עבור לתוכן

שיחזור מידע מהארדדיסק

Featured Replies

פורסם

לאחר שנשרף לי הלוח אם והמחשב נשלח לתיקון, הוא חזר סוף סוף עם לוח חדש

הבעיה היא שאיך שהוא נדלק הוא מציג את ההודעה שכולנו למדנו לשנוא -

"Boot Disk Failure, Insert System disk and Press Enter"

עכשיו - יש סיכוי שההארדיסק לא האמת פורמט ועדיין אני אקבל את ההודעה הזאת? בדקתי את כל החיבורים מספר פעמים.

מכיוון שיש עליו מידע שמאוד חשוב לי, אני לא ממהר לפרמט ולהתקין הכל מהתחלה.

אם הוא כן פורמט, קיימת איזו דרך לשחזר את המידע ?

חשוב לציין שמה שאני באמת זקוק לו זה סיפריה של אולי 20 מגה, כל השאר שילך קיבינימט מצידי

המחשב (וההארידסק הקלוקל, כרגע יש רק אחד מהם) במפרט

פורסם

ככה: (אגב מה קורה אח שלי הכל טוב? נחמד להיתקל בך סתם ככה ברשת)

אם לא פירמטת את ההארדיסק ובתיקון גם לא פירמטו לך אותו, הוא לא מפורמט. זה לא משהו שיכול לקרות בטעות, הארדיסק לא יכול להתפרמט מרצונו החופשי.

יכול להיות שמה שקרה זה פשוט שנדפק לך הסקטור שמכיל את נתוני הבוט של הדיסק (לעיתים מכונה סקטור 0, למרות שת'כלס זה סקטור 1).

במצב כזה, המידע שלך עדיין על ההארדיסק בשלמותו, ואפשר להציל אותו. אתה יכול לנסות להפעיל את המחשב מדיסקט בוט, או לשים את ההארדיסק במחשב אחר (שיש לו כבר הארדיסק ראשי תקין). אם אתה לא מסתדר, מעבדת מחשבים בוודאי תשמח לעזור לך תמורת כמה מצלצלים.

במקרה ועשו לך פורמט מלא, עדיין יש דרך לשחזר את המידע. יש חברות שעוסקות בזה. זה תלוי בגודל המידע, במה שעבר על המחשב (כמה פעמים פורמט, איזה מידע חדש נכתב עליו אם בכלל וכו'), ובכסף שלך. באמצע שנות ה-90 היכולת לשחזר מידע, אצל הגורמים הכי מתוקצבים (צבאות, מדינות), היתה אפילו אחרי תשעה פורמטים...

פורסם
  • מחבר

פשש.. מעיין? מה קורה?

בכל אופן, במידה ואני באמת אצטרך ללכת לשחזר את המידע, למי בערך אני פונה ? בנוסף, הגודל של כל ההארדיסק כולו היא 80 ג'יגה. זה באמת אפשרי לשחזר רק חלק קטן וספציפי ממנו, נאמר סיפריה מסויימת (ולשלם בהתאם)?

פורסם

זה עולה אלפי שקלים לגבות בחברה!

פשוט תחבר את הארדיסק למחשב אחר תקין ותגבה את הקבצים בעזרת התוכנה EasyRecovery

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אוקי, לקחתי הארדיסק עובד ממחשב אחר וחיברתי אותו בנוסף להארדיסק הסורר. לא משנה מה ניסיתי לעשות, המחשב לא מוכן להכיר בקיומו של ההארדיסק הראשון (האורגינלי עושה בעיות, זה שהעברתי בסדר). בנוסף הבוט מההארדיסק שהעברתי (שהיה בדר"כ מהיר) התארך מאוד, פי כמה מהזמן הרגיל (זה קרה גם כשהחזרתי אותו למחשבו הראשון). יכול להיות שזה בגלל שהוא צריך להתאקלם למערכת חדשה, אבל לא ציפיתי שזה יקרה גם כשהוא יחזור למחשב שהוא מכיר.

האמת נדמה לי שכל הנושא גולש יותר לקטגוריה של "תמיכה טכנית", אז אפשר להעביר את הטופיק

פורסם
  • מחבר

אממ.. אפשר לשאול רק מה זה יעשה ?

פורסם

זה יגרום להרדיסקים לבחור אם להיות master או slave לפי המיקום שלהם בכבל

ההתקן האמצעי יהיה slave והקיצוני יהיה master

לא נראה לי שזה יעזור לך אבל נזק זה לא אמור לעשות

פורסם

את הארדיסק הדפוק תחבר כסלייב ואת הארדיסק השני כמאסטר, תוודא שאת הארדיסק התקין התקנת (מערכת הפעלה)על המחשב הנוכחי ולא לקחת הארדיסק שמותקן עליו הכל ממחשב אחר ושמת על המחשב הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

שניהם לא יהיו על אותו כבל בכל מקרה כי אחד הוא pata והשני sata

אבל אתה צודק - כשחיברתי את שניהם שכחתי לג'מפר בהתאם

מה שכן, אין לי אפשרות אחרת חוץ מלקחת הארד דיסק שמותקן עליו הכל ולהעביר מחשב - גם המידע שעליו חשוב לי וזה לא שיש לי עשרים הארד דיסקים בבית. הוא יאלץ להתקין כמה דברים בעיקבות החומרה החדשה שהוא לא רגיל אליה, אבל סה"כ זה אמור להיות בסדר. הוא כבר הצליח לעלות ככה.

המשך : לא, גם ג'ימפור לא עזר. אני מניח ששתי האפשרויות שנותרו זה או שההארדיסק הלך לעולמו (זה הגיוני גם אם הוא עושה רעשים של "עובד" ? כלומר הוא מסתובב על ריק או מה שלא יהיה) או שהכבל סריאל שלי הלך.

המשך נוסף : אני שמח לבשר שמקור הבעיה היה טעות (די טיפשית) שלי בהגדרות ביוס. לכונן (ולשפיותי) שלום

פורסם

וישבו איש תחת גפנו ותחת תאנתו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים