עבור לתוכן

איזה עוצמות של אל פסק קיימות כיום? מה לבחור?

Featured Replies

פורסם

שלום

אילו עוצמות (אני מתכוון וואטים) קיימות כיום באל פסק?

אני יודע על גמאטרוניק עם 1500VA ואדוייס עם 1250VA מקסימום, אבל לא ברור כמה וואטים, ובכלל, מה אומר הנתון VA?

והאם חוץ משתי החברות האילו אפשר לרכוש אל פסק של חברה ישראלית אחרת, או מחו"ל (בהנחה שאצטרך אל פסק חזק יותר) והוא יעבוד בסדר בארץ? אילו?

אני רוצה לרכוש מחשב בעתיד שיהיה בו ספק כוח של משהו כמו 850 וואט, או לשם הדוגמא אולי 1000 וואט, ואני לא בטוח איזה אל פסק אני אצטרך, גם של 1000 וואט? או אפשר פחות? (ומה אם בפועל אשתמש רק ב 700 וואט מתוך ה 1000? אפשר ללכת על אל פסק חלש יותר?)

אני מקווה שהבנתם מה אני שואל פחות או יותר

תודה

פורסם

מועבר לפורום ספקים ומארזים, בהצלחה.

פורסם

מעגל כמו ספק של מחשב לוקח זרם בפולסים גבוהים. מבחינת ה UPS הפולסים האלה הם זרם "מיותר" שלא עושה כלום. ה UPS לא צריך לייצר את הזרם הזה (כי הספק לא מנצל אותו), אבל עדיין אמור להעביר אותו עד לספק (אליו הזרם הזה יגיע ואז לא יעשה כלום)

וכך קיבלנו 2 נתונים :

הספק ב VA - סך הכול הזרם שהמחשב מעביר במערכת. ה UPS אמור להיות יכול להחזיק אותו ביציאה

הספק ב W - הזרם "האמיתי" שהספק מנצל. הסוללה בתוך ה UPS אמורה להיות יכולה לתת זרם כזה בזמן הפסקת חשמל

הנתון של ה VA גדול יותר מה W (כי ה VA זה ה סך הכול), ולכן דוחפים אותו בתור הנתון העיקרי - אלא מה שמעניין יותר זה ה W

בגדול (רוב ה UPSים הפשוטים) הכלל ל W הוא כזה :

או 0.6 * ההספק ב VA

או 324 * כמות הסוללות בתוך ה UPS

הנמוך מביניהם

למשל :

כמעט כל ה UPSים של פחות מ 1000VA מכילים סוללה אחת ולכן 324W (חוץ מ UPSים ממש קטנים)

ב UPS של 1000VA אם 2 סוללות ההגבלה מהסוללות היא 648W, אבל ההגבלה מיתר ה UPS היא 0.6*1000 = 600W

ב UPS של 1500VA אם 2 סוללות ההגבלה מהסוללות היא 648W ומה UPS היא 900W לכן 648W

בUPS של 1500VA אם 3 סוללות ההגבלה מהסוללות היא 972W ומה UPS היא 900W לכן 900W

יצרני ה UPSים אוהבים להתעלם מההגבלה של הסוללות (לכן למשל על UPS של 1500VA אם 2 סוללות יכולים לכתוב 900W), אבל הסוללות לא מחזיקות הרבה בתנאים כאלה (תצתרך להחליף סוללות לעיתים קרובות) לכן אני ממליץ כן להביא את הסולות בחשבון (הגבלה של 324*כמות סוללות)

החישוב של כמה W אתה צריך הוא :

תמצא צריכת חשמל של כמה רכיבי המחשב לוקחים מהספק (למשל באתר http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp )

תחלק ביעילות של הספק - למשל אם יש לך ספק 80plus תחלק ב 0.8. עכשו קיבלת את ה W שהמחשב לוקח באמת

ותוסיף גם כמה W שהמסך ודברים אחרים שאתה מחבר לוקחים...

שמת לב שה W של הספק בכלל לא חלק מהחישוב ? אכן כך - ספק של 1000W אם תעמיס עליו רק 100W יקח הספק נמוך (יכול להיות 130-150W למשל). אם תעמיס עליו את כל ה 1000W, הוא עצמו יכול לקחת גם 1200W ויותר

פורסם
  • מחבר

אם כך אם אני צורך יותר מ 648W מהספק כח (גם אם הספק עצמו הוא 800W), אני אצטרך אל פסק עם 3 סוללות?

פורסם

אם הצריכה מה UPS תהיה מעל 648 (בערך, אתה לא צריך 3 סוללות בשביל 650 או קצת יותר... פשוט אם תתחיל להעמיס הרבה על הסוללות הן ייהרסו מהר יותר ויחזיקו את המחשב פחות זמן בכל הפסקת חשמל + יחזיקו מעמד פחות זמן עד שיפסיקו לעבוד בכלל ותצתרך להחליף)

אז בשביל יותר מ 648W (בערך) כן תחפש UPS אם 3 סוללות (או אם 2 סוללות אבל ברמה גבוהה יותר של כוח - 7-9Ah זה רמה אחת, 12Ah זה רמה הבאה אחריהם - הסוללות גם נראות גדולות יותר לא כמו ה 7 וה 9 שהן אותו גודל)

ה W של הספק עצמו הוא לא פקטור בחישוב, אבל הנצילות שלו היא כן. וגם דברים אחרים שאתה מחבר ל UPS כמו מסך. אם למשל ה UPS נותן 648, הספק שלך הוא 80%, והמסך לוקח 30W, אז זה אומר שהספק יכול לקחת מקס' 618W (מה שנשאר פחות המסך). הנצילות של הספק היא 80% ולכן החומרה בתוך המחשב תוכל לקחת 80% מזה - 494W

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

קראתי בפורום אחר שבשביל לגבות ספק כח מסוג Active PFC, שזה לדעתי ברוב ספקי הכח כיום, צריך אל פסק מסוג סינוס טהור Pure Sine Wave.

האם זה נכון או שאפשר להשתמש ב Line Interactive הנפוץ?

פורסם

אני לא חושב שרוב הספקים הם APFC בכללי - בחברות האיכותיות יש עדיין ספקיי entry level שהם לא APFC, ובגנריים זה כמעט אף פעם לא APFC

זיהוי של ספק APFC : כתוב שהוא מיועד למתח כניסה של 100-250V (או תחום גדול דומה) ואין מפסק להחליף 120/240

הההמלצה היא להשתמש אם UP שנותן סינוס נקי, במציאות UPS שנותן גל מרובע אם מדרגה באמצע (כמו PRPC1050) מחזיק את הספקים האלה ברוב המקרים

פורסם
  • מחבר

הספק שאני מתכנן לקנות הוא APFC (ספק ברמה גבוהה) AX760

אל פסק גל סינוס טהור הרבה יותר יקרים, האם אל פסק ליין אינטראקטיב יהיו בטוחים לגבות את הספק? לא יקרה משהו?

גם עכשיו אני משתמש באל פסק רגיל עם ספק כח APFC והוא עובד

פורסם

איזה דגם ?

אם ה PRPC של אדוויס יש בפורום ניסיון מצתבר של הרבה אנשים שהוא עובד, אם UPSים אינטראקטיב אחרים יכול לעבוד ויכול לא - תלוי מה צורת הגל (אם היא דומה לזאת של ה PRPC אז יעבוד)

פורסם

שאלה שלא נשאלה כאן ומעניינת אותי גם, לכמה זמן האל פסק יחזיק את המחשב במנוחה וכמה במאמץ (משחק כבד) לפני שיגמר לו הכוח ?

פורסם

איזה UPS ואיזה חמשב ?

פורסם

לא משנה איזה לדוגמא מחשב שלוקח 300... עשיתי לשלי יצא לי 329W במנוחה... (המפרט שלי בצד) זה אומר וואט לדקה/לשעה?

ונניח אל פסק 1200VA, גם 1500 .. כמה כל אחד יחזיק במנוחה וכמה כל אחד יחזיק במאמץ. או אחד מאלו שפותח הדיון הציג

פורסם

מחשב אמור להיות מפלצת כדיי לקחת 329 במנוחה. רוב המחשבים לא עוברים את ה 100-150 כולל ספק. נניח יש לנו מחשב כבד שלוקח 150W

תוסיף לזה מסך 30W (אם המסך דלוק ולא ב sleep)

בסך הכול נניח 180W

כולל הפסדים בתוך ה UPS - מקבלים 200W

200W/12V = 16.6A

ברוב ה UPSים יש סוללות של 7Ah שהנתונים שלהם - http://www.securitynethouse.fi/filemanager/productfiled/34413file1Upload.pdf

ב UPS שיש לו סוללה אחת הסוללה מעבירה 16.6A ולכן לפי הטבלה העליונה היא תחזיק משהוא כמו 10 דקות

ב UPS שיש לו 2 סוללות הזרם מתחלק - כל סוללה מעבירה 8.3A ולכן לפי הטבלה העליונה היא תחזיק קצת פחות מ 30 דקות

וזה בתנא שהסוללות חדשות והיו טעונות עד הסוף

פורסם

אה אתה צודק, באתר שהבאת רשום הRECOMMENDED PSU WATTAGE

תודה על התשובות המנומקות !

יצא לי עכשיו 331W , אז כמה זה אומר שהמחשב שלי לוקח במנוחה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים