עבור לתוכן

כרטיס מסך HD6950 בטמפרטורה 80 מעלות במצב IDLE

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי כרטיס מסך radeon HD6950. הוא לא עשה שום בעיה עד לאחרונה. בימים האחרונים שמתי לב להאטה מטורפת במשחקים; המחשב בקושי הריץ את FARCRY 3 על LOW (אפילו שבעבר הוא הריץ את CRYSIS 2 בקלות, וזה אותו המנוע), ואחרי חצי שעת משחק הוא קרס.

אח"כ הבעייה נהייתה גרועה יותר, עכשיו אפילו סרטים באיכות 720P גורמים למחשב לקרוס אחרי כמה דקות.

פתחתי את הMSI AFTERBURNER וראיתי שהכרטיס על 80 מעלות (צלזיוס) קבוע במצב IDLE, ותוך 5 דקות משחק הוא מגיע ל100 מעלות צלזיוס.

אז התקנתי מחדש את כל הדרייברים, שמתי את המאוורר על 100% באופן ידני, פתחתי את המחשב וניקיתי עם קיו טיפס כל טיפת אבק אפשרית, נתתי לו לרוץ עם המארז פתוח, אפילו הרצתי CC Cleaner (על הרג'יסטרי... למה לא). שום דבר לא עובד.

המחשב עבד פיקס בעבר על משחקים מאוד כבדים, אז זו לא בעייה של אי תאימות עם ספק הכח.

מה עושים? זה משהו שטכנאי יכול לתקן? או שהכרטיס הלך קאפוט?

פורסם

שום דבר לא הלך לפני שבודקים הכל.

תחליף משחה תרמית.

לפני שאתה שם חדשה תנקה טוב ובעדינות את הצ׳יפ וה- heatsink שלו.

אפשר עם נייר טואלט.

יש הרבה סרטונים ביוטיוב שאתה יכול להיעזר. או קח אותו לחנות אם זה במסגרת אחריות.

הייתה לי בעיה כזאת עם המעבד, החלפתי משחה והכל הסתדר.

בהצלחה :) ותגיד לי אם הסתדר :)

פורסם

נסה לנקות את המחשב מאבק....

אצלי ה4870 hd גמגם ונתקע המון בסרטוני youtube (בעיקר בHD, אך לא רק).

הטמפרטורה הייתה שערורייתית ביותר וחצתה את ה100 במשחקים.

מסתבר שהיו לי כל מיני גושי התנחלויות של אבק במאווררים של המעבד, כרטיס המסך והמארז.

מאז שהתחלתי לנקות אבק באופן שוטף בתוך המחשב, ובתדירות גבוהה יותר את סביבתו - אפשר גם לשחק וגם לצפות בסרטונים בלי תקיעות והתחממות יתר.

אגב, אצלי יש מאוורר סרבן בצד המארז שצריך לבעוט בו כדי שיתחיל להסתובב, אבל ככה זה כשהמארז הוא גנרי ונבחר רק על פי מראה וכמות מאווררים..

שיהיה בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

מסתבר שהמאווררים תקועים! אחד זז ממש בקושי, והשני תקוע ברמה שקשה להזיז אותו עם היד. MSI afterburner מראה שהם עובדים על 70-100 אחוז, אבל בפועל הם לא זזים.

מצד אחד זה משמח, כי הכרטיס עצמו עובד בסדר, פשוט צריך קירור... אבל מצד שני, מאווררים זה משהו שניתן להחליף בקלות?

המאווררים הם MSI twin frozr II, שלפי מה שהבנתי הם מתים ממש מהר; נראה לכם שזה משהו שטכנאי מקצועי יכול לתקן (אני אקח את המחשב למעבדה מחר בבוקר)? או שאני אצטרך לקנות כרטיס חדש שלם בגלל זה?

פורסם

כפי שכבר אמרו לך, קודם תנסה לנקות בעדינות את המאווררים שלו, יתכן והלכלוך\אבק\שיערות מונעים מהם לעבוד כשורה.

במידה ואתה לא מצליח, או מפחד לשבור - גש לחנות ממנה רכשת את הכ.מסך בשביל לממש אחריות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים