לך מזל. רוב הזמן אתה רץ ממשרד למשרד ומראה לנגדים זקנים ופרימיטיביים היכן כפתור ההפעלה ומסבירים להם 80 פעם שאת הדיסקט מכניסים עם הצד הכסוף פנימה ולא עם הפלסטיק. לכל היותר שמים בנאדם בחוליית מחשב והם עוקבים אחרי מי עושה מה עם המחשב שלו, במיוחד באינטרנט (לפני חצי שנה תפסו אחד אצלינו, עם 2 פלאפלים באתרי פורנו, ולא סתם, bdsm! צחוק צחוק אבל טיטאו הכל ובטח גם משפט לא היה לו, קשה, קשה לעשות צדק בצבא). זה הרבה ביקורות, לחטט במחשבים של אנשים ולבדוק אם הם שמו wallpaper שלא בא עם תוכנת ה"חלונות". אבל אם יתמזל מזלך, אולי ישימו אותך בלוחמה אלקטרונית/ממוחשבת אבל אם אינני טועה, זה יותר קטע של מודיעין. זכור לי שהציעו לי להיות האקרית בשרות הבטחון (הם בטח השתגעו, אני מבינה בזה בדיוק כמו שרובכם מבינים בבלט, אבל הם אמרו שהם ילמדו אותי), אמרו לי שזה לאתר מידע על ארגוני טרור באינטרנט, להרוס אתרים של החיזאללה ולהתחבר לצ'אטים שלהם ולרגל אז אמרתי להם ששכן שלי עושה את זה מהבית ;D.

מודיעין: הדובדבן שבקצפת. כרגע אני מועמדת להיות קצינת מודיעין ימי (מה? כבר אסור להשוויץ בימינו???), ומודיעין זה לעבוד עם אנשים מאד איכותיים, מאד אינטיליגנטיים (שיודעים עם איזה צד נכנס הדיסקט ;D). זה הרבה אחריות, הרבה עבודה קשה ובסוף היום אפשר יהיה לטגן ביצה על הראש שלך אבל אתה עושה את זה כי אתה יודע שבלי זה אנחנו חשופים. לפני זה אבל יחקרו אותך 12 שעות ביחידת בטחון שדא ונסה לשחק אותה תמים כי הם מאד מאד חשדנים. אל תשקר אבל, זה יותר גרוע. העבודה עצמה מאד מעניינת ואם אתה סקרן מטבעך אז כבר יש לך משהו. זה לתאם עם יחידות מבצעיות, לתכנן מבצעים ומארבים, זה לדעת את האוייב זה... זה... אוקיי, עכשיו לי אפשר לטגן ביצה על הראש... קיצ-קץ הייתי ממליצה לך לשים את מקצועות המודיעין בראש הרשימה.

אם יש לך שאלות נוספות, תרגיש חפשי לפנות אליי ולשאר החברה' פה שמשרתים (או שרתו פעם), ובהצלחה.

פורסם
  • מחבר

ואוו (שיגעון...) ממש ממש תודה :)

עכשיו, לגבי הסדר עדיפויות שאני בונה לעצמי, חשבתי על משהו כזה:

מודיעין

קצין

מחשב

מ"כ

מד"ן

הולך??

פורסם

אני בהחלט מאשר לך רום!

:)

פורסם

אני בהחלט מאשר לך רום!

:)

אני נתתי לך רשות לתת אישור?

>:(

פורסם

ממה שאתה יכול לבחור אז מודיעין לפני הכל.

פורסם

ואללה קיבלתי כמעט אותו דבר..

קיבלתי במקום מ"כ חובש

ובמודיעין קיבלתי גם בנוסף "תפקידים שונים בחייל המודיעין" או משהוא דומה

קח תתכניתן אם בראש שלך לצאת עם מקצוע לחיים , מוד"אל גם אמור להיות נחמד מאוד אם אתה תוצב באחד טוב.. בקשר למפעיל מערכות מחשב נראה לי מסריח.. אתה יכול להיתקע בתל השומר להיות מפעיל למערכות מחשבים של הפסיכוטכני או משהוא כזה..

פורסם

תראה רום בתור קרבי שמסיים עכשיו את השרות שלו אני אומר לך בלב שלם, לך לקרבי.

אני גם אומר לך שאל תחשוב שצריך להיות בכושר על בשביל להיות קרבי צריך לבוא מה שנקרא "בנוי טוב" את הכושר תאמין לי כבר יעשו לך בצבא.

אבל בקשר לקרבי זה כבר החלטה שלך אני רק ממליץ.

בהצלחה לך בכל אשר תפנה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים