עבור לתוכן

בעיה|וירוס

Featured Replies

פורסם

אתמול בזמן שגלשתי באינטרנט וניסיתי להוריד את התוכנה VLC ניכנס לי וירוס למחשב בזמן שחיכתי שאני יוכל להוריד את התוכנה פתחתי את אותו הדף באקספלור ובפירפוקס עכשיו לא הצלחתי להוריד את התוכנה היה בעיה לינק של ההורדה זה ספר לאחורה כל פעם ולא הוריד את התוכנה ואז לפתע קפצה לי הודעה של האנטי וירוס NOD 32 5 שמאמר שהניכנס לי וירוס למחשב לחצתי על מחק ואז ביקש ממני לעשות ריסט למחשב בזמן הריטס המחשב עשה רעש מוזר של תיקתוקים ואז כשעלה הוינדואס ההתחל לא ממסיק ליקפוץ והמחשב לא מגיב טוב כמה דקות. סרקתי את המחשב מחקתי את הוירוסים שקיימים . עשיתי שחזור מערכת הפעלתי את המחשב במצב בטוח לא עזר. החלפתי דיסק קשיח המחשב והופיע מסך כחול ואז עשה הפעלה מחדש והרעשים לא הפסיקו הרעשים באים מכיוו הכרטיס מסך ונפסקים כשהוינואס עולה. אפסתי את הביוס.

בקיצור ניכנס ל וירוס למחשב שכנירא עבר גם ללוח אם אם זה אפשרי מה אני יכול לעשות?

חשוב לי לציין שלא התקנתי כלום הוירוס נכנס בזמן הגלישה

פורסם

מה זאת אומרת החלפת הארדיסק?

בכול מקרה אני מציע לך בחום לעשות את הדברים הבאים :

1.להשתמש בubuntu live cd כדי למשוך את כול המידע החיוני שלך מהמחשב

2.אחרי שגיבית את החומר שלך,תוציא את הבטריה של הביוס מהלוח ותנתק את המחשב מהחשמל.

3.לאחר מכן תלחץ מספר פעמים על כפתור ההדלקה כדי לפרוק מתח.

4.למחוק לחלוטין את ההארדיסק ה"נגוע"

5.להתקין מחדש וינדאוס ולעדכן את הביוס לאחר העדכונים של הוינדאוס.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת החלפת הארדיסק?

בכול מקרה אני מציע לך בחום לעשות את הדברים הבאים :

1.להשתמש בubuntu live cd כדי למשוך את כול המידע החיוני שלך מהמחשב

2.אחרי שגיבית את החומר שלך,תוציא את הבטריה של הביוס מהלוח ותנתק את המחשב מהחשמל.

3.לאחר מכן תלחץ מספר פעמים על כפתור ההדלקה כדי לפרוק מתח.

4.למחוק לחלוטין את ההארדיסק ה"נגוע"

5.להתקין מחדש וינדאוס ולעדכן את הביוס לאחר העדכונים של הוינדאוס.

ב4 המחיקה היא על ידי ubuntu live cd ?

פורסם

לא,המחיקה תהיה דרך דיסק הוינדאוס שאיתו תעשה BOOT כדי להתקין מחדש את המערכת.

פורסם

יש לי הרגשה שהת'רד הזה ינעל עוד מעט... ממליץ לך לערוך את הכותרת בהתאם לחוקי הפורום.

בעיה - קריאת חוקי הפורום - בצורה דחופה - ושינוי הפוסט והכותרת בהתאם!!!

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=524032.0

באופן כללי וירוסים לא יכולים להיכנס לביוס, זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותך.

פורסם

יש לי הרגשה שהת'רד הזה ינעל עוד מעט...

אני מרגיש צורך להסביר - נעילת דיונים אינה באה כהצלפה אלא כדי לשמור על נקיונו של הפורום

כותרת נאותה

כיצד להסיר וירוס עקשני

או

רעשי תקתוק מהמחשב ווירוס.

נא ערוך בהתאם - maimon_y - וגם ערוך את ההודעה - הודעה צריכה להיות קריאה ברורה - ולא גבב שמראה על פאניקה.

טכנית

לא מכיר וירוסים שהורסים חומרה - אישית שכשאני נתקל במשהו מרגיז - אני מנקה מחוץ למערכת ההפעלה (במיוחד על ידי LIVECD)

בעיית התקתוקים בד"כ מצביע על דיסק

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

אני מרגיש צורך להסביר - נעילת דיונים אינה באה כהצלפה אלא כדי לשמור על נקיונו של הפורום

כותרת נאותה

כיצד להסיר וירוס עקשני

או

רעשי תקתוק מהמחשב ווירוס.

נא ערוך בהתאם - maimon_y - וגם ערוך את ההודעה - הודעה צריכה להיות קריאה ברורה - ולא גבב שמראה על פאניקה.

טכנית

לא מכיר וירוסים שהורסים חומרה - אישית שכשאני נתקל במשהו מרגיז - אני מנקה מחוץ למערכת ההפעלה (במיוחד על ידי LIVECD)

בעיית התקתוקים בד"כ מצביע על דיסק

בהצלחה,

גבריאל

את הכותרת תיקנתי אבל אני ישנה שוב ובקשר לתוכן עמצו אני רגיל שבכל פורום שאני פותח נושא אז יש שם ילדים שרק מנסים להוסיף עוד הודעה למונה ההודעות שלהם ושואלים שאלות קיטבג אז לכן פירטתי את הכל כדי שלא יבוא מישהו שיחזיר לי בשאלה מתחכמת או בתשובה סתמית.

נ.ב פירמטתי ונתקתי את הלוח אם מהחשמל והבטריה ועכשיו הכל טוב תודה :)

פורסם

אני לא חושב שיש כאן כל כך הרבה ילדים... הפורום הזה עוד ברמה טובה, רוב התגובות מנוסחות בצורה בוגרת.

לא היה צורך להוציא את הסוללה, זה סתם מיותר, יכולת לאפס מהביוס עצמו...

יש וירוסים ששורדים פרמוט, ורק פרמוט מלא של הקשיח עוזר, תדע להבא...

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שיש כאן כל כך הרבה ילדים... הפורום הזה עוד ברמה טובה, רוב התגובות מנוסחות בצורה בוגרת.

לא היה צורך להוציא את הסוללה, זה סתם מיותר, יכולת לאפס מהביוס עצמו...

יש וירוסים ששורדים פרמוט, ורק פרמוט מלא של הקשיח עוזר, תדע להבא...

מה זאת אומרת פירמוט מלא אתחלתי את כל הכונן.

פורסם

יש פרמוט מהיר שבדרך כלל לוקח כמה דקות ויש פרמוט מלא שבדרך כלל לוקח כמה שעות (עד ימים, תלוי בגודל הכונן) וכותב אפסים על כל הכונן.

במפמוט מהיר יש סיכוי גדול מאוד למצוא קבצים שנמחקו מעוד שבפרמוט מלא הסיכוי הזה שואף לאפס... הסיבה פשוטה רשמת על כל מה שיש בכונן 0, מה שאומר שהכול נמחק, פרמוט מהיר רק מנקה את טבלת החלוקה שלו, אבל לא נוגע במידע.

פורסם

אם נסטה לרגע מהדיון - דרך די בדוקה להפוך מידע לבלתי קריאה - זה לשכתב הדיסק בתבניות אקראיות

כשאני רוצה שאף אחד לא יקרא את המידע ושלא ישאר ממנו יותר מדי:

http://www.dban.org/

להשתמש בזהירות

פורסם

גם איפוס "פשוט" מספיק לחלוטין למקרה הזה. לא מבקשים להשמיד כאן מידע סודי, בסך הכול למחוק וירוס

ניתן לעשות איפוס לדיסק הקשיח מה CD של האובונטו. על הדרך, ניתן גם לסרוק את הדיסק כדיי למצוא נזקי חומרה (שאומרים שהדיסק דפוק):

תעלה מה CD של אובונטו

תפתח את התוכנה Terminal - ייפתח חלון שורת פקודה שנראה דומה ל CMD של וינדוס. תכתוב בתוכו

sudo bash

תכתוב

fdisk -l

ותראה מה השם של הדיסק הקשיח. אם למשל ממש בהתחלה הוא כותב disk /dev/sda אז השם של הדיסק הוא /dev/sda

תכתוב

smartctl --all /dev/sda -s on

(תשנה אם צריך sda למשהוא אחר אם יש לך משהוא אחר). הוא יזרוק מלא דברים בחזרה, תחפש את המקום הזה:

ID# ATTRIBUTE_NAME     FLAG   VALUE WORST THRESH TYPE   UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE
1 Raw_Read_Error_Rate 0x000b 200 164 051 Pre-fail Always - 0
3 Spin_Up_Time 0x0007 099 085 021 Pre-fail Always - 2400
4 Start_Stop_Count 0x0032 099 099 040 Old_age Always - 1640
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 186 186 140 Pre-fail Always - 0

רואה את ה 0 בסוף ה 5 Reallocated_Sector_ct ? זה כמות הנזקים שיש בדיסק. ככל שהמספר גדול יותר הדיסק פחות טוב

תכתוב

badblocks -wvvf -t 00 /dev/sda

. הפקודה הזא תכתוב 0 לכל שטח הדיסק (ותמחק בוודאות כל וירוס אפשרי מהדיסק), ואז תקרא את ה 0-ים ותחזיר תשובה אם לדעתה הדיסק תקין או לא. אם במהלך ביצוע הבדיקה ההתקדמות עוצרת לרגע ואתה שומע קליקים מהדיסק, הוא דפוק.

יצא לי להיתקל בדיסקים שהיו להם 1-2 Reallocated_Sector_Ct או שהיתה להם עצירה קטנה או 2 אם קליק בבדיקת ה badblocks והם עבדו מעולה ויציב לאורך זמן חוץ מזה - קורה שהדיסק לא מושלם והוא עדיין עובד טוב - אם יש לך גיבויים של הדברים החשובים זה לא אמור להפריע לך יותר מידי (כל עוד זה לא דיסק לאיזה שרת שצריך להיות אמין ביותר). אבל אם יש שם מספרים כמו 10, 20, או שבזמן ביצוע בדיקת ה badblocks הוא עוצר וזורק שורות ארוכות למסך אז הדיסק דפוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים