עבור לתוכן

מה זה מאסטר סלייב??

Featured Replies

פורסם

מה אני צריך שיתאים?

פורסם

אם אתה לא יודע תבחר בCABLE SELECT

פורסם

אני מניח, כמו רוב הקוראים, שפותח הדיון מתכוון לMASTER SLAVE בהרדיסקים PATA.

ואני מנחש שאם לפותח הדיון היו הרדיסקים PATA הוא כנראה היה יודע את התשובה.

ועל בסיס הניחוש הזה, שמבוסס על ההנחה הראשונה, אני מניח שאין לו צורך לדעת את התשובה.

פורסם

אני מניח, כמו רוב הקוראים, שפותח הדיון מתכוון לMASTER SLAVE בהרדיסקים PATA.

ואני מנחש שאם לפותח הדיון היו הרדיסקים PATA הוא כנראה היה יודע את התשובה.

ועל בסיס הניחוש הזה, שמבוסס על ההנחה הראשונה, אני מניח שאין לו צורך לדעת את התשובה.

רגע,זה פורום תמיכה טכנית.. לעזאזל.

מה זה מאסטר סלייב??

....!?!

פורסם

^זה פורום תמיכה טכנית. מה הקשר למה שפותח הת'ראד שאל?

פורסם

^זה פורום תמיכה טכנית. מה הקשר למה שפותח הת'ראד שאל?

טוב,רק מכיוון ששאלת!

אני הגעתי לכאן ישירות מגוגל.. בדיוק צפיתי בפורנ..אה,גלשתי באתרים גרפיים ובדיוק חיפשתי משהו ספציפי בגוגל ובאאם!! הגעתי לכאן.

כשמולטיקור שאל :"מה אתה רוצה לעשות?" הבנתי שהעניינים סוףסוף התחילו להתלהט..ואז ארטיום בא והרס את הכול..

פורסם

פותח הדיון - נא הבהר כוונתך

במידה וכוונתך היא כפי שנרמז - הרי שאין מקומו של דיון זה כאן

פורסם

7 תגובות ואף אחת מהן לא עונה על השאלה ? O_o

יש דיסקים קשיחים / כונני CD וכו' בחיבור SATA - הכבל הדק החדש, וחיבור IDE שנקרא גם PATA - כבל שטוח בצורת סרט

ב IDE לכל יציאת IDE של הלוח ניתן לחבר 2 כונני IDE על ידיי כבל שיש לו חיבור באמצע. החיבור הראשי של הכבל (בדרך כלל כחול או בצבע) הולך ללוח, והחיבורים האחרים (בדרך כלל שחורים - אחד בקצה השני ואחד באמצע הכבל) הולכים ל 2 כוננים

כדיי שהמחשב יזהה את הכוננים ל 2 הכוננים צריכים להיות מספרים : 0 ו 1

כשיש על הכבל כונן אחד צריך לחבר אותו לחיבור בקצה הכבל ולהשאיר את החיבור האמצעי ריק, ולהגדיר את הכונן כ 0.

כשיש על הכבל 2 כוננים, אחד מהם צריך להיות 0 ואחד מהם 1. אם אתה מעלה את מערכת ההפעלה מאחד מהכוננים, רצוי שהכונן הזה יהיה ה 0.

המצבים 0 ו 1 נקראים :

0 = MASTER

1 = SLAVE

בכוננים יש ג'אמפרים - קבוצה של פינים מתכתיים וראש פלסטיק אחד או יותר שמתלבש על 2 מהם. על הכונן יש הסבר או ציור של השם של כל מצב אפשרי ואיך לחבר את הראשי פלסטיק על הפינים כדי לקבל את המצב הזה :

אם אתה שם כונן אחד בלבד על הכבל, בדיסקים קשיחים מסוימים של WD יש מצב SINGLE = זה אומר שהכונן הוא MASTER ושאין כונן נוסף על הכבל. במצב הזה אתה מוציא לגמרי את הראש פלסטיק. אם אין מצב SINGLE אז תבחר במצב MASTER ותחבר את הראש פלסטיק כמו בציור של מצב MASTER.

אם אתה שם 2 כוננים על הכבל, אחד מהם צריך להיות במצב MASTER ואחד במצב SLAVE. תשים את הראש פלסטיק בכל אחד מהכוננים לפי המצב המתאים. למשל : בהרבה דיסקים קשיחים של SEAGATE למשל מצב MASTER זה כשמחובר ראש פלסטיק על הפינים שמסומנים ב DS, ומצב SLAVE כשהראש לא מחובר בכלל. בכונני CD יש בדרך כלל 6 פינים שמתוכם יש 2 למצב MASTER, 2 למצב SLAVE, ו 2 למצב CS.

אם אתה רוצה שהכונן "יבין לבד" מה אתה רוצה בלי לקבוע לו מצב ידנית (בתנאי שהוא לבד על הכבל או שהכונן השני שעל הכבל כן מוגדר ידנית), אתה יכול לשים את הג'אמפר במצב CS - CABLE SELECT. הכונן ינסה לזהות אוטומטית את המצב, אבל זה יכול לא לעבוד במקרים מסוימים

אחריי שחיברת (וגם חיברת חשמל לכוננים), תיכנס ל BIOS ותבדוק שאתה רואה את כל הכוננים + שהסדר של ה BOOT הוא מהכונן שאתה רוצה

פורסם

ל- 110100123

אני מניח שלא נראה את מר jonjon יותר לעולם אז רציתי לומר במקומו: תודה תודה תודה! אפילו אם נתעלם מכך שרצחת לי את הMOOD באופן סופי.. אתה הסברת את הנושא בצורה כל כך טובה ומסודרת שאני מרגיש שלמדתי משהו היום :-)

פורסם

כשאני למשל מרכיב מחשבים ישנים, אני תמיד קובע את הג'מפרים על CABLE SELECT.

כולל כונני וצורבי DVD.

הBOOT של כל המחשב יותר מהיר בצורה כזאת וחוץ מזה, שיטת CS קיימת כבר 15 שנה,

אז למה לא תמיד להשתמש בה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים