עבור לתוכן

מחשב לסטודנטית ב-3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך לרכוש מחשב לסטודנטית שמתחילה ללמוד בקרוב.

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות לחלוטין.. אינטרנט וWORD.

* גודל המסך? עדיף 13.3-14.. מתוך הבנה שגדול יותר זה כנראה גם כבד יותר

* משקל רצוי? אני יודע שבמחיר הזה אני לא צריך לצפות לאולטראבוק, אז כמה שיותר נמוך

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אם הוא יחזיק 4 שעות בלי טעינה זה יהיה מדהים

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא

* בלוטות? לא

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מניח שכונן סטנדרטי יהיה בסדר (500GB, אם אפשר אז 7200RPM או SSD)

* כונן CD/DVD? צורב? אם אפשר צורב-מה טוב. לא deal breaker אם זה לא נכנס בתקציב

* כונן Bluray? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, כן נדרשת אחריות ל-3 שנים

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

תקציב: 3000 ש"ח.

לסיכום, מחשב כמה שיותר קל (למרות שזה לא קריטי בהתחשב בתקציב) עם זמן סוללה סביר. לא נדרש יכולות מיוחדות מבחינה "מיחשובית" אלא רק מבחינת פונקציונליות של המחשב עצמו- חשוב שהוא יהיה אחד שידוע עם איכות בנייה טובה ולא משהו פלסטיקי שיתפרק לה תוך שבוע. כמו כן מערכת הפעלה ואחריות זה חשוב במחשבים ניידים (כמו שלמדתי על בשרי כמה וכמה פעמים)

אני רוצה להדגיש שחיפשתי פה בפורום ולא מצאתי מחשב שמתאים לצרכים (עקב כך שכן יש דרישה למערכת הפעלה וכן העובדה שהE330 שהבנתי שהיה מומלץ כבר לא מומלץ או שהוא לא נכנס בתקציב)

הרכישה מתוכננת להיות מחר כך שיהיה נהדר אם זה מחשב שנמצא במלאי בחנויות נפוצות כמו אייבורי וKSP..

תודה רבה רבה לכל מי שעוזר!

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון - תודה רבה על התגובה אני מעריך את זה מאוד.

שנית, עברתי על המחשב ומהידע (הדל) שלי הוא נראה מתאים לצרכים (במיוחד בנוגע למשקל שלו), רק כמה שאלות:

1. האם המהירות של הדיסק (5400) לא משמעותית במהירות הפעולה של התוכנות הבסיסיות (WORD, FIREFOX וכו')?

2. האם הSSD של הcache משמעותי?

3. האם ידוע לך משהו על איכות המקלדת/פד?

4. מצאתי אותו בכמה חנויות, האם אחת מהן נחשבת לאמינה יותר או עדיפה?

www.fre.co.il/Product.asp?Pid=400026 (הלינק שאתה סיפקת)

http://ksp.co.il/?store=ksprishonlezion&uin=17299

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21142

המחירים בערך אותו דבר..

ושאלה אחרונה - עקב העובדה שזה לא מחשב בשבילי, יש אולי אפשרות שנייה למשהו שכן נכנס בדיוק בתקציב?

תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה פשוט אנחנו מתכננים לקנות מחר אז אם אפשר קצת עזרה בשאלות הקטנות אני ממש אשמח :D

פורסם

1. מהירות הדיסק כמעט לא תורגש בעבודה משרדית שוטפת. לכמות הזיכרון יש השפעה יותר מורגשת.

2. אני לא יודע למה אתה קורא משמעותי. היתרון יהיה בטעינה של מידע לזיכרון, משם ה-SSD יוצא מהמשחק.

זו טעות קלאסית של אנשים לחשוב ש-SSD משפר ביצועים בדומה לאחד מרכיבי המערכת שעובדים באופן תדיר כמו מעבד או זיכרון.

ל-SSD יש מקום בשיפור ביצועים, כשהמערכת עובדת מול דיסק קשיח. תניח שיש שיפור ביצועים מסויים - אם זה חשוב לך המחיר לא קריטי.

3. לא

4. כל עוד האחריות היא רשמית והמוצר חדש ונמכר ממשווק מורשה של היבואן אין משמעות לחנות בה נקנה הנייד

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה, מחר אני קונה. שבוע טוב וחג שמח! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים